KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 09 december 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.

Corona

Koorschool-Utrecht-Kodaly
Al maanden gaat het aardig goed en nu treft Corona ook de Koorschool. Inmiddels is Daniel Salbert nog steeds flink ziek. We verwachten hem niet terug voor de kerstvakantie.
Collega Annemiek heeft milde klachten, maar is nog wel thuis. Vandaag meldde collega Dymph dat ze klachten heeft. We wachten op de uitslag van haar test.
Ook in de groepen zijn af en toe kinderen die positief getest worden. Steeds neem ik contact op met de speciale scholenlijn van de GGD, om na te gaan welke maatregelen ik moet treffen.
Bel/ mail gerust als jullie een vraag hebben of iets willen delen. Het zoeken naar oplossingen en iedereen geïnformeerd houden, is momenteel een stevig onderdeel van mijn dag, maar laat het gerust weten als je ergens mee zit.

Sinterklaas

We hadden een geweldig leuk feest, afgelopen vrijdag. Maar liefst 3 pieten kwamen de cadeautjes brengen op het schoolplein. Helaas mochten ze niet mee naar binnen. Alle kinderen kregen een prachtige Koorschooltrui. We zien nu elke dag wel een paar rode truien in elke groep! Ze zijn niet bedoeld als koorkleding, maar we kunnen ze bv gebruiken als we (weer) met z’n allen op school- of koorreis gaan. Dan pik je de koorschoolkinderen er zo uit!

Nieuwe website

Met trots delen we mee dat met ingang van vandaag de nieuwe website een feit is. Hetzelfde adres, een nieuw jasje. De site is met name belangrijk om nieuwe ouders te werven. Daarom hebben we een webdesigner, een tekstschrijver en een videobedrijfje in de arm genomen. Veel kijkplezier! Laat ons weten wat je ervan vindt. Tips, opmerkingen zijn welkom. De teamfoto is nog een oudje, zodra het weer mag, maken we een nieuwe.
Willen jullie andere ouders met kinderen in onze doelgroep attent maken op onze site?

Irene

Collega Irene is af en toe alweer op school te vinden. Ze geniet daar zichtbaar van. Dat is fijn. Haar herstel gaat langzaam vooruit. We hopen dat zij na de kerstvakantie weer enkele dagdelen op kan pakken.

Kerstviering Koorschool

Morgen vinden de opnamen plaats voor de kerstvideo’s. Jullie hebben mails gehad over het dragen van koorkleding. Lees ze nog even goed, anders vallen kinderen uit de toon en dat zou jammer zijn.
De kerstviering van de Koorschool vindt vrijdagochtend plaats met een gezamenlijke viering van alle leerlingen, mét ontbijt en met na de pauze een concertje van kinderen die wat willen laten horen v.w.b. zang en instrument. Nadere info volgt. De OR is daar al druk mee bezig.
Om 12.30 uur is de school uit en begint de kerstvakantie.

Jeugdgezondheidszorg

Wij zijn als Jeugdgezondheidszorg (JGZ) één van de kernpartners van (school) naast Leerplicht, Samenwerkingsverband en het Buurtteam.
Op deze school is Gerda Hulleman de jeugdverpleegkundige en Marjolein Lely is de jeugdarts.
Wij werken in de wijk Binnenstad.

De JGZ is gericht op het bevorderen van de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen op Utrechtse scholen. Wij nodigen alle kinderen uit groep 2, groep 5 en groep 7 van de basisschool uit voor een preventief gezondheidsonderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken hoe het kind zich ontwikkelt. Er wordt gekeken naar de lengte, het gewicht, de oren en de ogen en er wordt lichamelijk onderzoek gedaan. Tijdens het gesprek kunnen onderwerpen zoals opvoeding, omgang met vriendjes en het leren op school worden besproken. De ouders en het kind kunnen zelf ook vragen stellen over gedrag, opvoeding, ontwikkeling en gezondheid.

De onderzoeken in groep 2, 5 en 7 worden uitgevoerd door de jeugdarts, jeugdverpleegkundige en/of de assistente. De jeugdverpleegkundige en de jeugdarts hebben een beroepsgeheim. Alleen met toestemming van de ouders/verzorgers vindt overleg plaats met de school of andere instanties.
Het is voor ouders/verzorgers altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een onderzoek of een gesprek bij de JGZ.

Door de coronamaatregelen kan het zijn dat het gezondheidsonderzoek niet door gaat, dat het via (beeld)bellen is uitgevoerd, of is uitgesteld. Helaas moeten wij in deze tijden onze werkwijze continu aanpassen. Wij houden u hiervan op de hoogte.
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030 – 286 33 00, optie 1, of
per e-mail jgzcpt@utrecht.nl

Kijk voor meer informatie over de jeugdgezondheidszorg op jeugdengezinutrecht.nl. Op deze site kunt u zich ook opgeven voor gratis interactieve Webinars voor ouders, met verschillende onderwerpen zoals: “Hoe hou je het gezond en gezellig aan tafel?”, “Slapen” en “Contact met school: voor jou en je kind”.

Wellicht tot ziens of horens.

Vriendelijke groet,

Marjolein Lely en Gerda Hulleman

Schoolapp Parro

Koorschool team op online open dag
Bijna iedereen heeft zich aangemeld voor Parro, de app voor een vlotte communicatie vanuit school naar ouders. In deze onzekere tijden, hoop ik dat ook de laatste ouders de app snel installeren.

Aankomende activiteiten

Inzingen

28 mei 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

28 mei 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Bestuursvergadering

30 mei 2023 van 19:30 tot 20:30

 

Repetitie:

1 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Inzingen

4 juni 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

4 juni 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

schoolreis gr 4/5/6

8 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

8 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Schoolfotograaf

15 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

15 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

16 juni 2023 Hele dag

 

Vaderdag

18 juni 2023 Hele dag

 

Koorschoolconcert (hele school)

18 juni 2023 van 13:30 tot 14:30

Verdere info volgt

 

Koorschoolconcert

18 juni 2023 van 14:30 tot 17:00
????

Koorschoolconcert OPAL Ouders van Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorreis groep 7/8

19 juni 2023 van 08:00 tot 18:00

 

screening leerlingen groep 5 door JGZ op onze school

20 juni 2023 van 09:00 tot 12:00

 

Repetitie:

22 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Rapport mee

23 juni 2023 Hele dag

 

Deze week: optionele rapportgesprekken

26 juni 2023 Hele dag

 

facebook instagram