Compleet onderwijs: leren met plezier

Ontdek de wereld van  Koorschool Utrecht. Kinderen leren niet alleen uit boeken, maar juist door te doen. Met inspirerende uitjes, onvergetelijke schoolreisjes en leuke optredens prikkelen we de hersenen op een andere manier.

Leren voorbij noten

Leerlingen krijgen drie keer per week muziekles, muziek speelt dus een centrale rol op onze school. Naast zingen verdiepen onze leerlingen zich ook in kernvakken zoals taal, spelling, Engels, rekenen, burgerschap, gym en topografie. 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Maandelijks praten we je bij over onze school, de activiteiten, algemene info en onze lessen. Ook laten we regelmatig ouders, (oud)leerlingen en leerkrachten aan het woord.

We wijzen je op onze privacyverklaring.

Woorden komen tot leven met Staal-Taal

Taal, spelling en grammatica smelten samen. Deze lesmethode combineert leren met beleven en toepassen. Leerlingen krijgen lessen waarin ze kennis opdoen, vervolgens brengen ze deze kennis in de praktijk met verschillende opdrachten. Van het schrijven en houden van een betoog tot het geven van een presentatie.

Rekenen: de wereld in getallen

Deze methode laat zien dat rekenen overal is. Met herkenbaar en realistisch lesmateriaal prikkelen en boeien we onze leerlingen. Nieuwe lesdoelen starten met een filmpje dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Dit houdt ze gemotiveerd en maakt rekenen leuk.

Samen groeien met de Kanjerschool

De Kanjertraining richten we ons op sociale vaardigheden. We stimuleren respect, begrip en zelfbewustzijn. Met lesmateriaal dat aansluit op de belevingswereld van kinderen, krijgen zij inzicht in gedrag. Het versterkt hun vertrouwen, sociale vaardigheden en bewustzijn in sociale situaties. Lees hier meer over de Kanjertraining.

Leerlingen werken veel in groepjes, ook met kinderen uit andere klassen. Op Koorschool Utrecht kent iedereen elkaar. Kinderen leren en spelen met elkaar.

Benieuwd naar onze school?

De juiste basisschool kiezen is geen gemakkelijk keuze. Vooral wanneer je zoon of dochter overstapt naar een nieuwe school. Dat snappen wij volledig. Daarom ben je van harte welkom voor een rondleiding.

Koorschool Utrecht goes international

Onze leerlingen schitteren niet alleen in Nederland – van het sfeervolle Voorburg tot het bruisende Amsterdam – maar ook internationaal! Vorig jaar brachten groep 7 en 8 een bezoek aan Duitsland. Naast een repetitie op straat en een spetterend optreden was er ook veel lol. Duik in de galerij hieronder en beleef het mee.

Koorschool in Duitsland