KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 24 juni 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
20200318_101808
233AD3D3-59DA-4637-8811-F9675E7BFDDD

Nieuws uit de school


Bijzondere activiteiten eind schooljaar
Omdat we toch heel graag het jaar leuk willen afsluiten met de kinderen, bereiden we momenteel een aantal activiteiten voor:
 • Margareth en Daniel Salbert studeren met alle groepen een miniconcertje in. Dat wordt gefilmd en dat sturen we jullie toe. Daar hebben we nog een vraag over aan jullie. We willen voor die gelegenheid groep 7 en 8 graag samen laten zingen in de concertzaal. Dat zijn dan 39 leerlingen. We maken dan dus een uitzondering op de regel dat de kinderen alleen maar met hun eigen groep in één ruimte zijn. De MR vindt het voor dit doel geen probleem. Mochten jullie liever niet willen dat je kind hieraan meedoet, laat het even weten.
 • Enkele kinderen uit groep 8 hebben het idee op gevat om op 30 juni ’s middags voor alle kinderen de ‘Koorlympische Spelen’ te houden. Vera, Irene en Jonneke ontwerpen een sportief programma voor de hele school.
 • Op maandag 6 juli gaan we bij goed weer picknicken met de hele school in het Griftpark. Aansluitend kunnen de kinderen daar nog even lekker spelen.
 • Het is al eens eerder genoemd in de nieuwsbrief, maar het Koorschoolconcert kan helaas geen doorgang vinden.
Ouders bedankt!
Als aardigheidje en bedankje voor al het thuiswerk dat jullie als ouders hebben gedaan, krijgt elk gezin het magazine Ouders Bedankt. Van de vereniging ‘Ouders van Waarde’. Om in te lezen op een rustig moment, waarbij ik de hoop uitspreek dat die momenten in aantal mogen toenemen.

Nieuwe leerlingen
Nu de audities en kennismakingslessen achter de rug zijn, maken we de balans op. We hebben volgend schooljaar 6 nieuwe leerlingen in groep 4. In groep 5 zitten er al 8 (huidige groep 4) en komen er 2 bij en met de ouders van 5 leerlingen zijn we nog in gesprek. In groep 6 zitten er volgend jaar 11 (huidige groep 5) en komt er zeker 1 en misschien nog wel 2 extra leerlingen bij.
Aan de hand van deze aantallen hebben we besloten om een 4/5 combigroep te maken en een aparte groep 6.

Vacature vervuld!
Team en MR zijn verheugd dat we m.i.v. het nieuwe schooljaar een nieuwe collega mogen verwelkomen. Haar naam is Annemiek Blom, zij is 25 jaar en sinds 2017 een enthousiaste groepsleerkracht. In haar vrije tijd geeft ze zangles en organiseert ze muzikale kinderfeestjes. Bovenaan deze kolom zie je een foto van haar. Zij is 7 juli aanwezig tijdens het kennismakingsmoment voor de nieuwe leerlingen. Annemiek heeft heel veel zin om te starten op de Koorschool.

Groepsindeling 2020-2021
Wie heeft welke groep volgend jaar?
Groep 4/5 Annemiek en Irene
Groep 6 Marlies en Dymph
Groep 7 Margareth en Irene
Groep 8 Angélique

Nieuwe ploeg Ouderraad Koorschool gezocht!
Wij zijn als Ouderraad (OR) voor komend schooljaar hard op zoek naar nieuwe ouders voor de OR. Van de huidige OR leden gaat er één door, Fouke Boss, penningmeester en vader van Tonke in groep 7. Marijke Haaksema, moeder van Hugo in groep 7 wil graag het stokje overdragen. En voor Marleen Maarleveld, voorzitter en moeder van Marthe in groep 8, is dit het laatste jaar op de Koorschool.
Het is een ontzettend leuke manier om bij de school betrokken te zijn. De afgelopen jaren hebben we op gezellige wijze overlegd over te organiseren vieringen en activiteiten. Die organiseer je als OR niet alleen. Afhankelijk van de viering/activiteit wordt deze door de OR, klassenouders en/of met hulp van andere ouders georganiseerd. Daarnaast is er een aantal ouders die zich doorlopend inzetten voor een commissie, bijvoorbeeld de koorkleding- en tuincommissie.
Het is fijn als alle groepen vertegenwoordigd zijn in de OR, dus we zoeken nieuwe OR leden met kinderen die volgend jaar in groep 7, 6 of 4/5 zitten. Daarbij ook de vraag of een van deze ouders de rol van voorzitter op zich wil nemen.
Wil je of meer informatie of je aanmelden, mail dan naar ouderraad@koorschoolutrecht.nl of bel:
Marleen, 06 46094099 /Fouke, 06 46388799.
Heb je interesse, horen we dat graag vóór 7 juli. Dan hebben we ’s avonds OR overleg gepland, mogelijk kunnen we dan kennismaken!HERHAALDE OPROEP

De Medezeggenschapsraad zoekt jou!

Voor het aankomende schooljaar is er een vacature in de oudergeleding van de Medezeggenschapraad. Maarten Boddaert zal na drie jaren volle inzet afscheid nemen van de MR nu ook zijn dochter Vera uit groep 8 de school gaat verlaten. Daarom zoekt de MR een betrokken ouder of verzorger die graag wil meedenken met de directie over het bestuur en beleid van de school.

Wat kun je verwachten?
 • 6x per jaar vergader je met de MR en directie (Margriet)
 • je leest en denkt mee over onderwijsinhoudelijke ontwikkelingen in de school, de schoolgids, begroting en jaarrekening, vakanties, activiteiten, de toekomst van de school en acute veranderingen zoals bij de Coronacrisis
 • je spreekt namens de ouders en bent voor hen aanspreekpunt
 • je hebt de gelegenheid punten in te brengen waar de school nog kan verbeteren
 • samen met de docentengeleding breng je advies uit en stem je al dan niet in met te nemen besluiten
 • reken per vergadering op 1,5 uur vergadering en een uur of twee voorbereiding
Wat levert het je op?
 • je wordt op de hoogte gehouden van de ins en outs van de school
 • je advies wordt meegewogen in de besluitvorming
 • je voelt je steeds meer thuis op de school van je kinderen
 • je werkt samen in een gezellig team
Lijkt dit je wat? Wil je meer informatie? Neem dan z.s.m. contact op met Henrieke Wubs (0638633596) of Maarten Boddaert (0630279331) of mail naar MR@koorschoolutrecht.nl.

Een bericht van Transvita, de organisatie die vervanging in het onderwijs organiseert, waar wij bij aangesloten zijn.
Beste ouder / verzorger,
Het basisonderwijs heeft, ook in onze regio, nu en in de komende jaren plek voor gemotiveerde nieuwe leerkrachten.
Heeft u in het verleden in het basisonderwijs gewerkt of overweegt u een carrièreswitch naar het basisonderwijs. Via de website www.voordeklas.nl kunt u bekijken of het vak leerkracht iets voor u is en kunt u de verschillende routes naar het leraarschap zien.
Deze oproep kunt u ook delen met uw kennissen. Op de website vindt u aan de rechterzijde knoppen waarmee u (met één klik) de website deelt via social media.
Wij nodigen u graag uit om de mogelijkheden te verkennen of om de oproep te delen. Samen zorgen we voor voldoende goede leerkrachten, voor nu en voor de toekomst.
Hartelijk bedankt.

Dit bericht ontvingen van we ‘oud-ouders’ Chris en Cathelijne Duindam. We delen het graag.

Cugnon Project presenteert online concertserie: Beethoven op Bezoek

Utrecht, 14 juni 2020

Ooit gedacht dat Beethoven bij jou op bezoek zou komen? Kijk en luister drie weekenden in juli op je eigen bank naar de nieuwe online concertserie van het Cugnon Project: de mooiste symfonieën van Beethoven uitgevoerd in kamermuziekbezetting vanuit schitterende locaties in Utrecht.

In 2020 viert Beethoven zijn 250e geboortedag. In de concertzalen hadden op dit moment zijn beroemde symfonieën moeten klinken, maar helaas is dat voorlopig nauwelijks mogelijk. Het Cugnon Project ontdekte briljante arrangementen van de zesde, zevende en achtste symfonie voor kamermuziekensemble en presenteert deze in een online concertserie, om, juist nu, Beethoven naar jouw woonkamer te brengen.
Ook 250 jaar geleden was het lang niet altijd mogelijk om te luisteren naar Beethoven’s symfonieën: de radio was nog lang niet uitgevonden en er was niet altijd genoeg geld of ruimte om een symfonieorkest bij elkaar te krijgen. Zo ontstonden de kamermuziekarrangementen van zijn symfonieën. Daardoor werd het mogelijk om in huiselijke sfeer van deze grootse meesterwerken te genieten. Dit biedt nu dé uitkomst om Beethoven een waardig jubileumjaar te geven.
De welbekende, prachtige orkestwerken van Beethoven worden in de concertserie omlijst door drie historische Utrechtse locaties die de muziek nog meer tot leven brengen: Grand Hotel Karel V (gevestigd in een voormalig 14e-eeuw klooster), het idyllische Landgoed Oostbroek en een monumentaal 17e eeuws grachtenpand in het hart van Utrecht.

Het Cugnon Project heeft als doel jong talent een podium te bieden te midden van gerenommeerde musici en wil een ambassadeur zijn voor de kamermuziek. In deze concertserie spelen ‘young professionals’ Hannah Donohoe, Emma Besselaar, Esther ten Kate en Anna Steenhuis samen met violist Chris Duindam en altviolist Richard Wolfe.

Wil je graag Beethoven op bezoek hebben? Dat kan in de eerste drie weekenden van juli: 4/5 juli, 11/12 juli en 18/19 juli. Op de website van het Cugnon Project vind je meer informatie en kun je al vanaf €3,00 Beethoven in jouw woonkamer boeken.Groep 4 en 5 weer helemaal gewend!

Het gewone ritme hebben we helemaal opgepakt met groep 4 en 5. We zijn bezig met het laatste thema bij taal en spelling. Voor groep 4 gaat het over winkelen en voor groep 5 gaat het over beroepen. Groep 4 oefent in dit blok met het alfabet en met eigennamen. Die schrijf je met een hoofdletter. Ook leren we woordsoorten …

Lees meer

Groep 8: Creatief in de zon

Wat een prachtig weer deze week! Er wordt ook de laatste weken nog hard gewerkt in het lokaal: rekenen, een geschiedenis project over bekende personen en gebeurtenissen, spelling, nieuwsbegrip. Om de hitte even te ontsnappen zijn we vandaag naar buiten gegaan om daar met stoepkrijt mooie ontwerpen te maken. De kinderen moesten zelf een groepje vormen, een thema bedenken en …

Lees meer

Hard werken en meer in groep 6

Deze week praat Iza u bij: Vorige week vrijdag was stagiaire Esmée voor de laatste dag en met plezier hebben we afgesloten met leuke spelletjes. Ook zijn we met de hele klas limericks gaan schrijven. Vorige week hebben we alle citotoetsen afgemaakt en erg hard gewerkt. De vaders zijn blij met de zelfgemaakte overhemdjes. We hebben ook prachtige tolletjes gemaakt van …

Lees meer

Verkeersexamen

Dit schooljaar hebben we vrijwel elke week samen verkeer gedaan. Eerst maakten we dan zelf de les en daarna gingen we die bespreken. De juf tekende vaak een verkeerssituatie op het bord. Door de corona-tijd werd duidelijk dat het praktische verkeersexamen niet door zou gaan. Dat gebeurt dus volgend jaar in groep 8. We hebben wel de theorie gedaan op …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Generale Kerstconcert

9 december 2023 van 09:45 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Generale Kerstconcert Generale Kerstconcert Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) OPAL Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerst in de Klaas

10 december 2023 van 12:10 tot 13:00
Wie: Groep 4/5/6

Waar: Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht

Hoe laat aanwezig: 12.10 uur om in te zingen 

Hoe laat is het optreden:  van12.30  tot 13.00 uur

Kleding: eigen feestelijke (warme) kerstkledingNa dit optreden zijn de kinderen van groep 4 klaar. De kinderen van groep 5 en 6 gaan na afloop eerst met hun ouders mee maar worden alweer om 15.00 uur verwacht in de Kathedraal, waar zij nog zullen meewerken aan het kerstconcert van het KKU! Zij zingen dan enkele liedjes die zij eerder al in de Nicolaïkerk hebben laten horen.

 

Inzingen Kerstconcert

10 december 2023 van 13:45 tot 15:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Kerstconcert Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Kerstconcert KKU

10 december 2023 van 15:00 tot 16:30
Wie: Groep 5, 6, 7, 8

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 15.00 uur voor de klankrepetitie

Aanvang concert: 15.30 uur

Kleding: eigen feestelijke (warme) kerstkleding

 

Kerst Concert:

10 december 2023 van 15:30 tot 17:00
Sint-Catharinakathedraal

OPAL Ouders van Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

14 december 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Saartje Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerstdiner

20 december 2023 van 17:30 tot 18:30

 

Rapport mee voor Groep 8

21 december 2023 Hele dag

 

Repetitie:

21 december 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Frank Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerstviering en leerlingconcert, 12:30 uit

22 december 2023 van 09:00 tot 12:30

 

Kerstvakantie

22 december 2023 Hele dag

 

Kerstvakantie

22 december 2023 Hele dag

 

Inzingen

24 december 2023 van 16:20 tot 16:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 5&6

 

Kinderkerstviering (groep 4/5/6)

24 december 2023 van 16:20 tot 17:45

De kinderen van groep vier, vijf en zes doen mee in de kinderviering en voeren het kerstspel op. Wie: Groep 4, 5 en 6

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 16.20 uur inzingen

Aanvang viering: 17:00

Kleding: Feestelijk, en kinderen krijgen kostuumpjes voor het kerstspel

 

Kinderkerstviering

24 december 2023 van 17:00 tot 17:45
Sint-Catharinakathedraal

Kinderkerstviering Kleding feestelijk Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 5&6

 

Inzingen

24 december 2023 van 18:00 tot 19:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Nachtmis

24 december 2023 van 18:00 tot 21:00

Wie: Groep 7 en 8 met het KKU

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 18.00 uur inzingen/omkleden

Aanvang viering: 19.30

Kleding: rood/witte toga's

 

Kerstnachtmis

24 december 2023 van 19:30 tot 21:00
Sint-Catharinakathedraal

Kerstnachtmis 1260 Missa in G - Schubert, F. Na afloop Koorschool mappen inleveren Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

facebook