logo Koorschool Utrecht
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 28 november 2018 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
IMG_6783Van de directie

Studiedag Morgen is er studiedag op de Koorschool en hebben de collega’s hun laatste Kanjertrainingsdag. We hopen binnenkort een ouderbijeenkomst te plannen om u van alles te kunnen vertellen over de training, waar we erg enthousiast over zijn. ook de kinderen genieten zichtbaar van de kanjerlessen.
N.B. morgen (donderdag 29 nov.) is er géén ochtendrep. vanwege de studiedag.
Uiteraard is er wel gewoon avondrepetitie!

Groep 7&8 zingen a.s. zondag in de kathedraal
Zondag 2 december; eerste zondag van de advent
Traditie getrouw zingt het Kathedrale Koor op de eerste zondag van het nieuwe kerkelijk jaar.
Het kerkelijk jaar loopt dus niet parallel aan het kalenderjaar: het begint op de eerste zondag van de Advent, dit jaar is dat op 2 december, a.s. zondag dus.
Op het muzikale programma staan delen uit de Missa Brevis van de grote 16e-eeuwse componist G.P. da Palestrina, heel lang gezien als de componist met de ideale muzikale taal voor kerkmuziek vanwege zijn sereniteit en het afzien van al te subjectieve muzikale uitingen. Tegenwoordig denken we daar wellicht iets genuanceerder over, maar feit blijft, dat het sterke muziek is, die oproept tot contemplatie.
Ook zingen we muziek uit de 19e eeuw: twee adventsmotetten van J. Rheinberger, een Duitse componist met een heel groot oeuvre; altijd vakkundig gemaakt, niet altijd even geïnspireerd. Maar deze motetten horen zeker niet tot de laatste categorie en mogen gehoord worden!
Kortom weer muziek met traditie, waarbij we de ‘gewone’ liturgische gezangen toevoegen om tot een sprekend geheel te komen.
We zingen in ‘Rood-Wit’. (voor gr. 7 de eerste keer!) Denk wel weer aan je zwarte schoenen!
De zangers wordt 9.45u verwacht in het Bonifatiushuis aan de Nieuwegracht, dit i.v.m. de extra tijd die nodig is om te kleden en daarna in te zingen.

Sinterklaas
Volgende week vieren we als vanouds sinterklaas. We hebben er zin in! Wie weet komt de goedheiligman wel weer bij ons op bezoek… We gaan er een supergezellige dag van maken. Donderdag 6 december mag iedereen lekker nog even blijven liggen en wordt iedereen om 9.30 uur op school verwacht. De ochtendrep wordt verplaatst naar een geschikt moment onder schooltijd. Mocht u hierdoor in de problemen komen dan kunt u uw kind ook vroeger brengen. We willen dat dan graag even weten.

15 december
Op deze zaterdag zingen de leerlingen van groep 7 en 8 tijdens twee heel bijzondere activiteiten. 25 leerlingen mogen zingen op de opening van de Caravaggio-tentoonstelling van het Centraal Museum. Deze wordt geopend door onze koning!
Dezelfde dag zijn 15 leerlingen dan onderweg naar de Top 2000 quiz in Hilversum met Matthijs van Nieuwkerk. Hier zingen zij fragmenten van liedjes uit de top 2000, zo bewerkt dat het klinkt als klassieke muziek. Dit wordt uitgezonden op tv op tweede kerstdag, 's avonds om 19.30 uur op NPO 3.

21 december
De laatste dag voor de kerstvakantie is een feestelijke.
9.00 uur: kerstontbijt, verzorgd door team en OR. Kinderen hoeven hiervoor niets voor mee te nemen.
11.00 – 12.30 uur: informeel concert voor en door leerlingen die zingen of een instrument bespelen. We vinden het leuk en belangrijk dat kinderen samen een ensemble vormen. Ouders: van harte welkom!
na de lunchpauze gaan de kinderen van groep 5 en 6 hun kerstprogramma ook nog eens laten horen aan een aantal omwonenden van de Koorschool in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein. Daarna krijgen de kinderen ook nog een rondleiding door dit historische gebouw.

Van het koorbestuur: Ouderproject
Na het grote succes van het ouderproject vorig schooljaar, willen we ook dit jaar ouders de kans geven om eens te zingen in de Catharina Kathedraal met het ouderkoor o.l.v. Gerard Beemster. Alle ouders van koorschoolkinderen en senioren/cc krijgen binnenkort een brief met uitgebreide informatie en strookje om je op te geven, maar denk er vast eens over na! De deelnemers van vorig jaar waren erg enthousiast, het is bijzonder om eens te ervaren wat de kinderen regelmatig doen! Voor uw agenda vast de repetitiedata; het gaat om de maandagavonden 11 en 18 februari en 4, 11 en 18 maart 2019. Het ouderkoor zingt de hoogmis dan op zondag 24 maart 2019. hieronder ziet u het repertoire:
M. Haydn: delen uit zijn Mis voor Advent en Veertigdagentijd
Th.Attwood (1765-1838) - Turn thee again
Ph.Wilby (*1949) - Wondrous Cross

Dagkamp in de kerstvakantie
Blijf in de kerstvakantie lekker actief met Sportivun!
Sportivun organiseert van 2 t/m 4 januari een superleuk multi-sport dagkamp bij Sporthal Galgenwaard. Blijf jij ook bewegen in jouw kerstvakantie?
Tijdens het multi-sport dagkamp doe je alleen maar gave dingen, zoals knotshockey, bunkertrefbal, handbal en bubbelvoetbal. Er is zelfs een springkussen. Iedereen tussen de 4 en 10 jaar oud is welkom op het sportkamp.
In de bijlage vind je de flyer van het multi-sport dagkamp in Utrecht. Meer informatie over dit en andere sportkampen van Sportivun is te vinden op:
www.sportkampenvansportivun.nl

Met vriendelijke groet,

Jurrian Vissink

Nationaal Bureau Sport Stimulering
Initiatieven | Sportdocent, Sporttest, Sportinfunctie en Sportivun
Telefoon | 035 30 30 030
Baarnsche Dijk 6B1 | 3741 LR Baarn

Molenbezoek en zwangerschapsverlof

Bijzondere dagen in groep 6: in verband met het thema van techniek over tandwielen gingen we afgelopen vrijdag op bezoek bij de houtzaagmolen in Lombok. Een interessant uitje, waarover we allemaal een informatief verslag hebben geschreven. Dat van Leah lees je hieronder. We mochten bij uitzondering zelfs helemaal tot bovenin de molen klimmen om de grootste tandwielen te bewonderen! Op …

Lees meer

Wist u dat groep 7...

Wist u dat: - we de afgelopen week een stuk mediawijzer zijn geworden dankzij het project MediaMasters; - we nu elke dag een ‘check-in’ doen met behulp van pasfoto’s; - Amélie en Ottilie hier erg bij geholpen hebben om dit werkend te krijgen; - de kinderen nog steeds niet kunnen winnen met basketbal van meester Daniël; - meester Daniël deze …

Lees meer
Groep 5 van alles wat

Groep 5 van alles wat

In groep 5 is er hard gewerkt de afgelopen periode. Van veel vakken hebben we een thema afgesloten. Bij Natuniek hebben we dat op een bijzondere manier gedaan. We hebben apparaten uit elkaar gehaald om te kijken het het er aan de binnenkant uitziet en hoe het werkt. Andrey, de vader van Alisa was er, met een zelf gemaakte 3d-printer. …

Lees meer

Uitzwaaiboom (2)

In het vorige stukje op deze website was al aangekondigd dat er met de leerlingen van onze groep 8 een boom geplant zou worden. Op maandag 19 november gingen we met de klas die ‘uitzwaaiboom’ planten. We werden opgehaald door iemand van de gemeente en wandelden naar het Servaasbolwerk. Onderweg vertelde de meneer het een en ander over de bomen waar …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Groep 8: kennismaking nieuwe brugklas

18 juni 2024 van 12:00 tot 15:00

 

Repetitie:

20 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorschoolconcert met aansluitend zomerfeest op het plein

23 juni 2024 van 12:15 tot 16:15

12.15 Alle kinderen en ouders aanwezig. Groep 4-6 voor hun concert en groep 7-8 voor het opbouwen van het feest. 12.25 Concert groep 4-6 voor eigen ouders 13.00 Workshop op het plein voor de hele school + ouders door Margareth 13.30 Concert groep 7-8 (de jongere groepen + ouders mogen alvast borrelen) 14.00 Officiële aftrap Zomerfeest 15.45 Opruimen met z’n allen

 

Zomerfeest

23 juni 2024 van 12:15 tot 16:15
Koorschool

Zomerfeest Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

27 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Kathedraal ingang via Nieuwgracht 61

Kathedraal ingang via Nieuwgracht 61 Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Rapport mee

28 juni 2024 Hele dag

 

Inzingen

29 juni 2024 van 14:00 tot 15:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Jubileum Concert KKU Stuk Componist Bezetting Locatie Minuten Welkomswoord* 1,5 1403 Rejoice in the Lamb Britten KKU+KS+Orgel Boven 16,5 1387 Ave Maria Elgar KKU+KS+Orgel Boven 3 Naar beneden lopen (KS) Begeleiding (Bestuur?) KS en 2 verzorgers Boven naar Beneden 1404 Te Deum Britten KKU+Orgel Boven 8 Processional terwijl KKU naar beneden loopt en opstelt voor William Mathias KKU+Orgel Boven naar Beneden 5 215 Mis in g mineur Kyrie Vaughan Williams KKU Beneden 4,5 1185 Service for Holy Communion Gloria Howells KKU+KS+Orgel Beneden 7,5 Ave Verum (interactief instuderen) Mozart KKU+KS+Orgel+Publiek Beneden 10 1056 Risen Lord (uit het hoofd*) Rose KS+Piano Beneden 2,5 KS loopt af Beneden 1,5 1233 Hymn to St John Van Belle KKU en Orgel Beneden 6 1242 Beati Quorum via Stanford KKU+KS Beneden 3,5 280 Ave Verum Mozart KKU+KS+Orgel Beneden/Wouter boven 4 Wisselingen tussen de stukken en applaus 5 Duur concert: 78,5 Waarvan Boven: 27,5 Waarvan Beneden: 39,5 Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Jubileumconcert

29 juni 2024 van 15:30 tot 17:00
Sint-Catharinakathedraal

Jubileumconcert Jubileum Concert KKU Stuk Componist Rejoice in the Lamb Britten Ave Maria Elgar Te Deum Britten Processional William Mathias Mis in g mineur Kyrie Vaughan Williams Service for Holy Communion Gloria Howells Ave Verum (interactief instuderen) Mozart Risen Lord Rose Hymn to St John Van Belle Beati Quorum via Stanford Ave Verum Mozart Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Deze week: optionele rapportgesprekken

30 juni 2024 Hele dag

 

Doorschuifmoment

2 juli 2024 van 14:30 tot 15:15
voor nieuwe leerlingen

 

Doorschuifmoment

2 juli 2024 van 14:30 tot 15:15
voor nieuwe leerlingen

 

Repetitie:

4 juli 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Mis met het afscheid van groep 8

7 juli 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Mis met het afscheid van groep 8 Na afloop Mappen inleveren Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

musical voor familie van groep 8 leerlingen

9 juli 2024 van 16:30 tot 18:00

 

Afscheid groep 8

10 juli 2024 van 09:00 tot 12:00

 

Open Podium

11 juli 2024 van 18:50 tot 20:30
Koorschool

Open Podium Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Vrij onder voorbehoud

12 juli 2024 Hele dag

 

Zomervakantie

12 juli 2024 Hele dag

 

facebook
MailPoet