KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 29 mei 2019 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
IMG_3483

Van de directie

Koorschoolconcert 2019
Wat was het een feest om alle kinderen te horen zingen op het Koorschoolconcert.
En wat fijn dat u erbij was. We zijn trots op wat de kinderen hebben laten zien en horen.
Mocht u nog foto’s of filmpjes hebben gemaakt, wilt u ze dan opsturen naar Margriet?

Het nieuwe logo is een feit. Met dank aan de mensen die meegedacht hebben. Stukje bij beetje zullen we het oude vervangen en komt de nieuwe huisstijl meer en meer in beeld.

Avondvierdaagse
Volgende week loopt een aantal kinderen van de Koorschool mee met de avondvierdaagse, een ware sportieve uitdaging. En het zou natuurlijk prachtig zijn als de kinderen van onze school al zingend de paden op en de lanen in gaan.....
Wel wil ik hier ook vermelden dat we vanuit school helaas niet op tijd overlegd hebben met het Kathedrale Koor over de implicaties voor hen, de afsluitende avond van de avondvierdaagse is namelijk ook de laatste donderdagavondrepetitie vóór de hoogmis van Pinksteren op 9 juni; de afspraak is dat er in principe geen activiteiten vanuit school tijdens de avondrep zijn. In goed overleg is besloten dat de kinderen uit groep 7 en 8 die vanwege de avondvierdaagse de avondrepetitie op 6 juni missen tóch mee kunnen zingen met Pinksteren. Koor en School zullen tijdig overleggen over de avondvierdaagse volgend jaar, maar ook dan is die in de week voor Pinksteren.

Koorreizen 2019
De koorreizen voor 5/6 en die van 7/8 komen steeds dichterbij. Volgende week mag u een brief verwachten met veel belangrijke informatie.
Nog even de data: groep 5 en 6 gaan van maandag 17 t/m dinsdag 18 juni naar Heemskerk.
Groep 7 en 8 vertrekken woensdag 26 juni naar Bonn en komen 29 juni weer terug.

MR
Zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief, lopen In juni de termijnen van beide ouders binnen de oudergeleding van de MR af. David Riezebos zal de MR gaan verlaten, aangezien zijn jongste dochter Hannah de Koorschool gaat verlaten. Maarten Boddaert heeft zich herverkiesbaar gesteld voor de periode van één jaar met als doel dat er in de toekomst ieder jaar weer één ouder binnen de MR wisselt en één ouder een jaar doorgaat. Inmiddels heeft Henrieke Wubs zich aangemeld om de oudergeleding te versterken. We zijn blij dat de MR nu weer voltallig is.
De laatste vergadering van dit schooljaar vindt plaats op 2 juli, om 15.15 uur.

Van het Kathedrale Koorbestuur
Vanuit de OPAL-ouders die bij toerbeurt de donderdagavondrepetities ondersteunen, kwam het bericht dat na de avondrep (een aantal van) de kinderen van groep 7 en 8 steeds later naar huis gaan/worden opgehaald. Als de OPAL om 20.15 uur het plein achter wil afsluiten, is dat soms lastig.

Dus, even voor de duidelijkheid: in principe sluit de OPAL het plein om 20.15 uur af; ouders die kinderen komen ophalen moeten er dus vóór die tijd zijn, en het is fijn als kinderen die zelf naar huis mogen meteen gehoor geven aan de vraag van de OPAL om het plein te verlaten. Voor de OPAL is het niet prettig om hier herhaaldelijk om te moeten vragen. Dit groepje ouders neemt deze taak week in week uit op zich, en na de avondrepetitie willen zij gewoon op tijd naar huis. Kunt u dit ook met uw kind bespreken?

Gedragscode in de kathedraal
Het fotograferen van kinderen is sinds de invoering van de nieuwe Privacywet verboden!.Het fotograferen tijdens de Mis is niet alleen niet toegestaan, maar ook een inbreuk op het karakter van een kerkelijke bijeenkomst. We zullen hier echt op gaan toezien en zorgen ervoor dat er enkele malen per jaar een fotograaf komt, zodat ouders foto’s via de ledensite van het KKU kunnen bestellen.

We ontvangen een toenemend aantal negatieve reacties van kerkgangers hierover. Zij vinden het fotograferen storend en niet respectvol. Ook het Parochiebestuur heeft ons opnieuw hierover aangesproken. De kerk is een gewijde ruimte, een Godshuis, waar mensen hun geloof komen vieren. Iedereen is welkom, maar we verwachten respectvol gedrag.

De muziek die het Koor zingt is bedoeld om de liturgie te “verklanken”, de aanwezigen hun geloof intenser te kunnen laten ervaren. Muziek in de kerk heeft een dienende functie en is geen “podium” voor musici die als het ware een concert geven.

  • Geen applaus, niet tijdens de Mis en niet na de Mis, de slotviering aan het einde van het schooljaar is daarop een uitzondering.
  • Geen gebruik van mobiele telefoon
  • Geen foto’s maken. Het Koor zorgt enkele malen per jaar voor een fotograaf
  • Geen eten en drinken meenemen (bekers koffie etc)
  • Rustig gedrag, niet kletsen ook niet als de Mis is afgelopen. Verlaat de kerk rustig en vang elders je kind op.
Gelukkig heeft het Parochiebestuur haar tevredenheid uitgesproken over het gedrag van de jonge koorzangers. Zij proberen rustig te zijn, ook tijdens speciale momenten.


DE MUSICAL4DAAGSE OPNIEUW IN BREUKELEN; WORD EEN MUSICALSTER IN 4 DAGEN!
Hou jij van zingen, dansen en acteren en ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Deze zomervakantie komt de Musical4daagse weer in Breukelen. Maak een musical in 4 dagen voor een echt publiek. Geen ervaring nodig.
Het unieke concept geeft kinderen vanaf zes jaar de kans om in de vakantie een eenmalige musicaltraining te volgen. Zowel de repetities als de presentatie vinden plaats in de muziekschool Nieuwe vaart!

Voor wie?
Iedereen met een passie voor zingen, dansen en acteren mag meedoen! Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden voor de Musical4daagse.

Goed om te weten
21 juli t/m 24 juli | 09:00 tot 14:00
25 juli t/m 28 juli | 09:00 tot 14:00
Inschrijven kan tot 29 juni via de website: www.musical4daagse.nl.
Let op, er is maar beperkt plaats!


Meer informatie:
Website: www.musical4daagse.nl
Email:info@musical4daagse.nl
Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=2iNGY29xnVcGroep 5 CITO's en schoolkamp

We zijn in groep 5 gestart met de eerste afnames van de CITO’s. Iedereen werkt hard en zeer geconcentreerd. Knap hoor. Bij de zaakvakken hebben we alle stof van geschiedenis af en bij de laatste toets hadden alle kinderen een dikke voldoende! Binnenkort gaan we op schoolkamp. We hebben er al veel zin in. In groep 5 en 6 hangt …

Lees meer

De Kangoeroe-finale

Zoals al eerder vermeld, ging Trix uit groep 8 op 11 juni naar de landelijke finale van de Kangoeroe-wedstrijd. Trix vertelt daarover: “Mijn vader en ik namen de trein van Utrecht Centraal naar Amsterdam. Toen we daaruit kwamen wandelden we een klein stukje over een grote brug naar NEMO. We werden ontvangen en kregen bij de balie een tas en …

Lees meerNieuws uit groep 6

Nieuws uit groep 6

Het was al lange tijd aangekondigd en afgelopen donderdag was het dan echt zo ver: we gingen kaas maken met juf Dymph. Met de bakfiets had zij allerlei spullen meegenomen en ’s ochtends vroeg al verse melk gehaald bij de boerin. Ieder groepje mocht een eigen kaasje maken. Daar waren we de hele ochtend druk mee, want kaas maken gaat …

Lees meer

Groep 7: cito's

De cito's worden de afgelopen weken verspreid afgenomen in groep 7. Ik merk aan de groep dat door het verspreiden van de cito's de belasting niet zo groot is voor de kinderen. Daaromheen zijn we vooral druk met projecten die we eerder al gestart zijn. Deze projecten zijn een welkome afleiding van de toetsen. Komende maandag krijgen we een gastdocent …

Lees meer

Aankomende activiteiten

facebook 
MailPoet