Beste reader

Is jouw zoon en/of dochter ook zo gek op zingen? Dan ben je misschien wel op zoek naar een basisschool waar ook oog is voor muzikale ondersteuning. Want naast reguliere lessen, zingen we dagelijks op Koorschool Utrecht. In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over instromen (vanaf groep 4), verschillende manieren van kennismaken (rondleiding, introductieles en meer) en de toelating. En als klap op de vuurpijl laten we oud-leerling Ilse (17) aan het woord. Zij blikt terug op haar tijd op de Koorschool en vertelt hoe het nu met haar gaat.

''Onze dochters spelen ook wekelijks nog met

hun vriendjes van de vorige school''

Nanai en Mira, ouders van Lize en Maya
Instromen vanaf groep 4
Leerlingen stromen bij ons in vanaf groep 4. Zo’n overstap is natuurlijk niet niets. Toch merken we dat 99% procent van de nieuwe leerlingen snel went. Binnen een paar weken zitten ze helemaal op hun plek. Doordat we een kleine school zijn, kent iedereen elkaar. Ook hebben alle klassen tegelijk pauze. Dit betekent dat alle kinderen met elkaar spelen, zo maken nieuwe leerlingen makkelijk en snel nieuwe vriendjes.
Ervaar Koorschool Utrecht zelf
Overstappen naar een nieuwe school doe je niet zomaar, dat snappen wij. Daarom zijn er verschillende momenten waarop je kennis kan komen maken:

''Ga vooral kijken, meedoen en proef de sfeer voordat
je een definitieve keuze maakt.''

Tip van oud-leerling Ilse (17)
 • Plan een rondleiding bij ons
  Zo zie je de school, proef je de sfeer en leer je het team kennen. Ook is er alle ruimte voor jouw vragen en overwegingen.
 • Bezoek de open dag
  Vrijdag 20 april 2024, tussen 11:00 en 14:00 uur zijn ouders én kinderen van harte welkom.
 • Doe mee aan de introductieles
  Dinsdag 23 april is er van 16:00 tot 16:45 een muziekles. Kinderen beleven zo zelf of het iets voor hen is.
 • Na toelating is er een doorschuifmoment. Nieuwe leerlingen kunnen zo alvast kennis maken met hun nieuwe klasgenoten, leerkracht en lokaal.
Kom langs en ontdek zelf hoe onze school niet alleen de zangvaardigheden ontwikkelt, maar ook het zelfvertrouwen, discipline en creativiteit stimuleert door de kracht van muziek.
Koorschool leerling
Voor wie is Koorschool Utrecht?
Voor ieder kind bij wie de ogen twinkelen als die zingt. Wel houden we een aantal criteria aan voor toelating:
 • Plezier in zingen en muziek
 • Een kennismaking met ouders en kind. Zo leren we elkaar vast goed kennen
 • De huidige schoolprestaties. Doordat we een kleinschalige school zijn, is er veel tijd en aandacht voor de individuele leerlingen. Anderzijds besteden we veel tijd aan muziek. Het is daarom belangrijk dat leerlingen in staat zijn om in minder tijd de lesstof eigen te maken. Graag zien we de schoolrapporten. Ook kijken we naar de vaardigheden in lezen, spelling en rekenen.
 • Stemtest. Bij instroom in groep 5 of 6 begint de toelating met een stemtest. Hierbij kijken we of het kind plezier heeft in zingen, of hij of zij een gezonde zangstem heeft en hoe die muzikale aanwijzingen opvolgt.

''Er gaat veel tijd naar zingen, maar ik heb nooit ervaren dat er te weinig tijd was voor vakken zoals rekenen of lezen.''

Ilse (17), oud-leerling
Oud-leerling Ilse aan het woord
We kunnen je zelf vertellen hoe leuk, goed en bijzonder onze school is; toch laten we liever Ilse aan het woord. Zij ging tussen 2014 en 2018 naar Koorschool Utrecht. In een uitgebreid interview maakt ze ‘a trip down memory lane’ en blikt ze terug op haar tijd op Koorschool Utrecht.

Portret van oud-leerling Ilse, met gitaar
Is jouw zoon of dochter gek op zingen en ben je benieuwd of Koorschool Utrecht de plek is voor hem of haar? Kom vooral eens langs. Je krijgt een rondleiding en er is alle ruimte voor jouw vragen. Zo krijg je een indruk van de school, de leerlingen, ons onderwijs en natuurlijk van het zingen! Want naast reguliere lessen, zingen we elke dag.

Volg ons op sociale media

facebook instagram linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet