logo Koorschool Utrecht
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 20 maart 2019 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
fb96c448-7cae-4b56-a444-39b760bb676a

Van de directie

DE STAD WERD STIL
De stad werd stil, niet minder en niet meer.
Vanmiddag werd het stratenplan bezeten
door één man en niemand wist waarom,
waarin een mens een reden vindt,
wat redenen met mensen doen.
We bleven binnen.
Buiten kon van alles het geval zijn,
uur na uur gingen nieuwe geruchten rond
als onzichtbare maximonsters, nagelkrassend
langs de muren, likkend aan het zolderraam.

Ik heb mijn kind van school gehaald,
de klas had zelf vers brood gemaakt.
We reden in de zon naar huis.
De stad kwam weer tot leven,
niet meer - minder, minder, minder.

18-03-2019 • Ingmar Heytze

Heytze geeft wat ons betreft een treffend beeld van wat er door mensen heen ging, afgelopen maandag.
Het is fijn om te zien dat in een situatie zoals die zich maandag heeft voorgedaan, iedereen rustig en begripvol is gebleven. Aan alle collega’s, ouders en leerlingen dan ook heel veel dank.

De gemeente wil u attenderen op de website van Centrum voor Jeugd en Gezin Utrecht https://www.jeugdengezinutrecht.nl/. Op deze site staat een bericht op de homepage met een link naar een brochure voor ouders. Zij kunnen die gebruiken om over de gebeurtenissen te praten met hun kinderen. De brochure geeft tips om kinderen zo goed mogelijk te helpen bij het verwerken van een schokkende gebeurtenis.

Vacature bestuurslid met uitvoerende taken ter ondersteuning directeur- bestuurder op het gebied van financiën KKS
We zijn verheugd dat Gerrit Bronsema, vader van Anneriek en Ariane reageerde op de vacature. Gerrit kent u vast als penningmeester van de ouderraad en als financieel adviseur van de MR. Gerrit is in het dagelijks leven accountant. In de volgende bestuursvergadering wordt Gerrit voorgedragen, maar we kunnen nu al zeggen dat we vinden dat de Koorschool heel blij mag zijn met zijn expertise!

Koorreis groep 5 en 6
Ook groep 5 en 6 gaan dit voorjaar een koorschoolreis maken. We willen graag dat ze de ervaring opdoen om met hun klasgenoten ergens te overnachten, maar omdat het om jongere kinderen gaat beperken we dit tot één nacht.
Op 17 juni gaan wij naar Stayokay Heemskerk. Dit is een heus kasteel! (kijkt u zelf alvast op hun website!)
Naast slaapzalen zijn daar ook andere ruimtes beschikbaar voor activiteiten; wij kunnen daar gebruik maken van een zaal waarin die dag workshops zullen plaatsvinden. We hebben Rohan Poldervaart bereid gevonden om op 17 juni met onze kinderen te werken. Onder zijn leiding heeft de Koorschool ruim twee jaar geleden met de toenmalige groep 7 de wedstrijd Meer Muziek in de Klasgewonnen in de categorie zang. Rohan is naast Docent Muziek ook gekwalificeerd als Rhythmical Choir Conductor. Dat wil zeggen dat hij gespecialiseerd is in het leiden van koren in lichte en geïmproviseerde muziek. Hij heeft veel ervaring met kinderen en jongeren. Voor meer informatie, zie zijn website: http://rpmusic.nl
Het middagprogramma van 17 juni bestaat uit buitenactiviteiten.
Op 18 juni gaan we dan met z’n allen naar de Linnäushof, de grootste speeltuin van Europa. Van daaruit gaan we met de bus weer naar huis en hopen tegen etenstijd in Utrecht aan te komen.
Nadere informatie volgt.

Overlijden Martje, dochter van Monique Osseweijer
Op 28 februari is Martje, de dochter van oud- collega Monique Osseweijer, overleden. Martje had vanaf haar geboorte allerlei beperkingen, maar wist zich omringd met de goede zorgen van Monique en haar gezin. Door een val raakte zij bewusteloos en daarna is zij niet meer bij kennis geweest.
Martje werd 21 jaar. Als u Monique nog een berichtje wilt sturen, dan kan dat via haar emailadres:
moniqueosseweijer@gmail.com

Bijzonderheden rondom uitvoeringen Matthäus Passion Vorige week hebben de ouders van groep 6, 7 en 8 een brief ontvangen met alle details omtrent de uitvoeringen van de Matthäus Passion. We willen u vragen deze brief goed te lezen omdat er allerlei aangepaste schooltijden vermeld staan voor kinderen die zijn ingedeeld.Zo heeft groep 6 op 5 april de hele dag vrij. We noemen dit nog eens zodat u tijdig maatregelen kunt treffen.

Kodályworkshop groep 7 en 8 Op zaterdag 13 april a.s. vindt op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag weer een Masterclass plaats waarbij het Kodály-concept centraal staat. Op de Koorschool passen wij deze methodiek toe in de muzieklessen. Daarom zijn wij gevraagd om een model-les te verzorgen voor de deelnemers.
We hebben dit ook in het afgelopen schooljaar gedaan en het werd toen heel goed ontvangen. Er komen musici en muziekdocenten uit het hele land, dus het is ook weer een mooie gelegenheid om de Koorschool meer bekendheid te geven. De les zou plaatsvinden van 15.30 uur tot 16.15 uur met na afloop een korte nabespreking met de kinderen. Zaterdag 13 april valt in een drukke periode voor de Koorschool, en dat realiseren wij ons natuurlijk. Daarom stellen wij voor om met een delegatie van groep 7 en 8 te gaan. Waarschijnlijk regelen we dan een bus. We horen graag wie hieraan deel zou willen nemen. Wilt u de kinderen die mee willen deze week opgeven? Dat kan bij Margriet. (margriet@koorschoolutrecht.nl)
Dit bericht is afgelopen maandag ook via Parnassys verzonden. Inmiddels hebben we 4 aanmeldingen. Als er niet wat meer kinderen bijkomen, moeten we het afblazen. Volgende week nemen we daarover een besluit.
Dank en vriendelijke groet,
Daniel Salbert, Margareth en Margriet

Van het KKU
Ouderproject
Op zondag 24 maart wordt de mis om 10.30 uur in de St Catharinakathedraal gezongen door een bijzonder gezelschap: ouders van leerlingen van de Koorschool en middelbare scholieren van het KKU, de directeur van de Koorschool en een aantal heren van het KKU. In vijf repetities onder leiding van Gerard Beemster hebben zij zich hierop voorbereid en het resultaat is zonder twijfel bewonderenswaardig. Allen van harte uitgenodigd voor deze viering!

Vengo para cantar
Dat is de titel van het optreden van de middelbare scholieren van het KKU, als afsluiting van hun jaarlijkse project. Ze presenteren een programma van Latijns-Amerikaanse traditionals, ingestudeerd onder leiding van Eduardo Lopez Cabello. Er zijn twee optredens, waarbij alle Koorschoolleerlingen en ouders van harte welkom zijn: op zaterdag 30 maart om 17 uur in de concertzaal op de Koorschool (gevolgd door borrel met zuid-amerikaanse hapjes) en op zondag 31 maart om 15 uur in Boekhandel Broese aan de Oudegracht. Beide optredens zijn gratis; voor het bijwonen van het optreden in Broese wel opgeven via klantenservice@broeseboekverkopers.nl. Het optreden duurt ongeveer een half uur.Groep 5 druk met werkstuk

Op donderdag werken we in groep 5 aan een werkstuk. De kinderen hebben hiervoor allemaal een onderwerp gekozen. Bij dit onderwerp hebben ze informatie verzameld en dat wordt verwerkt in een werkstuk. Het werkstuk bevat een inleiding, inhoudsopgave, ten minste 4 hoofdstukken, een nawoord en een bladzijde waarop vermeld wordt welke boeken/websites zijn gebruikt. Inmiddels zijn alle kinderen begonnen met …

Lees meer

Meester Daniël terug van weggeweest

Weinig inhoudelijk nieuws uit groep 7 deze week. Graag had ik verteld over ons project over Wereldreligie of over ons project Prentenboeken, maar dat komt binnenkort! Nu kan ik gelukkig melden dat ik weer helemaal beter ben en flink mijn weerstand heb opgehoogd. Laten we er vanuit gaan dat ik er vanaf nu de rest van het jaar weer ben..

Lees meerOpen dag en muizenhuis

De kinderen van groep zes zijn net als de kinderen van groep vijf een paar weken druk aan het knutselen geweest. Ze hebben allemaal een kamer van het grote muizenhuis gemaakt en natuurlijk was de open dag een hele mooie gelegenheid om het huis tentoon te stellen. Het was goed te zien dat alle kinderen heel erg goed hun best …

Lees meer

Ozobot

Sinds twee weken hebben we een Ozobot. We hadden al weleens naar de Ozobot gekeken, maar eigenlijk nooit echt uitgeprobeerd. Maar vorige week zijn we naar filmpjes gaan kijken en hebben het met de klas uitgeprobeerd. Het was heel leuk om te zien hoe dat kleine robotje de lijnen volgde. Later die week mochten we ook in tweetallen de eerste …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

14 april 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Hoogmis:

14 april 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

18 april 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Anna Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Opendag Koorschool

20 april 2024 van 11:00 tot 14:00
Koorschool

Opendag Koorschool Samenstelling wordt nog bekend gemaakt. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

open dag Koorschool

20 april 2024 van 11:00 tot 14:00
tussen 11.00 en 14.00 uur: welkom!

 

Introductieles (nieuwe leerlingen)

23 april 2024 van 16:00 tot 16:45

 

Repetitie:

25 april 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Vader Aafke Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Koningsspelen

26 april 2024 Hele dag

 

Koningsspelen

26 april 2024 Hele dag

 

Meivakantie

26 april 2024 Hele dag

 

Repetitie:

8 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorreis (KKU)

8 mei 2024 Hele dag

 

Koorreis

9 mei 2024 van 06:30 tot 09:00
Luik

Koorreis Brief volgt Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Koorreis

10 mei 2024 van 08:00 tot 09:00
Luik

Koorreis Brief volgt Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

facebook
MailPoet