logo Koorschool Utrecht
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 16 januari 2019 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
kathedrale koorschool

Van de directie

Julia
In de nieuwsmail van vorige week, ben ik het belangrijkste nieuws zomaar vergeten! Juf Marlies schonk op eerste kerstdag het leven aan een gezonde dochter, genaamd Julia. Nu had kersverse oma, juf Irene, daarvan al duidelijk zichtbaar bericht gedaan op de schooldeur, maar toch.. Ook via deze weg wensen we Marlies en Olaf heel veel geluk met hun prachtige dochter.

inspectiebezoek
Morgenmiddag, 17 januari, komt de onderwijsinspectie op onze school voor een startgesprek. 31 januari komen zij dan de gehele dag. ik hoop u daarna te kunnen berichten over hun bevindingen.

Muziektoets
Onderdeel Muziek in de rapporten
Binnenkort krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Omdat wij muziek beschouwen als een kernvak, krijgen de kinderen ook een beoordeling over dit vak op hun rapport.Morgen, op donderdag 17 januari, wordt in alle groepen een muziektoets afgenomen door Daniël Salbert en Margareth. In groepjes van vier zingen de kinderen dan canons en stukjes repertoire voor; daarnaast doen ze solfège oefeningen. Hieronder wordt verstaan het klappen van ritmes in combinatie met ritme-taal, het zingen van liedjes met handgebaren op sol-fa namen en het van blad zingen.Op het rapport wordt ook de houding in de groep beoordeeld. Hiermee bedoelen we betrokkenheid van het kind bij de muziek en een positieve houding ten opzichte van andere kinderen. Tenslotte is er ook nog het onderdeel ‘stemontwikkeling’. We luisteren hiervoor naar de helderheid van de stem en het stembereik.

In week 7, de week nadat het rapport is meegegeven, worden er, voor degenen die daar prijs opstellen, driehoeksgesprekken gehouden over muziek. Ouders zijn hiervoor samen met hun kind welkom. Er zullen op 5 februari inschrijflijsten worden opgehangen in de gang.

Logo in wording
Het Koorschoollogo is aan vervanging toe. Vaak wordt me gevraagd waarom er een vioolkrul in staat. Daar moet ik het antwoord schuldig op blijven...Daarnaast zijn de bestanden die we hebben niet groot genoeg om er in deze tijd veel mee te doen. In een werkgroep bestaande uit een ouder, (Joke van der Glas) iemand van het bestuur (Suzanne Konings) en Margriet, werken we momenteel aan een nieuw logo. Binnenkort gaan we in gesprek met een grafisch vormgever. We werken eraan om dat tijdens het koorschoolconcert op 26 mei te onthullen.

Ouderproject
Graag willen we alle ouders nog eens herinneren aan de mogelijkheid om deel te nemen aan het ouderproject. Er zijn al aardig wat aanmeldingen binnen, maar er kunnen nog zeker mensen bij. Vrouwenstemmen zijn welkom, mannenstemmen zo mogelijk nog welkomer! Het ouderkoor zal o.l.v. Gerard Beemster de hoogmis in de Catharinakathedraal zingen op zondag 24 maart. De repetities zijn op de maandagavonden 11 en 18 februari en 4,11 en 18 maart, van 20 - 21.30 uur, in de Koorschool.
Het repertoire wat voor 24 maart zal worden voorbereid is:

M. Haydn: delen uit zijn Mis voor Advent en Veertigdagentijd
Th.Attwood (1765-1838) - Turn thee again
Ph.Wilby (*1949) - Wondrous Cross

Hou je van zingen en wil je in de sporen van je kind(eren) treden, geef je dan snel op via deze link: https://goo.gl/forms/Ni9n7tAo2pg2ysK23.

Als je je opgegeven hebt, ontvang je ruim van te voren de bladmuziek, en indien mogelijk midifiles om thuis alvast te kunnen oefenen. Van deelnemende ouders wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd.

Jubileumconcert Kathedrale Koor
Op 10 februari a.s. opent het Kathedrale Koor Utrecht het Jubileumjaar 150 jaar Kathedrale koormuziek met een Openingsconcert, aanvang 15.30 uur, in de St Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat te Utrecht.

Het concert begint met de prachtige Chichester Psalms van Leonard Bernstein: Hebreeuwse teksten, een Europese traditie van het componeren van psalmteksten, overgoten met een af en toe swingend Amerikaans sausje.
Dit alles gecomponeerd met de bedoeling een brug te slaan tussen mensen van verschillende godsdiensten en volken, speciaal die in het Midden Oosten.
Daarna – héél bijzonder – vier composities van componisten uit de 150-jarige traditie van Kathedrale Koormuziek in de St. Catharinakathedraal (Andriessen, Strategier, van Belle en Beemster) en tenslotte de mooie Mis in G van Schubert. Uitvoerenden zijn het Kathedrale Koor olv Gerard Beemster, het Cugnonconsort olv Chris Duindam, Wouter van Belle, orgel en Titia van Heijst, sopraan, Tobias Segura, alt, Sebastiaan Brouwer, tenor en Ardaan Dercksen, bas, allen solisten “uit eigen kweek”.
Aanmelden via de website www.kathedralekoorutrecht.nlof via bijgaande link.
https://goo.gl/forms/ydfQyZ41T3wDRML53
Groep 7 weer van start

Groep 7 is hard aan het werk de afgelopen weken. Het vakantiegevoel is snel omgezet in goede focus op onder andere het werkstuk en de cito's. Het harde werken wordt onder andere afgewisseld met een project rondom kunst (pop-art versus abstract expressionisme) en geboortekaartjes maken voor juf Marlies. Aankomende vrijdag is de laatste citotoets, volgende week zitten we weer in …

Lees meer

Groep 5 weer aan de slag na de vakantie

Na 2 weken kerstvakantie zijn we weer aan de slag gegaan. Deze eerste weken gebruiken we om een aantal CITO ‘s af te nemen. Daarnaast zijn we lekker aan het werk in de klas met de verschillende vakken. Bij aardrijkskunde zijn we gestart met thema 4. We hebben de wereld verkend, opgedeeld in continenten. We hebben: Amerika (Noord en Zuid), …

Lees meerBezoek juf Marlies en Julia

sdr En eindelijk was het zover, juf Marlies kwam met de kleine Julia en trotse vader Olaf naar de klas zodat iedereen haar kon bewonderen. Julia gedroeg zich perfect, sliep lekker door en af en toe opende ze haar mooie grote ogen. Natuurlijk kwam ook oma Irene toch nog heel even spieken hoe het ging met haar kleindochter. Het was …

Lees meer

De Cito-week

Het was spannend en fijn. We waren best moe, maar we gingen door tot het eind. De eerste dag was het wel een beetje schrikken: spelling (woorden en werkwoorden), rekenen en begrijpend lezen. Maar de juf was trots op ons. We waren stil en dat was wel fijn vond ik. En de rest ook. De tweede dag waren het minder …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

19 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen We zingen boven. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

19 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

23 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Louis Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kinderkorenfestival

26 mei 2024 Hele dag

 

Inzingen

26 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

26 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Kennismakingsmoment nieuwe leerlingen

29 mei 2024 van 13:00 tot 13:45

 

Repetitie:

30 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Juffendag

5 juni 2024 Hele dag

 

Repetitie:

6 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Repetitie:

13 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

14 juni 2024 Hele dag

 

Vaderdag

16 juni 2024 Hele dag

 

facebook
MailPoet