logo Koorschool Utrecht
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 30 januari 2019 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
20190122_150039

Van de directie

Op reis! Vanuit de koorschool wordt dit jaar wederom een koorreis georganiseerd. Twee jaar geleden zijn we met alle groepen naar Praag geweest. Een bijzondere reis en ervaring was het zeker, met een mooie gouden prijs als tastbare herinnering. Naast de bijzondere concerten zijn de reizen hoogtepunten in het gemeenschappelijk geheugen van koorschoolkinderen. De reiscommissie heeft al meerdere keren bij elkaar gezeten om de reis van dit jaar voor te bereiden. Groep 7&8 gaat naar het festival in Bonn; Youth Choirs in Movement. Dit festival vindt plaats van woensdag 26 Juni tot zondag 30 Juni. We zoeken nog uit of we tot de 30eblijven, dat ligt een beetje aan het programma. Voor groep 5&6 wordt er een eigen reis met overnachting georganiseerd. Deze reis wordt waarschijnlijk een combinatie van pret(park) en zang(workshops) in eigen land, rond dezelfde periode. Het was voor de reiscommissie geen makkelijke opgave om alle wensen en criteria te verenigen. Dit jaar geen competitie element, dichter bij huis en twee reizen. Samen met de school zijn we hier op uitgekomen, om alle kinderen een passende en onvergetelijke reis te bieden. Verdere informatie volgt via de groepen.
David Riezebos, ouder en lid reiscommissie

Ziekte
Afgelopen weken werd Daniel Hartvelt 2x getroffen door de griep. Vervelend voor hem en voor zijn groep. Ook naar omdat er weinig tot geen beschikbare invallers zijn. Dan zijn we blij dat we een betrokken team én fijne stagiaires hebben. Zowel Tim, als Roland hebben de handen uit de mouwen gestoken om de groepen te bemensen. En zowel Irene als Angelique verzorgden de gymlessen. Ik ben trots op collega’s (in wording) die meteen in actie komen om de dag ‘rond’ te maken.

Buurvrouw
Van onze overbuurvrouw die in de Ridderschapsstraat recht tegenover het rode hekje woont, ontvingen wij de vraag of wij ouders attent willen maken op het feit dat auto’s de uitrit van haar garage regelmatig blokkeren. Bij deze!

Voortbestaan Koorschool
Er zijn in de afgelopen periode veel nieuwsberichten verschenen rondom de toekomst van de parochie. Eerder berichtte ik in de nieuwsbrief van 10 januari al over onzekerheid rondom de verhuizing van de St Catharina Kathedraal en de financiële ondersteuning van het Kathedrale Koor door de kerk. Het bestuur van het Kathedrale Koor heeft haar handen vol aan gesprekken met kerkbestuurders, het uitwerken van scenario’s en communiceren met belanghebbenden en eigen achterban.

In deze roerige tijden is het goed om ook zekerheid te hebben. Zeker is dat de Koorschool de samenwerking in de huidige vorm met het Kathedrale Koor graag voortzet. Nog afgelopen jaar heeft het schoolbestuur vastgesteld dat zowel de Kathedrale kerkmuziek én de wereldmuziek onze kinderen een waardevolle, rijke en gevarieerde podiumervaring meegeeft. Zeker is ook dat toekomst van de Koorschool niet afhangt van de keuzes in parochie of bisdom. De school wordt bestuurd door een stichting die onafhankelijk is van de kerk en een gezonde financiële positie heeft. En het gaat goed met de school! Getalenteerde leerlingen, betrokken ouders, een gemotiveerd team en de sterke verankering van de zangopleiding in de school staan garant voor een onvergetelijke schooltijd waar de kinderen met plezier op terugkijken. En waarin een unieke basis wordt gelegd voor verdere (muzikale) ontwikkeling. We werken er hard aan om dat te behouden!

Vanuit de verbondenheid in een lange muzikale traditie voelt de school zich betrokken bij het Kathedrale Koor. Schoolbestuur en koorbestuur hebben regelmatig overleg en denken na over de verschillende scenario’s. Voor vragen rondom het koor kunt u zich melden bij Magdaleen Ridder, voorzitter van het koorbestuur. Ik weet dat ondersteuning, suggesties en ideeën bij haar van harte welkom zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor onze mooie school, u weet me te bereiken!

Meldcode
Goed om te vermelden: alle collega’s zijn inmiddels geschoold in het landelijk stappenplan kindermishandeling. Belangrijkste strekking van deze training: bij een vermoeden van mishandeling zijn we in het onderwijs verplicht om tot actie over te gaan. Die actie varieert van een gesprek met een collega, met ouders, met hulpverleners, tot het melden bij een crisismeldpunt en alles wat daartussen zit. Het gaat er met name om dat er niet ‘de andere kant op gekeken’ mag worden en dat deze kinderen mogen rekenen op de hulp en ondersteuning die ze nodig hebben.

Van het Kathedrale Koor
Openingsconcert Jubileum
Het is nu bijna zover: op zondag 10 februari start het jubileumjaar van het Kathedrale Koor officieel met het Openingsconcert! 150 jaar Koormuziek in de Kathedraal zal gevierd worden met bijzondere muziek, in aanwezigheid van de burgemeester en andere genodigden. Op het programma staan de Chicester Psalms van Bernstein en de mis in G van Schubert en composities van vier kathedrale componisten: Wouter van Belle en Gerard Beemster, en hun illustere voorgangers Andriessen en Strategier.
Het Kathedrale Koor zingt, inclusief groep 7 en 8, o.l.v. Gerard Beemster; begeleid door Wouter van Belle op orgel en het Cugnon Consort o.l.v. Chris Duindam, en de solopartijen worden gezongen door zangers die merendeels zelf op de Koorschool en het Kathedrale Koor hebben gezeten. Het wordt een feest en u kunt erbij zijn! Bestel nu kaarten via deze link: https://goo.gl/forms/ydfQyZ41T3wDRML53 of via de website www.kathedralekoorutrecht.nl. De voorverkoop loopt tot en met 8 februari. Als u uw kaarten bijtijds bestelt en betaalt, kunt u ze al afhalen tijdens de avondrepetitie op 7 februari of de generale repetitie op zaterdag 9 februari. Dat scheelt wachttijd voor aanvang van het concert.

NB: Op zaterdagochtend 9 februari (10.30 - 13 uur! Is iets anders dan in jaarkalender stond) is de generale repetitie voor het jubileumconcert, hiervoor geldt verplichte aanwezigheid. Een dezer dagen volgt nog informatie vanuit het koor over de generale repetitie en het concert, met tijden, locaties etc.)

Hulp gevraagd
Ook rondom dit jubileumconcert kunnen we weer hulp van ouders gebruiken. Het gaat hierbij om taken als kaartverkoop, plaatsen wijzen, helpen met rood-witte koorkleding, drinken schenken voor koor voor concert, helpen met borrel na afloop. Als je mee wilt helpen, meld je dan aan bij Elly Jonkers, via kathedralekoorutrecht@gmail.com


Ouderproject
Graag willen we alle ouders nog eens herinneren aan de mogelijkheid om deel te nemen aan het ouderproject. Er zijn al aardig wat aanmeldingen binnen, maar er kunnen nog zeker mensen bij. Vrouwenstemmen zijn welkom, mannenstemmen zo mogelijk nog welkomer! Het ouderkoor zal o.l.v. Gerard Beemster de hoogmis in de Catharinakathedraal zingen op zondag 24 maart. De repetities zijn op de maandagavonden 11 en 18 februari en 4,11 en 18 maart, van 20 - 21.30 uur, in de Koorschool.

Het repertoire wat voor 24 maart zal worden voorbereid is:
M. Haydn: delen uit zijn Mis voor Advent en Veertigdagentijd
Th.Attwood (1765-1838) - Turn thee again
Ph.Wilby (*1949) - Wondrous Cross

Hou je van zingen en wil je in de sporen van je kind(eren) treden, geef je dan snel op via deze link: https://goo.gl/forms/Ni9n7tAo2pg2ysK23.

Als je je opgegeven hebt, ontvang je de bladmuziek en van een deel van de muziek midifiles om thuis alvast te kunnen oefenen. Van deelnemende ouders wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd.
Groep 7: griep onder controle?

Groep 7 werd in de afgelopen weken getroffen door ziekte.De meester had flink de griep te pakken en ook een aantal kinderen was er niet.Gelukkig hoefden we de groep niet naar huis te sturen, dankzij inzet van de stagemeesters en de collega’s.Vandaag is meester Daniel er weer gelukkig. Een kort berichtje dus, volgende keer meer!

Lees meer

Nieuws uit groep 5

Wat zijn we lekker hard aan het werk in groep 5. We werken hard bij rekenen, taal en spelling. Bij aardrijksunde en Natuniek hebben we komende week een toets, om te kijken wat we hebben geleerd. Bij geschiedenis zijn we bezig met de afronding van thema 3 over de stad in de 17de eeuw en dan hebben we daar ook …

Lees meerKanjertraining

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de Kanjertraining. We hebben over verschillende onderwerpen gepraat. Wat we als eerste leerden, waren de verschillende bedoelingen van de petten: de witte pet was de pet van vertrouwen; dan had je de andere kleuren die daar bij hoorden: rood, geel en zwart. Daarna hadden we wat spelletjes waarbij we elkaar moesten kunnen …

Lees meer
Hoe hoog kun je een toren bouwen van papier als je alleen maar een lijmstift hebt?

Hoe hoog kun je een toren bouwen van papier als je alleen maar een lijmstift hebt?

De afgelopen twee crea-lessen is er door alle kinderen druk gebouwd aan hun torens. De opdracht was om van papieren stroken en een lijmstift een zo hoog mogelijke toren te bouwen. En hoog kwamen ze! dav Eerst werd er op stoelen gestaan, toen op tafels en uiteindelijk werd er langs de trap verder gebouwd. We hebben wel ontdekt dat er …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

28 mei 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

28 mei 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Bestuursvergadering

30 mei 2023 van 19:30 tot 20:30

 

Repetitie:

1 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Inzingen

4 juni 2023 van 09:30 tot 10:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

4 juni 2023 van 10:30 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

schoolreis gr 4/5/6

8 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

8 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Schoolfotograaf

15 juni 2023 Hele dag

 

Repetitie:

15 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

16 juni 2023 Hele dag

 

Vaderdag

18 juni 2023 Hele dag

 

Koorschoolconcert (hele school)

18 juni 2023 van 13:30 tot 14:30

Verdere info volgt

 

Koorschoolconcert

18 juni 2023 van 14:30 tot 17:00
????

Koorschoolconcert OPAL Ouders van Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorreis groep 7/8

19 juni 2023 van 08:00 tot 18:00

 

screening leerlingen groep 5 door JGZ op onze school

20 juni 2023 van 09:00 tot 12:00

 

Repetitie:

22 juni 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Rapport mee

23 juni 2023 Hele dag

 

Deze week: optionele rapportgesprekken

26 juni 2023 Hele dag

 

facebook
MailPoet