KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 11 juni 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
20200318_101808

Nieuws uit de school


De Koorschool helemaal open!
Iets later dan u gewend bent nieuwsbrief nummer 17.
Vanaf maandag is het dan weer druk als vanouds op school. Alle kinderen zijn er weer! Dat leverde hernieuwde kennismakingen op, een hoop gezelligheid en drukte. Sommige kinderen verlangen tijdens het werken in de klas nog wel eens naar de vorige weken: heerlijk rustig in de klas en veel aandacht… En dat begrijpen we best. Maar over het algemeen is iedereen blij.
Voor jullie thuis zal het misschien wel fijn zijn om wat meer rust te hebben, zeker als er nog thuisgewerkt moet worden! Petje af voor jullie betrokkenheid en inzet in de afgelopen periode van thuisonderwijs.

Nieuwe leerlingen
Deze week doen 15 leerlingen auditie. Daar zijn we blij mee. Dat wil nog niet zeggen dat ze allemaal daadwerkelijk komen, maar het is een flinke stap in de goede richting.

Vacature
De benoemingsadviescommissie heeft gesprekken gevoerd met 3 kandidaten. Plezierige gesprekken zijn dat geweest. Deze en volgende week worden er door 2 kandidaten proeflessen gegeven. Volgende week weten we meer. We hebben goede hoop dat we een geschikte collega kunnen vinden.

Gymlessen
De gymlessen gaan voorlopig niet door. De officiële richtlijnen maken een volwaardige gymles momenteel onmogelijk. We gaan elke dag extra naar buiten en maken een plan om in de laatste weken naar het Griftpark te gaan.

Schoolfotograaf
Op 25 juni komt de schoolfotograaf. U krijgt hier nog meer info over.

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP

De Medezeggenschapsraad zoekt jou!
Voor het aankomende schooljaar is er een vacature in de oudergeleding van de Medezeggenschapraad. Maarten Boddaert zal na drie jaren volle inzet afscheid nemen van de MR nu ook zijn dochter Vera uit groep 8 de school gaat verlaten. Daarom zoekt de MR een betrokken ouder of verzorger die graag wil meedenken met de directie over het bestuur en beleid van de school.

Wat kun je verwachten?
  • 6x per jaar vergader je met de MR en directie (Margriet)
  • je leest en denkt mee over onderwijsinhoudelijke ontwikkelingen in de school, de schoolgids, begroting en jaarrekening, vakanties, activiteiten, de toekomst van de school en acute veranderingen zoals bij de Coronacrisis
  • je spreekt namens de ouders en bent voor hen aanspreekpunt
  • je hebt de gelegenheid punten in te brengen waar de school nog kan verbeteren
  • samen met de docentengeleding breng je advies uit en stem je al dan niet in met te nemen besluiten
  • reken per vergadering op 1,5 uur vergadering en een uur of twee voorbereiding
Wat levert het je op?
  • je wordt op de hoogte gehouden van de ins en outs van de school
  • je advies wordt meegewogen in de besluitvorming
  • je voelt je steeds meer thuis op de school van je kinderen
  • je werkt samen in een gezellig team
Lijkt dit je wat? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Henrieke Wubs (0638633596) of Maarten Boddaert (0630279331) of mail naar MR@koorschoolutrecht.nl.
Aanmelden graag voor vrijdag 19 juni.Groep 8: Bureau HALT

Eindelijk is de gehele groep weer bij elkaar. Na een maandag met veel positieve energie te zijn gestart, is de conclusie vooral dat het fijn is om elkaar weer te zien en het heel fijn is om zo de musical met elkaar te kunnen oefenen. Vandaag (woensdag) kwam iemand van Bureau Halt voorlichting geven over deze organisatie. Veel kinderen wisten …

Lees meer

Groep 6 weer samen in de klas

Vandaag was het voor mij de eerste dag weer met heel groep 6 in de klas. Afgezien van wat extra handen wassen en (poging tot) afstand houden is het weer als vanouds! We zijn vandaag ook direct met citotoetsen begonnen, want over tweeënhalve week moeten we die afgerond hebben. Daarnaast hebben we even gesnuffeld aan een nieuw thema van Blink, …

Lees meer

Allemaal naar school!

Na een paar weken de helft van de klas te hebben gezien, mogen we sinds deze week weer allemaal en hele dagen naar school. Dat was heel fijn voor iedereen maandag. Het was ook even wennen om het gewone ritme weer op te pakken, maar dat gaat lukken aan het einde van de week. We zijn in snel tempo alle vakken …

Lees meer

Weer met de hele klas!

Afgelopen maandag ging de school weer helemaal open. Dat vond onze klas heel fijn. Eerst hebben we even met elkaar gepraat, maar we begonnen ook al snel met de cito's voor spelling en woordenschat. Ik vond het de eerste weken op school fijn om met minder kinderen te werken, want dat was rustig. Maar ik miste wel mijn vriendinnen. Tussen …

Lees meer

Aankomende activiteiten

facebook