KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 31 augustus 2022 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.

Nieuws

Beste ouders,

En dan gaan we de tweede schoolweek alweer in. We horen goede verhalen van de ouders van nieuwe kinderen en we zijn blij als ouders gewoon even binnenlopen met een vraag of opmerking.
We zijn ook regelmatig op het plein te vinden na schooltijd.
Ook de muzieklessen zijn weer begonnen en Ingrid en Leander komen nu op de dinsdag. Met Daniel gaat het langzamerhand beter. Dat is een fijn bericht!

We hopen jullie allemaal te ontmoeten op de jaarlijkse informatieavond op 12 september, om 19.30 uur in de Koorschool. We beginnen met informatie in de groep van je kind en daarna volgt er een gezamenlijk deel in de concertzaal, waarin de OR en MR zich presenteert en het jaarverslag en de begroting deelt.

Hemel en Aarde

IMG_5757
Leerkrachten zijn veelzijdig, blijkt maar weer uit deze foto, gemaakt tijdens de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar!

Hemel en Aarde, nieuw thema: Groep
Iedereen hoort bij een groep, dat gaat bijna vanzelf. Je hoort op school in een groep, thuis bij je familie, met je vrienden en vriendinnen of als je sport. In een groep leer je over anderen, de wereld om je heen en ook over jezelf. De komende weken verkennen we met de kinderen hoe het eigenlijk is om bij een groep te horen.
Welkom zijn
In veel levensbeschouwingen zijn rituelen ontwikkeld die uitdrukken dat je bij de groep hoort en er welkom bent. In de lessen staan allerlei voorbeelden daarvan centraal. Denk aan het katholieke gebruik van Eerste Communie, waarmee kinderen een stap zetten om onderdeel te zijn van de geloofsgemeenschap. Sommige kinderen op school hebben daar vast ervaring mee. En we laten ook voorbeelden zien van ver weg, zoals het geboortelied dat de Afrikaanse Himba zingen voor baby’s om ze welkom te heten.
Bijzondere groepen
In de lessen besteden we aandacht aan bijzondere groepen, waar je nieuwsgierig naar kunt zijn, hoe het zou zijn om erbij te horen. Denk bijvoorbeeld aan monniken in kloosters, zoals Trappisten en de Augustijnen.
Een wel heel bijzondere soort van groep zijn de zwermen spreeuwen die duizelingwekkende patronen in de lucht maken. Er zijn prachtige filmpjes van en een enkele keer heb je het geluk om zo’n zwerm in het echt te zien. Ook aan die bijzondere groep wordt aandacht besteed, alleen al omdat het er zo fantastisch mooi uitziet.
Zo ontdekken we in de eerste weken van het schooljaar hoe het eigenlijk is om bij een groep te horen. En we hopen dat dat ook een beetje helpt om ook dit jaar weer mooie en goede groepen te vormen op onze school.


1-f431a21280d04055be1a6ea89f221d92
Beleef de Wetenschap! Op zondag 2 oktober 2022 opent de Universiteit Utrecht weer haar deuren in het Utrecht Science Park voor jong en oud.

Welk bot hoort bij welk dier? Wat gebeurt er als de aarde teveel opwarmt? Kinderen kunnen het antwoord ontdekken op deze en nog veel meer vragen; Aanschuiven bij een minicollege en meedoen aan spannende experimenten. Ook kunnen ze kennis maken met een professor van de Universiteit Utrecht. En aan het eind van de dag gaan ze naar huis met een diploma!

Begeleiders kunnen aangeven of ze met hun kinderen gratis mee willen rijden met de speciale Science bus. Deze bus stopt op de heen- en terugweg op drie ophaalplekken in Utrecht (Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland). Wees er snel bij, want vol is vol.
https://www.weekendvandewetenschap.nl/organisaties/universiteit-utrecht/Aankomende activiteiten

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet