KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 15 maart 2023 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.

Schoolnieuws

Afwezigheid collega Angélique
Collega Angélique is sinds maandag 6 maart thuis. Ze heeft klachten, gerelateerd zijn aan overspannenheid.
Als team hopen wij dat zij rust kan vinden om goed te herstellen, om daarna te onderzoeken wat haar kan helpen om er weer goed bovenop te komen.
Ik heb wekelijks contact met haar en zij leeft aan de zijlijn mee met wat er op school speelt en samen hopen we dat zij over enkele weken weer voorzichtig kan starten met re-integratie in groep 4.
We wensen haar toe dat haar herstel voorspoedig mag zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

Uitslag ouderenquete We willen jullie nogmaals hartelijk bedanken voor het invullen van de ouderenquête. Er zijn 86 enquêtes teruggestuurd. Dat is fijn! Joyce Haas (moeder van Jack en Cosmo) heeft ons geholpen met de verwerking van de data en onze stagiair Larissa heeft er wat mooie staatjes van gemaakt. En Henrieke Wubs (moeder Manuel en Simon) is betrokken bij het ontwerpen van de enquete en bij het schrijven van dit verslag. Onze dank gaat uit naar deze dames!

We wilden met de enquête zicht krijgen op de manier waarop jullie hebben gehoord van de Koorschool. Ook wilden we in kaart brengen waar nog kansen liggen om de Koorschool bekendheid te geven. Wat we zien is een bevestiging van wat we al vermoedden: het grootste deel van de Koorschoolgezinnen woont in Utrecht Oost, komt naar de Koorschool vanwege de aandacht voor muziek en onderneemt in de vrije tijd cultuur- en muziekgerelateerde activiteiten. De helft van de respondenten vond bij de schoolkeuze de katholieke identiteit niet belangrijk, een kwart vond het wel belangrijk en een kwart vulde in ‘neutraal’.
Het belangrijkst is misschien wel dat driekwart van de gezinnen gehoord heeft van de Koorschool via bekenden. Het zegt ons twee dingen: jullie als ouders en wij als team en bestuur zijn nog steeds de meest invloedrijke PR-kanalen van onze school. Dus laten we vol inzetten op het blijven rondvertellen van onze ‘parel’ aan de Plompetorengracht. Tegelijk zetten we ook in op Social Media en breed uitnodigen voor optredens, want via die kanalen lijkt nog winst te boeken.
Jullie betrokkenheid liet zich ook zien in de meer dan 86 tips die we van jullie kregen voor de PR! We hebben ze geclusterd op onderwerp en besproken met onze communicatie-adviseur Gerry van der Lit. We zijn op dit moment volop bezig met profilering op Social Media, naamsbekendheid via de onderwijskoepels en ons netwerk met Utrechtse muziekdocenten versterken. Als jullie nog flyers of posters nodig hebben voor je in je favoriete cafeetje, de muziekschool of voor je collega’s: ze liggen klaar op mijn kamer/in de gang/in de koffiekamer.

Aanmeldingen open dag, cultuurprogramma e.a.

Aanmeldingen open dag
De aanmeldingen voor de open dag overstijgen de 30 inmiddels! Dat stemt ons blij. De open dag (25 maart) nadert met rasse schreden. We vinden het heel fijn als ouders iets lekkers willen bakken voor het 'café' (koffiekamer). Opgeven kan bij Margriet of Lahbib.
Het programma voor de open dag volgt één dezer dagen.

Cultuurprogramma
De foto's op Parro spreken voor zich. We doen (al jaren) mee aan het fantastische cultuuraanbod in Utrecht. Zo maakten we zelf een stopmotion -filmpje en deden we mee aan de workshop Spiegelfilm.
Allemaal erg aan onze kinderen besteed!

Toch gym
Tot slot kan ik melden dat we vandaag, ondanks dat we geen gymzaal tot onze beschikking hadden, toch lekker de ledematen los hebben gemaakt op het schoolplein. We deden stand in de mand, slagbal en volleybal.

Aankomende activiteiten

Inzingen

19 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen We zingen boven. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

19 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

23 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Louis Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kinderkorenfestival

26 mei 2024 Hele dag

 

Inzingen

26 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

26 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Kennismakingsmoment nieuwe leerlingen

29 mei 2024 van 13:00 tot 13:45

 

Repetitie:

30 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Juffendag

5 juni 2024 Hele dag

 

Repetitie:

6 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Repetitie:

13 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

14 juni 2024 Hele dag

 

Vaderdag

16 juni 2024 Hele dag

 

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet