KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 08 juli 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
20200318_101808

Nieuws uit de school

Laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie
Het zijn drukke, maar zeer gezellige weken. Zo gingen we afgelopen maandag met de gehele school picknicken in het Griftpark. Hoeveel plezier kan je hebben als je bovenop een heuvel je boterhammetje eet en je vervolgens lekker naar beneden laat rollen.. De ouderraad voorzag de kinderen én de collega’s van aanvullende lekkere dingen. Dank daarvoor!

En gistermiddag scheen de zon en konden we nu wel de Koorlympische Spelen houden! Met dank aan de actieve meiden uit groep 8, die deze middag helemaal zelf uitgedacht hebben. Er werden spellen gespeeld met verwachtingsvolle namen als extreem tennis, teamrijden en lanceren…Gelukkig heeft iedereen het overleefd.

Zoals jullie wel begrijpen vervallen ook alle leuke dingen als het Zomerfeest en de laatste mis met afscheid voor groep 8. Maar.. we maken met behulp van de moeder van Lenne een paar mooie filmpjes, gevuld met muziek, als een soort jaarafsluiting. U krijgt ze toegestuurd, ze worden morgen opgenomen.

Gelukkig kunnen we in het leegstaande pand naast ons een mooie musical opvoeren. Alles stoelen staan al gereed in de juiste posities en met voldoende afstand van elkaar. Dank ook aan alle ouders die hier druk mee zijn. Er wordt echt heel veel werk verzet!

De laatste schooldag is donderdag 16 juli. Vrijdag is iedereen vrij. We kijken terug op een bijzonder schooljaar. Wie had gedacht dat het zo’n wending zou nemen in maart. Omdat we als school benieuwd zijn naar jullie thuiswerkervaringen, hebben we een kleine enquête opgesteld met behulp van Henrieke Wubs uit de MR. We hopen dat jullie de moeite willen nemen deze in te vullen, tegelijkertijd hopen we dat we zo’n periode niet nog eens mee moeten maken.

Dank aan jullie voor al de fijne contacten dit jaar, dank voor alle hulp in welke vorm dan ook. Dank voor het meedenken in allerlei zaken.
Daarnaast wil ik ook eens noemen dat we trots zijn op ons fijne en kundige bestuur, op de prettige en positief- kritische MR en op onze ondersteunende OR.

Alvast een fijne en goede zomervakantie gewenst, of jullie nu weg gaan of thuis zijn. Het ga jullie in alle opzichten goed!

Nieuwe IB-er: Helena Haaijer
We zijn blij een ervaren IB-er te hebben gevonden die de taken van Daniel vanaf het nieuwe schooljaar gaat overnemen. Zij stelt zich hieronder aan jullie voor.

Ik ben Helena Haaijer en ga vanaf volgend schooljaar de IB-taken van Daniel overnemen. Ik werk al ruim 25 jaar in het onderwijs. Ik heb les gegeven op verschillende basisscholen in de stad Utrecht (en Groningen). In 2002-2003 heb ik de opleiding Remedial Teacher gevolgd en afgerond en heb ik vervolgens een aantal jaren als Remedial Teacher gewerkt en sinds 2013 ben ik werkzaam als Intern begeleider op een Jenaplanschool. Dit blijf ik ook doen en ga daarnaast op de woensdag werken op de Kathedrale Koorschool.
Ik woon in Utrecht, randje centrum, samen met mijn Partner, twee pubers en twee katten. Ik hou van tuinieren, sporten (hardlopen en voetbal) en van lekker uiteten gaan in de stad.
Ik heb erg veel zin om op deze bijzondere school op een bijzondere plek in de stad te gaan werken en ik kijk er naar uit om jullie volgend schooljaar te ontmoeten.

Groepsindeling 2020-2021, nu aangevuld met de werkdagen
Groep 4/5 Annemiek maandag, donderdag en vrijdag en Irene op dinsdag en woensdag
Groep 6 Marlies woensdag t/m vrijdag en Dymph maandag en dinsdag
Groep 7 Margareth op dinsdag t/m vrijdag en Irene op maandag
Groep 8 Angélique
Ib-er Helena Haaijer op woensdag
Gym Angélique op dinsdagochtend

Schoolfotograaf
Op de valreep kwam Stephanie Hoogland nog langs voor de schoolfoto’s. Ze heeft buiten mooie opnamen gemaakt. Gisteren kregen de kinderen de bestelkaarten mee. Tot 31 juli kunt u bestellen.

Facebook en Instagram
Zoals jullie wellicht weten heeft de school zowel een Facebook- als Instagramaccount. Het lukt ons vaak niet goed om daar met grote regelmaat iets op te plaatsen. Dat moet anders, vinden we. Daarom zijn we op zoek naar een ouder(s) die leuk kan schrijven en het leuk vindt om zich hier in het nieuwe schooljaar mee bezig te houden. Melden kan bij Margriet.

Aanpassing maatregelen corona in overleg met de MR
De maatregel dat ouders niet op het schoolplein mogen komen blijft van kracht tot de zomervakantie, maar we maken een uitzondering voor de laatste schooldag. We vinden het toch heel fijn om elkaar dan een fijne vakantie te kunnen wensen. Julie zijn, als jullie natuurlijk willen en in de gelegenheid zijn, donderdag de 16e van harte welkom om 15.15 uur, met inachtneming van de 1,5 m afstand.
Op dinsdag 14 juli, nemen de ouders van groep 8 afscheid van de school.

Verder hoeven de verschillende groepen leerlingen niet meer gescheiden te zijn. De pauzes laten we momenteel deels in 2 sessies doorgaan.

Bericht van de Cursus- BSO, waar sommige van onze leerlingen naartoe gaan:

De CursusBSO heeft plek en een geweldig nieuw programma na de zomer!
Wat is er leuker voor uw kind dan het volgen van zijn favoriete cursus in de buitenschoolse opvang-uren!

Dat kan bij de CursusBSO op verschillende locaties in Utrecht-Oost. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag verzorgen wij ook voor kinderen van deze school een middagvullend cursusprogramma. Een greep uit ons aanbod: Muziek, Capoeira, Tekenen en schilderen, Sport en Spel, Hip voor Nop, Koken en Ninja-cursus. (Ons volledige programma vindt u rond 26 juni op www.cursusbso.nl.)

De kinderen worden door ons opgehaald uit school en naar de locatie gebracht, eten en drinken daar wat, gaan dan kort vrij spelen (binnen of buiten) en volgen tussen 16-17.30 uur hun cursus. Ophalen bij onze locaties kan vanaf 17.30 uur tot 18.00 uur.

Uw kind kan zo tijdens de opvanguren zijn favoriete cursus volgen. U hoeft niet meer zelf te halen en brengen op een vrije middag en houdt meer ‘eigen’ tijd met en voor uw kind over!

Kijk op onze site www.cursusbso.nl voor meer informatie of bel: 030-7370252.
  • Nieuwsgierig? Virtuele kijkdagen via ZOOM zijn er in de week van 29 juni.
  • De meeste kans op plaatsing als u uw kind uiterlijk 8 juli aanmeldt.
Tot ziens bij de CursusBSO!

Over de VakantieBieb
We maken graag reclame voor de VakantieBieb. Dat is namelijk hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken voor jong en oud! De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek.
In de app staan e-books zoals SuperDolfje van Paul van Loon en Lampje van Annet Schaap. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de app, zoals Floddertje van Annie M.G. Schmidt en De jacht op het schaduwdier van John Flanagan.

De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store. Van 1 juli tot en met 31 augustus. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Kijk voor meer info op www.vakantiebieb.nl.

Groep 4 en 5 aan het werk en bezig met andere activiteiten

De afgelopen twee weken hadden we niet alleen gewone schoolvakken, maar was er ook ruimte voor andere activiteiten. Zo hadden we vorige week een mooie voorstelling op het plein over Peertje (zie foto). Het ging over een jongeman die op reis ging. De drie dames, waaronder de moeder van Lieke uit groep 6, vertelden en zongen er prachtig bij. Deze …

Lees meer

Afronden in groep 6

De laatste weken van het schooljaar ronden we allerlei zaken af. Tijdens de reken- en spellinglessen kunnen sommige kinderen nog wat extra oefenen met onderwerpen die lastig zijn. Ook voor pluswerk is lekker de tijd. Daarnaast hebben we veel schrijflessen gedaan, die we tijdens de thuiswerkperiode hebben overgeslagen. De kinderen hebben over alle provincies van Nederland (verspreid over het jaar) …

Lees meer

Groep 8: het eind is in zicht

Het einde is in zicht; de basisschool is bijna klaar een gesloten hoofdstuk voor de kinderen van groep 8. De afgelopen twee jaar heb ik de kinderen zien ontwikkelen, een groep zien worden en samen hebben we heel veel mooie momenten gedeeld. Denk alleen al aan de reis naar Bonn, optredens voor de koning, TOP 2000, de Mattheus Passion en …

Lees meer

De laatste weken

Hoewel de Cito-uitslagen vorige week al zijn meegegeven en de rapporten al in de rode map zijn gedaan, wordt er nog steeds hard gewerkt. Vorige keer meldden we dat iedereen was geslaagd voor het verkeersexamen. Vandaag schrijven Tonke en Vera een laatste berichtje van dit schooljaar. Afgelopen maandag waren we in het Griftpark. Daar zijn we met de hele school …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

28 mei 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

28 mei 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Bestuursvergadering

30 mei 2023 van 19:30 tot 20:30

 

Repetitie:

1 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Inzingen

4 juni 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

4 juni 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

schoolreis gr 4/5/6

8 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

8 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Schoolfotograaf

15 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

15 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

16 juni 2023 Hele dag

 

Vaderdag

18 juni 2023 Hele dag

 

Koorschoolconcert (hele school)

18 juni 2023 van 13:30 tot 14:30

Verdere info volgt

 

Koorschoolconcert

18 juni 2023 van 14:30 tot 17:00
????

Koorschoolconcert OPAL Ouders van Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorreis groep 7/8

19 juni 2023 van 08:00 tot 18:00

 

screening leerlingen groep 5 door JGZ op onze school

20 juni 2023 van 09:00 tot 12:00

 

Repetitie:

22 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Rapport mee

23 juni 2023 Hele dag

 

Deze week: optionele rapportgesprekken

26 juni 2023 Hele dag

 

facebook