Basisschool Utrecht centrum: even voorstellen

De koorschool is een kleine basisschool in Utrecht centrum. Maar niet zomaar een school; hier gaan dingen nét wat anders. Muziek en zang staan bij ons centraal en daar zijn we trots op. Kom, laten we snel kennismaken.

Als je op zoek bent naar een basisschool in Utrecht voor jouw kind(eren) heb je veel keuze. Misschien wil je graag een school die centraal ligt en goed bereikbaar is. Of vind je het belangrijk dat er een katholieke insteek is. Het kan ook zijn dat je gaat voor kleinschalig of dat jouw kind gek is op muziek maken. Onze katholieke basisschool in hartje Utrecht heeft het allemaal.

Koorschool repetitie
Koorschool vriendinnen

Geen gewone katholieke basisschool in Utrecht

Op onze basisschool is muziek een hoofdvak, net zoals rekenen, taal en andere schoolvakken. Drie keer per week krijgen leerlingen muziekles of koorrepetitie.

Muziek loopt daarnaast als een rode draad door de rest van ons lesprogramma heen. Zo komen kinderen actief de lesdag door. Dit doen we met hulp van de Kodály-methode, of beter gezegd Kodály-werkwijze.

Kleinschalig: samen maken we de school

Onze basisschool heeft ongeveer 80 leerlingen, verdeeld over de 4 groepen van de bovenbouw. Dat zijn dus de groepen 5 tot en met 8. Soms starten we ook met een groep 4.
Alle leerlingen en leraren kennen elkaar, ook al komen ze uit de hele stad Utrecht en zelfs daarbuiten. Iedereen heeft tegelijk pauze en komt dan samen op het schoolplein in onze knusse binnentuin. Als ouder kun je helpen bij allerlei leuke activiteiten, waardoor veel ouders elkaar goed kennen. We zijn een soort grote familie en samen maken we de school. 

Video afspelen
Koorschool Kodàly

Welkom vanaf groep 5

Kinderen kunnen bij ons instromen vanaf groep 5. Deze overstap naar een andere school is natuurlijk groot. Ze hebben al vriendjes en zijn gewend aan hun leerkracht. Gelukkig is 99% van de kinderen na een paar weken gewend.

Soms starten we ook met een groep 4. Dat hangt af van welke aanmeldingen we krijgen.

Kinderkoor groep 1 tot en met 4

Voor kinderen in groep 1 tot en met 4 hebben we het ‘Kinderkoor Spelenderwijs’. Ze leren aansprekende liedjes die we combineren met dans, spelletjes en theateractiviteiten. Wij willen zoveel mogelijk kinderen al op jonge leeftijd laten genieten van samen muziek maken. Want zoals Kodály zo mooi zei: “Music should belong to everyone’.

Kinderkoor Spelenderwijs

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden kijken we naar:

  • De schoolresultaten tot nu toe
  • Informatie van de oude school
  • Het gesprek met de ouder(s)
  • De resultaten van de auditie

Met het hele team nemen we een besluit. Op de pagina ‘Toelating’ vind je alle informatie die je nodig hebt.

Ons team

Ons team bestaat uit 9 mensen, waaronder directeur Margriet, verschillende leerkrachten, muziekleerkrachten en een huismeester. Op onze teampagina stellen wij ons voor.

Kennismaken? Dat kan!

Je kunt op allerlei manieren kennismaken met onze school. Zo organiseren we elk jaar een open dag. In onze agenda zie je wanneer deze plaatsvindt. Ook kun je een vrijblijvend gesprek met onze directeur aanvragen en/of een intakegesprek krijgen bij de aanmelding.

Ben je enthousiast geworden? Kom dan naar onze open dag of meld je meteen aan. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.