KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 17 november 2021 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.

Corona, ouderproject KKU

Naar aanleiding van de persconferentie op 2 november zijn er geen nieuwe maatregelen voor het basisonderwijs. Dat betekent dat er geen mondkapjesplicht is en dat de 1,5 meter alleen wordt geadviseerd als er ruimte is in de school. Het blijft belangrijk dat niet-immune leerlingen preventief twee keer per week thuis een zelftest afnemen. Ook personeel dat (nog) niet als immuun wordt gezien, wordt geadviseerd twee keer per week een zelftest te doen. Dat laatste is bij ons niet aan de orde.

We zijn heel blij dat de scholen open blijven. Om dat verantwoord te kunnen doen blijft het van belang kinderen bij klachten thuis te laten bij en ze te laten testen. We hebben af en toe gezinnen waar een uitbraak is, maar gelukkig heeft het nog niet geleid tot het naar huis sturen van hele groepen, zoals je nu weer veelvuldig hoort. We vinden allemaal dat jullie zorgvuldig handelen, als er eens een besmetting is. Daarvoor zijn we dankbaar!
Vanuit het Kathedrale Koor - Ouderproject
Wat is zingen lange tijd een beladen activiteit geweest! Gelukkig kan er sinds een tijdje weer wat meer, en daarom kondigen we als Kathedrale Koor met gepaste vreugde en een klein voorbehoud weer een Ouderproject aan. Aan dit project kunnen alle ouders van koorschoolleerlingen (dus ook van groep 4/5/6) meedoen. Het project houdt in dat in vier repetities onder leiding van Hester Westra een mis wordt ingestudeerd, die op zondag 6 februari in de Catharinakathedraal zal worden uitgevoerd, in de viering van 10.30 uur. De repetities van dit koorproject zijn op vier maandagavonden: 10, 17, 24 en 31 januari; waarschijnlijk van plm 20-22 uur in de Koorschool. De ouderprojecten die in eerdere jaren zijn geweest waren een groot succes, met steeds een koor van rond de 20 zangers. Als je geinteresseerd bent, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar kathedralekoorutrecht@gmail.com t.a.v. Elly. Vrienden en familieleden zijn ook van harte welkom! Als je weet in welke stemgroep je zingt (sopraan, alt, tenor, bas) dan is het fijn als je dat vast aangeeft; anders kan Hester daar naar kijken met een korte stemtest. We hopen op een wederom prachtig ouderkoor!

Ronde van Sint Maarten

1-5df576706abf40289405d26350d10e47

Vorige week vrijdag mochten de kinderen uit groep 5 en 6 meedoen aan een alternatieve Ronde van Sint Maarten. Op een strategische plek in Leidsche Rijn stonden ze de sterren van de hemel te zingen!
Dank aan Mark Soekarjo, vader van Max uit groep 6, voor het maken van deze heuse lichtsculptuur van de Koorschool.

Inmiddels gonst het van de geheimzinnigheid in school, vanwege het lootje trekken eergisteren. We maken ons op voor een sfeervolle viering van het sinterklaasfeest.

Juffendag
We hebben een geschiktere datum gevonden voor de juffendag: namelijk woensdag 23 februari.

Meeleefgezinnen

1-97db297b6d8441ba98532fbabfeb6707
Meeleefgezinnen: bericht van het buurtteam
Maak een verschil in het leven van een kwetsbaar kind
Op dinsdag 23 november is er een online informatieavond voor ouders die meer willen weten over MeeleefGezin. Een MeeleefGezin (of MeeleefStel/MeeleefSingle) vangt tijdelijk een dag per week en een weekend per maand een kind op (tot circa 4 jaar oud) van ouders met psychische problemen waardoor zij niet goed voor hun kind kunnen zorgen. Bij u komt het kind tot rust, doet het positieve ervaringen op en krijgt het de aandacht die een kind nodig heeft. Kortom: u geeft een kwetsbaar kind een kansrijke toekomst.
Als meeleefgezin staat u er niet alleen voor. Zorgprofessionals begeleiden de koppeling van beide gezinnen en ook na de match blijven zij betrokken om ondersteuning te bieden.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie?
Aanmelden kan via meeleefgezinnen@buurtteamsutrecht.nl. Via dit mailadres kunt u MeeleefGezin ook bereiken voor overige vragen. Kijkt u ook eens op de landelijke website van Stichting Meeleefgezin www.meeleefgezin.nl voor meer informatie.

Inzingen

19 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen We zingen boven. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

19 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

23 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Louis Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kinderkorenfestival

26 mei 2024 Hele dag

 

Inzingen

26 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

26 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Kennismakingsmoment nieuwe leerlingen

29 mei 2024 van 13:00 tot 13:45

 

Repetitie:

30 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Aankomende activiteiten

facebook instagram