KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 12 februari 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
PW20200207_153206930

Nieuws uit de schoolOptredens in de komende periode
In de maanden maart en april laten we flink van ons horen.

Op 5 maart zingt groep 8, direct aansluitend aan de schooldag in Hotel Karel V, voor een internationaal congres van inspecteurs van het onderwijs. Ouders hebben hierover een mail gekregen.

Op 11 maart wordt op onze school, onder schooltijd, een vergadering gehouden van de Vereniging Partners in het Onderwijs, waarin alle besturen uit de regio participeren. Tijdens die vergadering zingt groep 7 voor hen. Een mooie gelegenheid om binnen de besturen in de regio te laten horen en zien wie wij zijn.

Op 3 april om 19.30 uur is de Koorschool uitgenodigd om met 12 leerlingen deel te nemen aan een uitvoering van de Matthäus Passion van COK Katwijk in de Dorpskerk te Katwijk. Deze leerlingen zullen worden geselecteerd uit de talentklas. Helaas slechts (!) 12 leerlingen.

Op 21 maart doet de Koorschool mee aan de provinciale competitie van het Nederlands Koorfestival. Dit evenement zal plaatsvinden in het ZIMIHC theater, alhier in Utrecht. De kinderen van groep 7 en 8 zullen een programma brengen van een kwartier met een staalkaart van hun repertoire. Hiervoor zijn kaarten te verkrijgen. Dit kan tot 6 maart in de voorverkoop. De kaarten kosten 5,- voor volwassenen en 3,- voor kinderen tot en met 12 jaar.
Mail: zakelijkleider@nederlandskoorfestival.nl. Vermeld in de mail:
  • het aantal kaarten voor volwassenen en kinderen
  • de naam van het koor
  • de provincie waarin je meedoet
  • dat je akkoord gaat met een automatische incasso+ IBAN bankrekeningnummer en tenaamstelling.
Op 29 maart zullen de kinderen van groep 5 en 6 deelnemen aan het Kinderkorenfestival van de Nationale Opera in Amsterdam. De kinderen zijn al aan het repeteren voor de mini-opera die speciaal voor deze gelegenheid is gecomponeerd. Het festival duurt van 11 tot 17 uur en deze lange duur is de reden dat wij kinderen van groep 4 pas volgend jaar hieraan zullen laten deelnemen.

Op 18 april, 15.30 -17.00 uur, verleent groep 4/5 medewerking aan een masterclass op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In het kader van de samenwerking met het conservatorium in Den Haag is de Koorschool uitgenodigd om samen met een groep jongere kinderen een demonstraties te geven tijdens een studiedag van de cursus ‘Muziek als Vak’. Deze studiedag is bedoeld voor muziekdocenten. De studiedag gaat over muziekles in het basisonderwijs. Ze hebben ons gevraagd om te komen met groep 4/5. Wij willen u vragen voor deze gelegenheid de kinderen zelf te brengen naar het conservatorium in Den Haag. U kunt de les bijwonen en na afloop uw kind weer mee naar huis nemen.

Het Koorschoolconcert is verplaatst naar 4 juli. Het jaarlijkse koorschoolconcert stond eerst gepland in maart, maar is verzet naar 4 juli. De reden hiervan is dat we zijn benaderd door een koor uit Canada: La Maîtrise des Petits chanteurs de Québec. Zij willen graag enkele dagen bij ons in Utrecht komen en samen met ons op 4 juli een concert verzorgen. Dat lijkt ons een geweldig leuke ontmoeting, temeer omdat het de bedoeling is dat de kinderen van dit koor logeren bij de gezinnen van de Kooschoolkinderen. Bij deze doen we een beroep op u om in dit weekend uw huis open te stellen voor 2 nachten. Zij zijn er waarschijnlijk tussen 3 en 5 juli.

Van al deze optredens volgt natuurlijk nadere informatie.

Blink
Bovenstaande foto is genomen tijdens een 'Blink-les'. Blink is onze mogelijke nieuwe geïntegreerde methode voor aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek. de komende 3 maanden kijken we of deze methode bij ons past. In de stukjes tekst uit de groepen leest u er alvast meer over. Vraag er uw kinderen naar!

Schaken
Al een aantal weken is er schaakles op de donderdagmiddag. Edwin Tol, vader van Loek, heeft zich ingezet om aan een twintigtal leerlingen schaakles te geven. Dat resulteerde zelfs in deelname aan het plaatselijk schaaktoernooi, afgelopen zondag. Een flinke groep ouders heeft geholpen om e.e.a. in goede banen te leiden. Hartelijk dank daarvoor! Mocht er een vervolg komen of een nieuwe ronde, dan melden we dat in onze nieuwsbrief.

Speelplein
In één van de vorige nieuwsbrieven meldde Fouke Boss, lid van de ouderraad, dat we met de tuincommissie plannen hebben om het plein en de tuin op de schop te nemen. Afgelopen week bezocht een delegatie van de commissie enkele schoolpleinen in Zeist en Driebergen. Vandaag zijn de dode buxushagen verwijderd en afgevoerd. we vandaag overleg met een gespecialiseerde speelplein- aannemer. Hij maakt een kostenplaatje op basis van de tekeningen die er ligt. We knappen het plein in delen op. Mocht u nog aanbevelingen hebben hoe we aan gelden kunnen komen, horen we het graag. De opbrengst van de sponsorloop willen we dit jaar bestemmen voor het plein.

Nieuws uit het Kathedrale Koor
Het Koorbestuur maakt flinke voortgang met het zoeken van oplossingen voor de problematiek van de urenvermindering dirigent. Binnenkort informeren wij u over de voortgang en een van de komende zaterdagen zal er in Trouw een artikel gewijd zijn aan het Koor en de situatie in Utrecht.

Yo lo escucho, KKU canta mucho
.......wat dat betekent kunt u uitvinden aanstaande zaterdag - 15 februari - om 17.00 uur in de concertzaal van de Koorschool. Dan sluiten de middelbare scholieren van het KKU hun jaarlijkse project af. Onder leiding van Eduardo López Cabello hebben zij spaanstalig repertoire ingestudeerd - oude muziek uit Spanje en volksmuziek uit Latijns-Amerika. Koorschoolkinderen en hun ouders zijn van harte welkom bij dit vrolijke concert! Onder de middelbare scholieren bevindt zich een flink aantal brugklassers, die vorig jaar nog op de Koorschool zaten en bij uw kinderen dus nog goed bekend zijn. De toegang is gratis, collecte (en borrel!) na afloop.

Zondag 16 februari
Er blijkt wat verwarring te zijn over de hoogmis op zondag 16 februari. De kinderen van groep 7 en 8 (en ook de rest van het KKU) zingen dan niet. Er wordt nl gezongen door het projectkoor van ouders en parochianen - zij hebben hier de afgelopen vijf maandagavonden aangewerkt. Een aantal koorschoolouders zingt mee in het projectkoor, zij zullen uw aanwezigheid zeker waarderen! Zondag 16 februari, 10.30 uur, Catharinakathedraal.

Afmelden
Afgelopen zondag zongen de kinderen van groep 7 en 8 als deel van het voltallige KKU de hoogmis. Het was mooi, heel goed gedaan!
In de aanloop naar deze viering werd duidelijk dat de afspraken rondom afmelden niet altijd helder zijn, bij dezen nogmaals:
- afmelden voor alle KKU activiteiten (ochtendrep, avondrep, vieringen etc) gaat via een mail naar afmelden@kkuweb.nl. Deze mails komen terecht bij het KKU bestuur en Gerard Beemster.
- in het geval van een andere activiteit die overlapt met een avondrep of een viering is het niet de bedoeling dat (kort van te voren) gewoon wordt afgemeld. We begrijpen natuurlijk dat zich ook andere activiteiten kunnen aandienen, maar uw kind maakt deel uit van het Kathedrale Koor en wordt daar ook gemist bij afwezigheid (door dirigent en koor/klasgenoten). Als er een probleem is met een andere activiteit die ook moeilijk gemist kan worden, dan vragen we om tijdig overleg hierover. Afwezigheid zonder afmelden en regelmatige afwezigheid bij repetities en vieringen (al dat niet met afmelding) worden ook met school besproken.
Groep 8 gaat swingend van start met de musical

Mocht uw kind dansend en zingend zijn thuisgekomen deze week, dan zal dat waarschijnlijk te maken hebben met de start van de musical. We zijn gestart met het inleven in het thema, de liedjes en gaan ook snel starten met het doornemen van het script. Daarna zal het gaan over de rolverdeling (altijd spannend!) voordat we echt de scenes zullen …

Lees meer

Blink in groep 7

Vorige week zijn we begonnen met de eerste lessen uit onze nieuwe methode wereldoriëntatie, waarin de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur geïntegreerd worden aangeboden. Deze methode sloeg bij de kinderen heel goed aan, omdat er naast tekst sprake is van filmpjes, interactieve opdrachten en onderzoeksopdrachten. Het eerste thema dat wij behandelen is: 'Reis de wereld rond' waarvoor de kinderen van …

Lees meer

BLINK

In groep 4 en 5 zijn we begonnen met het uitproberen van de methode Blink. Dit is een methode waarin de zaakvakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek worden geïntegreerd. We hebben gekozen voor het thema Aardse extremen. Het spreekt de kinderen tot nu toe erg aan. We hebben een introductieles gehad en zijn nu bezig met de onderzoekslessen onder …

Lees meer

Gestart met Blink in groep 6

Groep zes is de afgelopen week begonnen met Blink. Blink is een methode die de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) samengevoegd heeft. We zijn begonnen met het thema “Aardse extremen”, over vulkanen, stormen en aardbevingen. Bij de les “Woeste wolken” hebben de kinderen zelf regen gemaakt in de klas, met behulp van heet water en ijsblokjes. Kleine onderzoekjes zijn een …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Generale Kerstconcert

9 december 2023 van 09:45 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Generale Kerstconcert Generale Kerstconcert Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) OPAL Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerst in de Klaas

10 december 2023 van 12:10 tot 13:00
Wie: Groep 4/5/6

Waar: Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht

Hoe laat aanwezig: 12.10 uur om in te zingen 

Hoe laat is het optreden:  van12.30  tot 13.00 uur

Kleding: eigen feestelijke (warme) kerstkledingNa dit optreden zijn de kinderen van groep 4 klaar. De kinderen van groep 5 en 6 gaan na afloop eerst met hun ouders mee maar worden alweer om 15.00 uur verwacht in de Kathedraal, waar zij nog zullen meewerken aan het kerstconcert van het KKU! Zij zingen dan enkele liedjes die zij eerder al in de Nicolaïkerk hebben laten horen.

 

Inzingen Kerstconcert

10 december 2023 van 13:45 tot 15:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Kerstconcert Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Kerstconcert KKU

10 december 2023 van 15:00 tot 16:30
Wie: Groep 5, 6, 7, 8

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 15.00 uur voor de klankrepetitie

Aanvang concert: 15.30 uur

Kleding: eigen feestelijke (warme) kerstkleding

 

Kerst Concert:

10 december 2023 van 15:30 tot 17:00
Sint-Catharinakathedraal

OPAL Ouders van Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

14 december 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Saartje Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerstdiner

20 december 2023 van 17:30 tot 18:30

 

Rapport mee voor Groep 8

21 december 2023 Hele dag

 

Repetitie:

21 december 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Frank Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerstviering en leerlingconcert, 12:30 uit

22 december 2023 van 09:00 tot 12:30

 

Kerstvakantie

22 december 2023 Hele dag

 

Kerstvakantie

22 december 2023 Hele dag

 

Inzingen

24 december 2023 van 16:20 tot 16:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 5&6

 

Kinderkerstviering (groep 4/5/6)

24 december 2023 van 16:20 tot 17:45

De kinderen van groep vier, vijf en zes doen mee in de kinderviering en voeren het kerstspel op. Wie: Groep 4, 5 en 6

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 16.20 uur inzingen

Aanvang viering: 17:00

Kleding: Feestelijk, en kinderen krijgen kostuumpjes voor het kerstspel

 

Kinderkerstviering

24 december 2023 van 17:00 tot 17:45
Sint-Catharinakathedraal

Kinderkerstviering Kleding feestelijk Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 5&6

 

Inzingen

24 december 2023 van 18:00 tot 19:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Nachtmis

24 december 2023 van 18:00 tot 21:00

Wie: Groep 7 en 8 met het KKU

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 18.00 uur inzingen/omkleden

Aanvang viering: 19.30

Kleding: rood/witte toga's

 

Kerstnachtmis

24 december 2023 van 19:30 tot 21:00
Sint-Catharinakathedraal

Kerstnachtmis 1260 Missa in G - Schubert, F. Na afloop Koorschool mappen inleveren Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

facebook