KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 09 oktober 2019 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
PW20190927_140144390_COPNieuws uit de school


Feestweek
Wat een geweldig leuke feestweek hebben we achter de rug.
Dank aan alle ouders (en het waren er veel), die dat mede mogelijk hebben gemaakt.
Fijn om het jaar zo met elkaar af te trappen.

Kinderboekenweek
Maandag was de aftrap van de Kinderboekenweek met het thema ‘Reis mee’. Een aantal kinderen had afgelopen maandag een versierde fiets mee. Gedurende deze week wordt er flink aandacht besteed aan boeken. Vrijdag sluiten we gezamenlijk af in de concertzaal met een boekpromotie.

Driehoeksgesprekken
De komende week staat in het teken van de driehoeksgesprekken. Als het goed is heeft uw kind een formulier mee naar huis genomen, waar vragen op staan die er toe doen. We vinden het belangrijk kinderen te leren van tijd tot tijd over zichzelf na te laten denken. Dat helpt bij het leren leren, het leren werken en leren samen spelen of werken. Als u het nog niet hebt gedaan, schrijft u zich dan in?

Kijkmoment 17 oktober
Nieuw dit schooljaar: een kijkmoment in de groepen. Op donderdag 17 oktober om 14.45 uur, bent u van harte welkom om te komen kijken in de groep van uw kind(eren). De kinderen zullen dan hun werk aan u tonen. De leerkracht loopt rond voor uw vragen of opmerkingen.

Staking 6 november
Het team van de Koorschool heeft besloten om 6 november mee te doen aan de landelijke staking. De school is die woensdag dus gesloten. De berichten in de media over het lerarentekort zijn u vast ook niet ontgaan. En zelfs op de Koorschool hadden we hier, anders dan vroeger, mee te maken. We vinden het als team heel belangrijk dat dit probleem onder de aandacht blijft we hopen op uw begrip.

Volgende nieuwsbrief
De volgende nieuwsbrief verschijnt op woensdag 30 oktober, omdat het in week 43 herfstvakantie is.

Van het Kathedrale Koor
Evensong 10 oktober
Op donderdagavond 10 oktober zingen de middelbare scholieren en heren van het KKU om 20.00 uur de Evensong in de Domkerk, in de serie ' Evensong&Pub'. De kinderen van groep 7 en 8 hebben daarom ' alleen' de avondrepetitie, onder leiding van Ardaan Dercksen. De repetitie is om 18.50 uur afgelopen, om ouders en kinderen de gelegenheid te geven de rest van het KKU te gaan beluisteren. Zeer de moeite waard!

Mis op TV - 13 oktober
Op zondag 13 oktober zingt het Kathedrale Koor met een groot aantal kinderen van groep 7 en 8 de hoogmis in de Catharinakathedraal; deze viering wordt rechtstreeks uitgezonden op TV (KRO-NCRV NPO2). Vanwege de uitzending zal de viering op deze zondag om 10 uur beginnen (ipv 10.30 uur). Vóór de eigenlijke uitzending moet er ingezongen worden en vindt er een hele doorloop van de viering plaats. De zangers worden die ochtend dan ook om 7.45 uur (!) verwacht.
Veel dank voor alle formulieren die al zijn ingevuld voor het wel/niet meedoen aan deze mis en/of de Martinus Cantate. Wilt u het formulier vandaag nog invullen als u dat nog niet gedaan hebt.
De viering op zondag wordt bijzonder, zeker in muzikaal opzicht! Er wordt extra luister bijgezet door een koperkwartet; onder andere worden delen van een mis van Herman Strategier (die zelf organist van de Catharinakathedraal is geweest) voor koor, orgel en koperblazers uitgevoerd. Wij hopen van harte op de komst van veel ouders, familie en vrienden; met de aanwezigheid van veel betrokkenen bij het koor willen we ook graag laten zien dat de Kathedrale Koormuziek leeft en bestaansgrond heeft!

Informatieavond 'Zingen in de Kathedraal'
De leerlingen van de Koorschool zingen met regelmaat de hoogmis in de Catharinakathedraal, en worden daarbij ook vaak vergezeld door hun ouders. We realiseren ons goed dat voor veel kinderen en ouders de liturgie die wordt gevierd in de kerk en de symbolen en rituelen die ze zien en meemaken vrij onbekend zijn. Voor de ouders willen we daarom graag een informatieavond hierover organiseren. Deze avond vindt plaats op maandag 14 oktober om 20 uur in het Bonifatiushuis, Nieuwegracht 61. We hebben diaken André van Steenstraeten, die ook werkzaam is in het middelbaar onderwijs, bereid gevonden om deze avond te leiden. Alle ouders, ook van groep 5 en 6, zijn van harte uitgenodigd. Opgeven is niet verplicht, maar als u zeker van plan bent te komen is het fijn als u een berichtje stuurt naar kathedralekoorutrecht@gmail.com; dan krijgen we een idee van aantallen. Ook vragen die over dit onderwerp bij u spelen kunt via dit mailadres insturen, dan kunnen we dat doorgeven. We hopen op een goede avond; het is onze bedoeling dat het een informatieve bijeenkomst, waarbij u hopelijk antwoord krijgt op vragen die u hebt over de mis en de liturgie; de avond is niet bedoeld voor discussies over de kerk en kerkpolitieke zaken.


Kinderboekenweek in groep 6

Sinds vorige week woensdag besteden we aandacht aan de kinderboekenweek. Het thema dit jaar is “reizen”, maar we besteden eigenlijk in het algemeen wat extra aandacht aan boeken en lezen. Tot nu toe zijn er zes boekendozen gepresenteerd. Met veel aandacht luisteren en kijken de kinderen naar de presentaties van hun klasgenoten. Tijdens het eten en drinken hebben we verschillende …

Lees meer
Herfst in groep 8

Herfst in groep 8

Het regent veel, het wordt kouder buiten, sommige kinderen willen liever binnen blijven in de pauze dan naar buiten gaan - het is duidelijk herfst. Om in dat thema te blijven hebben we kubistische herfstbomen gemaakt: tekeningen van bomen (of in herfstthema) waarin je alleen rechte lijnen mocht gebruiken. Verder wordt er nog steeds goed en hard gewerkt in groep …

Lees meer

Klokkijken in groep 4 en 5

Deze week zijn we druk met de Kinderboekenweek. Alle kinderen hebben een boekpresentatie voorbereid en we hebben al een aantal mooie presentaties gezien en gehoord. Zo kwamen de Gorgels al langs en ging het over Dolfje Weerwolfje. Vrijdag sluiten we de Kinderboekenweek met elkaar af in de concertzaal.  Bij taal en spelling zijn we inmiddels begonnen met thema 2. Bij …

Lees meer

Groep 7 Kinderboekenweek

Op maandag 7 oktober mochten de leerlingen met een versierde fiets op school komen. Dit in het kader van de boekenweek, waarbij het thema dit jaar 'Vervoer' is. Er werd een haag van kinderen gemaakt en de kinderen met hun versierde fiets maakten onder applaus een ererondje. 's Middags zijn we gestart met het maken van een boekenlegger. Dit jaar …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

19 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen We zingen boven. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

19 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

23 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Louis Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kinderkorenfestival

26 mei 2024 Hele dag

 

Inzingen

26 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

26 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Kennismakingsmoment nieuwe leerlingen

29 mei 2024 van 13:00 tot 13:45

 

Repetitie:

30 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Juffendag

5 juni 2024 Hele dag

 

Repetitie:

6 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Repetitie:

13 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

14 juni 2024 Hele dag

 

Vaderdag

16 juni 2024 Hele dag

 

facebook