KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 17 november 2023 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.

Schoolnieuws

November is altijd een gezellig drukke maand in onze optredenagenda. Vorige week de Sint Maarten Parade, dinsdag het bezoek van burgermeester Dijksma en komend weekend de familievoorstelling Maarten en Maarten in de Domkerk! Gelukkig krijgen we er vooral veel energie van. Zoals het eerder deze maand in de binnenstadskrant stond: de Koorschool treedt graag op!

Team Koorschool Utrecht

Burgermeester Dijksma bezoekt Koorschool Utrecht: "Je opent hier een wereld voor kinderen"

,,Dit is mijn koor-business,’’ grapt burgemeester Sharon Dijksma als ze met onze leerlingen van groep 7 en 8 van Koorschool Utrecht op de foto gaat. Statig glimlachend zit ze, met haar officiële ambtsketen om, te midden van de kinderen in de concertzaal. Zojuist hebben die, heel trots, een kort privéconcert gegeven voor hun burgemeester.

Burgemeester Sharon Dijksma kwam dinsdagmiddag persoonlijk kennismaken met onze wel heel speciale basisschool in haar stad. Na een korte rondleiding door het monumentale schoolgebouw aan de Plompetorengracht en het optreden van groep 7 en 8, is ze in gesprek gegaan met directie en bestuur.
Onze basisschool is klein en relatief onbekend. Veel inwoners weten niet dat hier elk jaar ongeveer twintig kinderen, vanaf groep 4, terecht kunnen. Kinderen die hun talent voor zingen willen ontwikkelen, kunnen hier dus elke schooldag hun hart ophalen! Ook de
burgemeester kent deze mogelijkheid nu!

Burgemeester Dijksma snapt het: ,,Deze basisschool opent een wereld voor kinderen.’’ Ze filosofeerde daarom over mogelijkheden om de Koorschool toegankelijker te maken voor een grotere groep kinderen. Bijvoorbeeld met ondersteuning van stichtingen in de stad, zouden ook kansarme kinderen hun talenten kunnen ontplooien op de Koorschool.

Starttijd van de schooldag op woensdag

We moeten u er even aan herinneren: op woensdag start de schooldag om 8.30 uur! Om 8.25 uur luidt Lahbib de schoolbel, het teken dat de leerlingen naar binnen gaan zodat we echt op tijd kunnen beginnen. We merken de laatste weken dat met name op woensdag om half negen nog niet alle leerlingen in de klas hebben.

We hebben dit ook met de kinderen besproken. Veel leerlingen komen met hun ouders samen naar school; daarom besteden we er op deze plek ook aandacht aan.

Sint Maarten Parade

Afgelopen vrijdag heeft de Koorschool deel mogen nemen aan de jaarlijkse Parade. Tijdens de tocht naar de boot viel de regen nog met bakken omlaag. Eenmaal op de boot bleef het droog, tot vreugde van alle deelnemers en het publiek. Met Leander als pianist werd het hele repertoire wel vijf keer gezongen. Helaas op sommige plekken overstemd door andere muziek maar ook momenten dat alles goed samenviel. Dan was er een prachtig samenspel van kinderstemmen, piano, het klokgelui van de Dom te horen, tegen de mooie achtergrond van de lampionnen.

Maarten en Maarten zaterdag 18 november

Na de feestelijke Sint Maarten Parade van 10 november staat het volgende project voor de kinderen van groep 7 alweer op stapel: Maarten en Maarten. Dit vindt plaats in de Domkerk op zaterdag 18 november. De voorstelling start om 15.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Op Youtube is inmiddels een trailer van de voorstelling te zien. Iedereen is welkom, de entree is vrij!

Maandag 20 november: studiedag

Op maandag 20 november hebben de leerlingen vrij. De leerkrachten zijn op school; zij richten zich gezamenlijk op de onderwijskundige speerpunten van de school in dit schooljaar: de implementatie van IEP (leerlingvolgsysteem) en taalmethode Staal.
Over IEP hebben we in nieuwsbrief 2 uitgebreid geïnformeerd.

Groep 8 heeft inmiddels de eerste afname van IEP achter de rug. De ervaringen waren positief: voor de kinderen ging het snel, ze vonden dat de toets snel achter de rug was. De digitale afname verliep zonder problemen. Qua resultaten waren er geen onverwachte verrassingen; die kwamen overeen met de verwachtingen. Tijdens de studiedag gaan ook de leerkrachten van de leerjaren 4 t/m 7 zich voorbereiden op de eerste afname.

Aankomende activiteiten

Inzingen

14 april 2024 van 10:00 tot 10:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Hoogmis:

14 april 2024 van 11:00 tot 12:30
Sint-Catharinakathedraal

Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

18 april 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Anna Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Opendag Koorschool

20 april 2024 van 11:00 tot 14:00
Koorschool

Opendag Koorschool Samenstelling wordt nog bekend gemaakt. Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

open dag Koorschool

20 april 2024 van 11:00 tot 14:00
tussen 11.00 en 14.00 uur: welkom!

 

Introductieles (nieuwe leerlingen)

23 april 2024 van 16:00 tot 16:45

 

Repetitie:

25 april 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Vader Aafke Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Koningsspelen

26 april 2024 Hele dag

 

Koningsspelen

26 april 2024 Hele dag

 

Meivakantie

26 april 2024 Hele dag

 

Repetitie:

8 mei 2024 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

Donderdag Oppasgroep Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Koorreis (KKU)

8 mei 2024 Hele dag

 

Koorreis

9 mei 2024 van 06:30 tot 09:00
Luik

Koorreis Brief volgt Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Koorreis

10 mei 2024 van 08:00 tot 09:00
Luik

Koorreis Brief volgt Kleding: Donker Blauw Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet