KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste [subscriber:firstname | default:reader] [subscriber:lastname | default:reader],

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 13 mei 2020 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
20200318_101808

Nieuws uit de schoolHeropening school
Wat zijn we fijn gestart! Het was mooi om te zien hoe blij de kinderen waren maandag- en dinsdagochtend. En wij als team hadden er goed zin in. Het was fijn om elkaar weer te zien en te spreken, maar bovenal om de kinderen weer om ons heen te hebben.

Collega Daniel kon niet starten vanwege een hoest. Hij moest eerst getest. En ondertussen stond hij ook op het punt om vader te worden en… afgelopen maandag 11 mei zijn Daniel en Boukje de trotse ouders geworden van dochter Jinte! Moeder en dochter maken het uitstekend. Vader is trots en blij. We wensen ze een mooie en gezonde toekomst toe.
Daniel neemt naast bevallingsverlof ook een stukje ouderschapsverlof op en zal, als alles goed gaat, op maandag 25 mei weer op school zijn.

Niemand weet hoe de komende weken echt zullen verlopen, of de versoepeling doorzet, of dat er toch weer beperkingen komen. Maar wat we van alle geplande activiteiten toch heel graag op de één of andere manier willen laten doorgaan in welke vorm dan ook, is het afscheid van groep 8. Hoe? Daar denken we nu over na. Samen met de MR en de OR. We houden ons aanbevolen voor ideeën en voorbeelden van andere scholen.

De schoolreis kan helaas niet doorgaan. We hadden voor de derde keer een datum gezocht, met het Dolfinarium en de busmaatschappij, maar het wordt ons sterk ontraden, zolang de huidige maatregelen van het kabinet gelden.

Open dag
Aanstaande zaterdag 16 mei is onze jaarlijkse open dag.
We hebben flink reclame gemaakt, bij alle Utrechtse schoolbesturen, bij allerlei muziekscholen, op de website en op Facebook. We bedanken jullie voor alle werving in jullie eigen kring. Dat is misschien nog wel het meest waardevolle! Blijf dat de komende dagen nog even doen!
De open dag 2020 bestaat uit online sessies en uit het fysieke bezoeken van de school.
In de 3 online sessies kunnen ouders live hun vragen stellen over het onderwijs, de muzieklessen en informeren naar de ervaringen van andere ouders en leerlingen.
Enkele ouders, leerlingen en collega’s zitten dus klaar achter de camera. Op dit moment hebben 7 belangstellenden zich hiervoor aangemeld.

Daarnaast doen we met een tijdslot, fysieke rondleidingen. Vooraf aanmelden is een must. Gezin voor gezin. Natuurlijk lang niet zo leuk als een open dag met z’n allen, maar het biedt ouders toch de kans om even face to face contact te hebben én een indruk te krijgen van ons bijzondere gebouw. Daar zijn 4 aanmeldingen voor momenteel. Daar zijn ook mensen bij die de sessies bijwonen.
In de volgende nieuwsbrief doe ik verslag van de daadwerkelijke opkomst.

Vacature
Op 16 april is de vacature voor Daniel Hartvelt verspreid. Er zijn inmiddels verschillende reacties binnen. De sluitingstermijn is 25 mei. Het ziet er nu naar uit dat we met enkele mensen in gesprek kunnen gaan.

Herinrichting Voorstraat- Witte Vrouwenstraat
Het was vast niet onopgemerkt gebleven, maar vanaf 6 mei tot aan het einde van het jaar wordt er gewerkt aan een herinrichting van de Voorstraat -Witte Vrouwenstraat. Er is gestart in de Voorstraat aan de kant van de Neude en er wordt langzaamaan naar de Witte Vrouwenstraat gewerkt. Er wordt telkens een stuk van de straat afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via borden. Voetgangers kunnen altijd langs de werkzaamheden lopen.
In het nieuwe plan komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook wordt het gebied aantrekkelijker gemaakt voor wonen en winkelen.


Na een periode van thuis werken

Op vrijdagmiddag 13 maart wensten we elkaar een fijn weekend en zeiden we nog: “Tot maandag!” Kort daarop werd duidelijk dat we de komende weken niet naar school zouden gaan en gingen we aan de slag met het voorbereiden van lesgeven op afstand, om te beginnen voor drie weken.  Die eerste dagen was dat allemaal nieuw: iedereen een eigen e-mailadres, …

Lees meer

Groep 4 en 5 weer naar school!

Zes weken les op een afstand en ook nog 2 weken vakantie. We hadden elkaar gewoon acht weken niet gezien in het echt. Dat is een hele lange tijd hoor, langer dan de zomervakantie. Maar we hebben het volgehouden! Het was heel fijn om alle kinderen maandag en dinsdag weer te zien en te spreken. We waren al snel weer aan …

Lees meer

Weer naar school!

Eindelijk was het weer zover, na elkaar een hele tijd niet gezien te hebben (langer dan de zomervakantie!) konden de kinderen elkaar weer in het echt zien. Natuurlijk is er de afgelopen tijd veel digitaal contact geweest, van ons met de kinderen en van de kinderen met elkaar, maar niets haalt het toch bij elkaar gewoon weer in het echt …

Lees meer

Ook groep 7 is weer begonnen

Nadat we elkaar nietsvermoedend acht weken geleden een fijn weekend toewensten, werd alles anders... Het besluit om de scholen te sluiten kwam ook bij ons en onze kinderen hard aan, maar we moesten wel meteen verder. In de eerste week van de 'Lockdown' bespraken we met ons team op welke manier we het werk voor de kinderen thuis het beste …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Repetitie:

28 oktober 2021 van 18:55 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Inzingen

31 oktober 2021 van 10:00 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Hoogmis:

31 oktober 2021 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

467 Mis in d - Mozart 1125 If ye love me - Tallis 1334 Also Hat Gott die welt geliebt - Franck Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Deze week: kijkmomenten voor grootouders

31 oktober 2021 Hele dag

 

Schoolontbijt

3 november 2021 van 09:00 tot 10:00

 

Repetitie:

4 november 2021 van 18:55 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Zingen gr 5 en 6 tijdens Sint Maarten Parade

5 november 2021 van 18:00 tot 20:00

 

Avond kanjertraining voor ouders

9 november 2021 van 19:30 tot 21:30

 

Repetitie:

11 november 2021 van 18:55 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Repetitie:

11 november 2021 van 18:55 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Lootjes trekken voor Sinterklaas

15 november 2021 Hele dag

 

Repetitie:

18 november 2021 van 18:55 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Inzingen

21 november 2021 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Let op eerder vanwege kleden in RoodWit Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Christus Koning

21 november 2021 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Christus Koning Koorschool eerste keer RoodWit Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

25 november 2021 van 18:55 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

facebook