KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 08 december 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
Schermafbeelding 2020-10-28 om 19.57.13

Nieuws uit de school

De eerste periode van dit schooljaar zit er weer op. Eigenlijk zouden we ons deze nieuwe periode verheugen op het feit dat de sint- en kerstperiode eraan komt. Maar terwijl ik dit schrijf is het nog volstrekt onduidelijk welke maatregelen ons nog boven het hoofd hangen. Ondertussen zitten we niet stil. De St Maartensparade kon niet doorgaan, maar morgen komt er een filmploeg op school om de ingestudeerde liedjes van groep 5 en 6 te filmen. Jullie krijgen dat filmpje ongetwijfeld te zien.
Ook wordt er samen met het Kathedrale Koor, gewerkt aan een digitaal kerstconcert voor alle leerlingen. Ook daarvan krijgen jullie t.z.t. opnamen.

We leven ondertussen mee met collega Irene, die nu thuiszit met een hernia. Ze heeft veel pijn en de komende weken zullen moeten uitwijzen of het herstel inzet. We leven met haar mee. Irene mist ons en zet zich intussen in om wat (digitale) extra lessen te geven.
Veel dank aan de plezierige coöperatie van onze eigen collega’s, die voorlopig haar werkdagen opvangen.

Op 10 november stond er een ouderavond rondom de Kanjertraining gepland. Deze avond zou worden geleid door een trainer van het Kanjerinstituut. Helaas is hij i.v.m. ziekte niet in de gelegenheid om te komen en ook weten we niet of er t.z.t. wel een fysieke ouderavond gehouden kan worden. De datum van 10 november kunnen jullie uit je agenda halen, er volgt een nieuwe datum.

Hoewel de straten in de omgeving van de school weer toegankelijk zijn, blijft het rond het uitgaan van de school toch behoorlijk vol op de stoepen van de Ridderschapstraat.
Voor een betere verdeling van ouders hebben we besloten dat ook de ouders van groep 6 vanaf nu op het schoolplein kunnen wachten.
Het is dan wel uitkijken in het gangetje, want dat is smal. Graag even wachten als er al andere ouders lopen.
Ook is het nog niet toegestaan om ouders in de school te ontvangen, hoe ongezellig we dit ook vinden. Schroom niet om ons te bellen! En voor sommige gesprekken is het fijn als je toch (met inachtneming van de gepaste afstand) even bij elkaar kunt zitten.

Door een technisch probleem lukte het niet het nieuws van groep 6 te uploaden. Daarom lezen jullie dat hieronder:
Onderzoeksles Blink groep 6

De hele school is vorig jaar overgegaan op de methode Blink, een methode die de zaakvakken met elkaar verbindt.
Een belangrijk onderdeel van deze methode is het doen van onderzoek en bij het onderwerp
“Bijzondere bewoners” hebben we maandagmiddag een paar eigenschappen van haren en veren onderzocht.
De kinderen hebben wol en veren van “Koppelsteede” onderzocht. Hoe zien de haren en veren eruit onder een loep? Wat gebeurt er als ze nat worden? En als je ze daarna door olie haalt, wat gebeurt er dan als ze nat worden?
En natuurlijk is de vraag langsgekomen: “Waarom zijn die haren en veren belangrijk?” Dit hebben we onderzocht door twee glazen warm water op tafel te zetten, toen we begonnen was de temperatuur van het water 82 graden celsius. Het ene glas is ingepakt in een grote pluk wol en het andere is gewoon op tafel gezet. Na tien minuten hebben we de temperatuur nog een keer gemeten en er waren zeker verschillen. De glazen die ingepakt waren in wol waren allemaal een paar graden warmer gebleven, gemiddeld rond de 50 graden. De glazen zonder wol waren gemiddeld drie graden lager, rond de 47 graden. En het groepje van Jilles en Katja hadden ook een dekseltje van wol gemaakt, hun water was vijf graden warmer gebleven.
De conclusie was dan ook dat dieren een vacht hebben om warm te blijven en veren hebben dezelfde functie, zonder veren en wol zouden veel dieren het veel kouder hebben dan nu.
Iedereen heeft enthousiast meegedaan en het was een erg leuke les.


Groep 7 is creatief

Het eerst thema van Blink is inmiddels afgesloten. Tweetallen hebben over het eigen onderzoek naar een beroemde familie een lapbook gemaakt en een korte presentatie daarover gehouden. Het leuke van een lapbook is, dat alle informatieve stukjes tekst op een inventieve manier zijn verborgen in een vouw-werkje. Dat roept nieuwsgierigheid op, en nog steeds staan er kinderen bij lapbooks van …

Lees meer

Sint Maarten met groep 6

Het is weer Sint Maarten-tijd en ook dit jaar hebben de kinderen weer liedjes ingestudeerd die horen bij de tijd van het jaar. Op woensdagavond zijn ze hiermee op tv te zien, maar vanochtend gaven zij een live-concert (op afstand) voor de ouders. Het weer zat mee, droog en bewolkt zodat de lampjes in de lampionnen toch nog wel een …

Lees meer

Groep 8 aan het werk

In groep 8 zijn we deze week bezig met het afronden van thema 2 bij taal, spelling en rekenen. De laatste les van rekenen was de Eureka-les. Hierin wordt een moeilijke rekenvraag aan de kinderen voorgelegd. En de les van vandaag was pittig! Het lesboek van thema 2 mocht vandaag mee naar huis. Kijkt u maar eens naar de Eureka-les …

Lees meer

Nieuws uit groep 4/5

In deze nieuwsbrief kunnen jullie zien waar de kinderen in groep 4/5 de afgelopen 2 weken druk mee bezig zijn geweest.Bij de laatste rekenles van blok 2 kregen de kinderen van groep 4 de opdracht om keerkunst te maken. Groep 5 ging in tweetallen een spiegeldans maken. Ze werkten goed met elkaar samen en het was heel leuk om naar de …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

28 mei 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

28 mei 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Bestuursvergadering

30 mei 2023 van 19:30 tot 20:30

 

Repetitie:

1 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Inzingen

4 juni 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

4 juni 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

schoolreis gr 4/5/6

8 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

8 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Schoolfotograaf

15 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

15 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

16 juni 2023 Hele dag

 

Vaderdag

18 juni 2023 Hele dag

 

Koorschoolconcert (hele school)

18 juni 2023 van 13:30 tot 14:30

Verdere info volgt

 

Koorschoolconcert

18 juni 2023 van 14:30 tot 17:00
????

Koorschoolconcert OPAL Ouders van Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorreis groep 7/8

19 juni 2023 van 08:00 tot 18:00

 

screening leerlingen groep 5 door JGZ op onze school

20 juni 2023 van 09:00 tot 12:00

 

Repetitie:

22 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Rapport mee

23 juni 2023 Hele dag

 

Deze week: optionele rapportgesprekken

26 juni 2023 Hele dag

 

facebook