KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 08 december 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
image0

Nieuws uit de school

Hierboven een foto van het miniconcertje voor ouders van groep 4,5 en 6. De liedjes van Sint Maarten werden vandaag ten gehore gebracht. De kinderen droegen allemaal hun zelfgemaakte lampion.

Waren we afgelopen zaterdag met groep 4,5 en 6 te zien op NPO 2 in het programma Roderick zoekt Licht, https://www.kro-ncrv.nl/programmas/roderick-zoekt-licht
vandaag kunnen jullie er weer voor gaan zitten. Zie hieronder de uitnodiging om de digitale Ronde van Sint Maarten te bekijken. Wij verheugen ons erop!

Bericht van de organisatie van de Sint Maarten Parade:
Afgelopen week was een rollercoaster. Het was na de persconferentie heel spannend, het scheelde niet veel of we hadden iedereen moeten afbellen. Helaas mochten we de groepen met meer dan 2 volwassenen niet meer ontvangen in de Werkspoorkathedraal, ontzettend balen! Gelukkig konden we in de Werkspoorkathedraal wel door met de filmopnamen van de prachtige sculpturen en de kleinere groepen én was er al veel materiaal geschoten in de dagen van voor de aangescherpte maatregelen. Aangevuld met archiefmateriaal van onze geliefde Parade is het een prachtige film geworden.

Met veel trots kondigen wij dan ook aan, De Ronde van Sint Maarten @Home! Kijken jullie met ons mee? Vandaag, woensdag 11 november is de première om 19.00uur op RTV Utrecht en op Ustad. Na 19.00uur wordt het op beide zenders herhaald.
Laten we allemaal een lichtje voor het raam zetten en om 19.00 afstemmen op De Ronde van Sint Maarten @Home, dan zijn wel allemaal thuis en toch met elkaar verbonden.

Veel kijkplezier gewenst!

Warme groeten van het Sharing Arts Society Team

Irene
Met Irene gaat het een heel klein beetje beter. Volgende week woensdag komt ze op arbeidstherapeutische basis op school. Ondertussen geeft ze allerlei digitale lees- en spellingondersteuning en vergadert ze op afstand mee.
We denken aan haar!

Schoolapp
In deze tijden van weinig contact en allerlei verboden, hebben we bedacht dat het een goed idee is om een schoolapp in te voeren, om jullie zo meer mee te nemen in wat er allemaal gebeurt op school. Collega’s kunnen heel makkelijk foto’s, filmpjes en allerlei berichten delen, zodat jullie helemaal op de hoogte zijn. We denken echt dat het voor jullie iets toevoegt.
Ook omdat het ene kind nou eenmaal wat spraakzamer dan het andere. Ik moet wel eens denken aan mijn oudste zonen die thuis nooit veel zin hadden om over school te vertellen. Tsja, hoe kom je er dan achter wat daar allemaal gebeurt!
Met deze PARRO- app (broertje van Parnassys, dus handig) kunnen jullie je ook intekenen voor de reguliere gesprekken. Niet meer intekenen op lijsten.
Volgende week krijgen jullie bericht over het hoe en wat.
Waarschijnlijk is dit dan de laatste nieuwsbrief met bijdragen uit de groepen.

Socials
Gelukkig hebben we Mirjam van Noord, die onze administratie doet, bereid gevonden om onze socials beter bij te houden. Zij heeft ons Instagramaccount nieuw leven in geblazen en bewaakt ook de invulling van ons Facebook account. Aan jullie als ouders de vraag om onze berichten zoveel mogelijk te delen met ouders van potentiële leerlingen!

instagramaccount: https://www.instagram.com


Groep 7 is creatief

Het eerst thema van Blink is inmiddels afgesloten. Tweetallen hebben over het eigen onderzoek naar een beroemde familie een lapbook gemaakt en een korte presentatie daarover gehouden. Het leuke van een lapbook is, dat alle informatieve stukjes tekst op een inventieve manier zijn verborgen in een vouw-werkje. Dat roept nieuwsgierigheid op, en nog steeds staan er kinderen bij lapbooks van …

Lees meer

Sint Maarten met groep 6

Het is weer Sint Maarten-tijd en ook dit jaar hebben de kinderen weer liedjes ingestudeerd die horen bij de tijd van het jaar. Op woensdagavond zijn ze hiermee op tv te zien, maar vanochtend gaven zij een live-concert (op afstand) voor de ouders. Het weer zat mee, droog en bewolkt zodat de lampjes in de lampionnen toch nog wel een …

Lees meer

Groep 8 aan het werk

In groep 8 zijn we deze week bezig met het afronden van thema 2 bij taal, spelling en rekenen. De laatste les van rekenen was de Eureka-les. Hierin wordt een moeilijke rekenvraag aan de kinderen voorgelegd. En de les van vandaag was pittig! Het lesboek van thema 2 mocht vandaag mee naar huis. Kijkt u maar eens naar de Eureka-les …

Lees meer

Nieuws uit groep 4/5

In deze nieuwsbrief kunnen jullie zien waar de kinderen in groep 4/5 de afgelopen 2 weken druk mee bezig zijn geweest.Bij de laatste rekenles van blok 2 kregen de kinderen van groep 4 de opdracht om keerkunst te maken. Groep 5 ging in tweetallen een spiegeldans maken. Ze werkten goed met elkaar samen en het was heel leuk om naar de …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

14 april 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Hoogmis:

14 april 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

18 april 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Anna Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Opendag Koorschool

20 april 2024 van 11:00 tot 14:00
Koorschool

Opendag Koorschool Samenstelling wordt nog bekend gemaakt. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

open dag Koorschool

20 april 2024 van 11:00 tot 14:00
tussen 11.00 en 14.00 uur: welkom!

 

Introductieles (nieuwe leerlingen)

23 april 2024 van 16:00 tot 16:45

 

Repetitie:

25 april 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Vader Aafke Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Koningsspelen

26 april 2024 Hele dag

 

Koningsspelen

26 april 2024 Hele dag

 

Meivakantie

26 april 2024 Hele dag

 

Repetitie:

8 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorreis (KKU)

8 mei 2024 Hele dag

 

Koorreis

9 mei 2024 van 06:30 tot 09:00
Luik

Koorreis Brief volgt Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Koorreis

10 mei 2024 van 08:00 tot 09:00
Luik

Koorreis Brief volgt Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

facebook