KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 13 januari 2021 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.

Thuisonderwijs

Inmiddels zitten we in de tweede week van het thuisonderwijs.
We beginnen de dag in alle groepen met een gezamenlijk moment. Ook in sociaal opzicht is het fijn om toch even ‘samen’ te zijn.
Gelukkig hebben we weer alle leerlingen in beeld. We merken wel dat heel af en toe in de bovenbouw een enkeling soms wat ‘onderduikt’ bij de gezamenlijke instructiemomenten. Hopelijk zijn jullie in de gelegenheid om dit wat te monitoren. Neem eens een kijkje in Google Classroom, maar misschien doen jullie dat al.
Inmiddels zien we de vraag naar opvang groter worden. Uiteindelijk vingen we vorige week 14 leerlingen op. We zorgen dan steeds dat er 2 mensen op school zijn. Voor de duidelijkheid: scholen bieden opvang, geen onderwijs. De focus ligt echt op het online onderwijs. Natuurlijk krijgt een aanwezige leerling aandacht en wordt er goed voor hem of haar gezorgd.

Ziek en beter

Een update van onze zieke en weer opgeknapte collega’s.
Irene draait flink mee in het online lesgeven. Ook is zij regelmatig een dagdeel op school aanwezig. Echter, haar herstel gaat langzaam maar gestaag. We hopen haar na de lockdown weer voor enkele dagdelen hersteld te melden. Irene wil niks liever dan weer gewoon aan de slag, maar we zijn tegelijkertijd zuinig op haar, om te voorkomen dat ze weer terug bij af is.
Daniel Salbert is deze week deels begonnen met werken. Hij is flink ziek geweest. Toen hij aan de beterende hand was, sloeg de koorts opnieuw toe. Hij verzorgt donderdag wel de online muzieklessen. We wensen beide collega’s sterkte bij hun herstel. Ook voor Daniel geldt dat hij meer wil dan hij momenteel kan.
Gelukkig zijn Annemiek en Dymph weer volledig hersteld. Zij zijn niet erg ziek geweest.
We hopen als team dat het jullie naar omstandigheden goed gaat.

We hebben na de vakantie één bericht gekregen over besmetting in gezinnen. Beterschap. En voor de andere gezinnen: we hopen van harte dat het jullie in dit opzicht (en ook alle andere) goed blijft gaan.
Gisteren vernamen we dat de scholen tot de 25e in ieder geval gesloten blijven. We hopen deze of volgende week iets meer te horen of we daarna weer open mogen. Het is ook de tijd van de Cito- middentoetsen en de rapporten. We volgen hierin landelijk beleid. De PO- raad is hierover nog in gesprek met OCW. We volgen dat op de voet. Wij als team verlangen er naar dat de scholen weer open gaan en we denken velen van jullie ook!

Stagiares

Vanuit ouders bereikte ons terecht de vraag hoe het nu precies zit met die stagiaires op de Koorschool. Ze komen soms langs in Classroom en de kinderen vertellen er over. Wie zit nu precies waar? Daarom een update.
Onze onderwijsstudenten komen van de Marnixacademie:
Sanne Bronkhorst zit in het tweede jaar van de academische PABO. Zij loopt stage in groep 7.
Larissa Vos zit in het derde jaar van de gewone PABO.
En Savan de Jager zit in het eerste jaar van de deeltijd PABO.
Daarnaast hebben we momenteel een stagiaire bij de muzieklessen. Leander Schoormans doet de opleiding voor muziekdocent. Dat is wel bijzonder, want eigenlijk hebben wij alleen maar ‘kijk’- muziekstagiaires. Deze komen van de Masteropleiding Kodály. Daniel Salbert is docent aan de opleiding en neemt ze mee om ze te laten zien hoe het werken met de Kodály- werkwijze eruit ziet. De reden dat wij doorgaans alleen kijkstagiaires hebben is dat andere stagiaires enorm veel lessen moeten geven, zodat we zelf onvoldoende aan ons repertoire kunnen werken. Voor Leander maakten we een uitzondering, hij heeft heel wat in zijn mars!
De stagiaires stellen zichzelf aan jullie voor. (Savan in de volgende nieuwsbrief).

Sanne

bb7afe0a-8aab-4466-98dc-c49eeecb49c9-1
Mijn naam is Sanne Bronkhorst en ik ben student aan de Marnix Academie in Utrecht. Ik zit in het tweede jaar van de Driejarige Academische PABO. Dit schooljaar loop ik stage op de Koorschool, wat ik zie als een mooie kans. Ik hou van muziek maken en geloof in de kracht die muziek kan hebben. De afgelopen maanden heb ik stage gelopen in groep 7. Ik heb onder andere met de leerlingen geoefend met debatteren in de klas. Ik zal tot het eind van het schooljaar in groep 7 blijven. Tijdens mijn stageperiode voer ik een aantal onderzoeken uit in de klas, aangezien ik de onderzoeksvariant van de PABO volg. De gegevens hiervan zullen alleen voor mijn eigen onderzoek worden gebruikt en na het onderzoek direct verwijderd worden. Tevens zal dit allemaal anoniem gebeuren rekening houdend met de privacywetgeving.
Ik kijk uit naar een gezellig en leerzaam tweede half jaar op de Koorschool!

Larissa

IMG_1672
Mijn naam is Larissa Vos en ik ben 21 jaar. Ik kom uit een klein dorpje op de grens van Gelderland en Noord-Brabant, genaamd Kerkwijk, maar ik woon sinds mei vorig jaar op kamers in Utrecht (Zuilen). Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van de pabo op de Marnix Academie en loop ik stage in groep 8. Ik volg vanaf de zomervakantie online lessen en ik keek ernaar uit dat ik voor de lockdown elke week op woensdag en donderdag naar stage mocht om de kinderen te zien, lessen te geven en de geleerde stof toe te kunnen passen. Het derde jaar staat in het teken van het lopen van minoren en ik ben op dit moment bezig met de zorgminor. Naast het studeren, sport ik graag in mijn vrije tijd. Ik speel al jaren met veel plezier volleybal, maar door de lockdown staat ook dat even op een laag pitje. Daarom ben ik nu lekker aan het hardlopen om toch sportief bezig te kunnen zijn. Naast sporten houd ik er ook van om mijn tijd te besteden met familie en vrienden.
Ik hoop u allemaal, zodra het mag, te ontmoeten en ik kijk uit naar een plezierige samenwerking! Hopelijk tot snel!

Leander

image0
Mijn naam is Leander Schoormans, ben 22 jaar oud en zit in mijn laatste jaar van de studie Docent Muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Naast deze studie speel ik ook orgel, dirigeer ik en componeer ik ook. In dit jaar moest ik zoeken naar een afstudeerstage en toen ik hoorde dat er op de Kathedrale Koorschool mogelijkheden waren om een afstudeerstage als muziekdocent te kunnen doen, was ik gelijk verkocht. Ik ben zelf ooit eens begonnen als koorjongen in Breda en weet hoe tof het is om als kind met het brede palet van muziek op een hoog niveau in aanraking te komen. Om dat nu als stagiair voor alle kinderen op de Koorschool te mogen doen, is echt een zegen. De sfeer op de Koorschool is ongelofelijk fijn en de Kodály-werkwijze die men op de Koorschool hanteert is echt ontzettend leerzaam voor mij als beginnend muziekdocent. Er zit enorm veel plezier, maar ook erg veel talent bij alle kinderen, waardoor het als muziekdocent echt livin' the dream is om dit te mogen doen.

Aankomende activiteiten

Inzingen

19 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen We zingen boven. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

19 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

23 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Louis Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kinderkorenfestival

26 mei 2024 Hele dag

 

Inzingen

26 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

26 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Kennismakingsmoment nieuwe leerlingen

29 mei 2024 van 13:00 tot 13:45

 

Repetitie:

30 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Juffendag

5 juni 2024 Hele dag

 

Repetitie:

6 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Repetitie:

13 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

14 juni 2024 Hele dag

 

Vaderdag

16 juni 2024 Hele dag

 

facebook instagram