logo Koorschool Utrecht
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 10 oktober 2018 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.
20180912_113230Van de directie


Kinderkoor Spelenderwijs
in tegenstelling tot andere jaren, kunnen er nu nog wel wat kinderen van de groepen 1 /tm 4 aansluiten bij onze buitenschoolse activiteit 'Kinderkoor Spelenderwijs'. dus kent u nog een buurmeisje, jongen, nichtje, neefje etc. die het leuk vindt om spelenderwijs met muziek bezig te zijn: laat het ze weten! Van harte welkom.
16.00 - 16:30 uur kinderen uit groep 1 e 2
16:30 - 17.15 uur kinderen uit groep 3 en 4
Start 30 oktober, daarna elke dinsdag
afsluitend optreden op zondag 16 december
kosten: €50,- kleuters en €70,- kinderen uit groep 3 en 4

Carmina Burana
Op vrijdagavond 10 november zingen de leerlingen van groep 7 en 8 in Hilversum, samen met het Toonkunstkoor Hilversum de Carmina Burana. De organisatie is zo aardig om belangstellende ouders korting te geven. Voor 10 euro kunt u een kaartje bestellen. Dat kan door een mail te sturen met uw naam en het aantal kaarten naar Margareth@koorschoolutrecht.nl.

Inloggen Parnassys en website
Nog even voor de duidelijkheid: Parnassys is ons leeringvolgsysteem, waarin u het ouderportaal kunt inzien. Als u daar de inloggegevens voor kwijt bent, kunt u dat doorgeven via de mail aan Margriet.
Via de website kunt u inloggen om u bv in te schrijven voor 10-minutengesprekken. In september hebben de nieuwe ouders daar inloggegevens voor gehad. Mocht u die niet meer kunnen vinden, kunt u zich wenden tot: beheer@koorschoolutrecht.nl

Grof vuil
Het is u vast niet ontgaan, maar aan de achtergevel van het gebouw staat het e.e.a. aan afgedankt meubilair. We zoeken iemand die een kar bezit en zo vriendelijk wil zijn om dit naar de vuilstort van de gemeente te brengen. Wilt u ons helpen, wilt u dan even contact opnemen met Margriet?
Mocht er nog iets van uw gading bijzitten, neem het gerust mee…
Centraal museum al onder de aandacht gebracht?

Bezoek orthodontist, tandarts, huisarts e.d. Dit zegt de leerplicht: We constateren dat met vrij grote regelmaat leerlingen afwezig zijn i.v.m. bezoeken aan ortho, tandarts, huisarts e.d. Daarom hieronder een tekst waarin leerplicht uitlegt hoe hiermee om te gaan als school en ouders. Alvast dank voor uw medewerking.
Een bezoek aan de dokter, tandarts etc, is binnen de Leerplichtwet niet als vrijstellingsgrond voor geregeld schoolbezoek opgenomen. Uiteraard is een doktersbezoek niet altijd in te plannen en zal de schooldirecteur daar meestal geen probleem mee hebben.
Zodra ouders structureel afspraken inplannen tijdens schooltijd is het de taak van de schooldirecteur om hierin een grens te trekken. Kunnen ouders aantonen dat dergelijke afspraken echt alleen onder schooltijd kunnen plaatsvinden, dan kan dit in overleg met de schooldirecteur plaats vinden. Het advies aan directeuren is om hier zo terughoudend mogelijk mee om te gaan.
Kerst in de Klaas
Op zondag 16 december 2018 zal het evenement Kerst in de Klaas weer plaatsvinden in de Nicolaikerk in Utrecht.
Dit keer zijn de koorschoolkinderen van groep 5 uitgenodigd om met een optreden het evenement te openen!
Gedurende het hele weekend van 15 en 16 december 2018 zijn er in de Utrechtse binnenstad kerstmarkten te bezoeken, zoals de Zelfgemaakte Kerstmarkt en de Winterse Streekmarkt op de Mariaplaats.
Maar de muzikaalste kerstmarkt is diein de Twijnstraat. Er zijn er volop kerstactiviteiten gepland voor jong en oud, en in de aangrenzende Nicolaïkerk klinkt de hele dag muziek. Naast optredens van allerlei koren en ensembles kunnen kinderen knutselen, is er een mooie kerststal te bezoeken en zijn er warme dranken te koop.
Al jarenlang treed ik in tijdens Kerst in de Klaas op met kinderkoor Spelenderwijs.
Dit keer zou ik graag met een wat grotere groep kinderen komen, en de kinderen van groep 5 de mogelijkheid geven om voor een groot en aandachtig publiek op te treden.(in het voorjaar worden de kinderen van groep 6 bij toerbeurt ingedeeld voor een uitvoering van de Mattheus Passie)
De kinderen van groep 5 gaan dus op 16 december optreden in de Nicolaikerk, aangevuld met een klein groepje van Kinderkoor Spelenderwijs.
We zullen een kerstprogramma brengen van ongeveer 20 minuten, de kinderen worden op de piano begeleid door Dick van Dijk, oud-koorschoolouder en ook stadsbeiaardier!
Het optreden begint om 12.30 uur, toegang is gratis, na afloop krijgen de kinderen wat te drinken en iets lekkers, en kunnen ze met hun ouders de kerstmarkt bezoeken.
Nadere bijzonderheden volgen na de herfstvakantie, ik verheug me er in ieder geval nu al op!

Margareth Iping

Ouderhulp gevraagd
We zijn op zoek naar een ouder die het leuk vindt, om een oud-leerlingenlijst op te stellen. In het kader van positionering van de Koorschool is het goed om onze alumni (deels) te kunnen bereiken en wie weet waar voor nog eens in te zetten. Het zal wel wat uitzoekwerk zijn, maar wie dat wel leuk lijkt om te doen, graag even melden bij Margriet.

Groep 7: de komende tijd

De herfstvakantie is voorbij, wat betekent dat er een korte periode tot aan de kerstvakantie aanbreekt. Het zijn slechts 8 weken of we hebben al weer vakantie. Toch is het ook altijd een drukke periode, waarin de feestdagen en concerten afgewisseld worden met wat pittige leerstof. De presentatie van de boekendozen zijn in volle gang en de kinderen weten tot …

Lees meer

Groep 5

De herfstvakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen genoten van de vrije dagen en alle leuke dingen die zijn gedaan. In de klas gaan we deze week starten met de Kanjerlessen. In groep 5 gaan we dat op vrijdag doen. We gaan starten met het introductieverhaal. Op donderdag hebben we Engels en dat vinden de kinderen heel leuk. We …

Lees meer

Bright Ideas Challenge

Op 17 oktober had de Koorschool studiedag, maar groep acht ging die dag naar Den Haag voor de Bright Ideas Challenge. Dit is een wedstrijd waarbij kinderen uit groep acht van scholen uit heel Nederland ideeën bedenken voor drie grote problemen. De problemen waren dit jaar: iedereen heeft recht op schoon drinkwater, iedereen heeft recht op drie fatsoenlijke maaltijden per …

Lees meer

Groep 5: nieuwe thema's bij taal, rekenen en spelling en KBW

Bij de basisvakken taal, rekenen en spelling zijn we begonnen aan het 2de thema. Bij taal gaan we aan de slag met het alfabet, het meervoud van zelfstandige naamwoorden en verkleinwoorden. Bij spelling oefenen we met de klanken uw/eeuw/ieuw, ch/cht en de ei/ij. Bij rekenen gaan we aan de slag met optellen/aftrekken, geldsommen en tafels en klokkijken. Bijna alle kinderen …

Lees meer

Aankomende activiteiten

Inzingen

19 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen We zingen boven. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Pinksteren

19 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Pinksteren Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

23 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Louis Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kinderkorenfestival

26 mei 2024 Hele dag

 

Inzingen

26 mei 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Hoogmis:

26 mei 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8

 

Kennismakingsmoment nieuwe leerlingen

29 mei 2024 van 13:00 tot 13:45

 

Repetitie:

30 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Juffendag

5 juni 2024 Hele dag

 

Repetitie:

6 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Repetitie:

13 juni 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Studiedag

14 juni 2024 Hele dag

 

Vaderdag

16 juni 2024 Hele dag

 

facebook
MailPoet