KKU_Logo_RGB_zonder_onderkop
Beste reader reader,

Als ouder of verzorger van één van onze leerlingen ontvang je de nieuwsbrief van 03 november 2023 van de Kathedrale koorschool Utrecht. Nieuwtjes, aankomende evenementen, beleidszaken - hieronder lees je er meer over.

Schoolnieuws

Na de herfstvakantie hadden we te maken met wat zieke collega’s.
Gelukkig hebben we onze vaste collega’s die willen invallen, daar zijn we heel blij mee. Maar natuurlijk zijn zij niet altijd beschikbaar. Dan spreken we onze netwerken aan en benaderen we (bijna) bevoegde oud-collega’s, stagiaires, ouders, overburen met de vraag of zij beschikbaar zijn. We zijn ook aangesloten bij een invalpool. Helaas zijn er ook periodes dat zij geen vervangers meer hebben. Dan komt het voor dat we een groep splitsen om een dagje aan de andere twee groepen toe te voegen. We zetten alles op alles om de school zo goed mogelijk te laten doordraaien.
Hoe heerlijk is het dan om weer om een prachtig optreden van het koor te ervaren! Woensdag 27 okotber traden zij op in Bartholomeus Gasthuis. Zie ook het verslag van Margareth hieronder.

Team Koorschool Utrecht

Samen sterk: bouw mee aan onze toekomst!

De afgelopen jaren hebben we vaker gebruik mogen maken van de expertise van ouders om de zichtbaarheid van de Koorschool in de stad te vergroten. Zo is er een enquête voor ouders en oud-ouders opgesteld, gericht op het bereiken van de doelgroep. Ouders hebben ons ook geholpen bij het instellen van ‘add-grants’ en het beheer van de Google reviews. En niet te vergeten de flyers en concertposters die door ouders ontworpen zijn in de afgelopen jaren!

Tijdens de informatie-avond van 11 september heeft het bestuur toegelicht in samenwerking met bureau Schoolpositionering een stap verder te gaan om bijzondere en unieke punten en positie van de Koorschool extra op de kaart te zetten. Afgelopen is er veel tijd gaan zitten in de voorbereidingen. Maar vorige week donderdag is de campagne van start gegaan!
De rol van ouders als ambassadeur is hier heel belangrijk bij. Een aantal ouders heeft op 11 september aangegeven graag mee te willen denken over de toekomst van de school en het activeren van dit ambassadeurschap. Deze ouders willen we graag bijpraten.

Aanmelden kan via lidwien@koorschoolutrecht.nl. Afhankelijk van de aanmeldingen bepalen we hoe we de eenmalige bijeenkomst vormgeven en wanneer deze plaats vindt. De intentie is om dit binnen niet al te lange termijn te plannen. We zien de aanmeldingen graag snel tegemoet!Campagne van start: communicatie in een nieuw jasje

Koorschool Utrecht steekt haar communicatie in een nieuw jasje. Samen met Schoolpositionering.nl en Gerry Lit laten we een frisse wind door onze huidige communicatie waaien. Vol enthousiasme werken we aan verschillende alternatieven om onze naamsbekendheid te vergroten. We zetten onszelf in de spotlight en verspreiden zo de betoverende klanken van Koorschool Utrecht.

Jouw hulp waarderen we enorm! Om ervoor de zorgen dat ouders en kinderen in de toekomst voor de Koorschool kunnen blijven kiezen, hebben we volgend schooljaar twintig nieuwe aanmeldingen nodig. Jouw steun kan het verschil maken. Help jij mee om de magie van Koorschool Utrecht levend te houden?

Onze digitale aanpak
Schoolpositionering.nl focust zich op een digitale campagne. De volgende middelen zetten we in:


 • Sociale media Ontdek onze nieuwe, frisse templates die perfect passen bij onze school. Je ziet ze vanaf deze week voorbij komen op sociale media.
 • Online advertenties We richten ons op nieuwe doelgroepen door online te adverteren. Niet alleen in Utrecht, ook net daarbuiten. Zo bereiken en betrekken we meer ouders en kinderen.
 • E-mailmarketing We benaderen scholen en besturen in de omgeving Utrecht - en net daarbuiten - met de vraag of zij leerlingen weten die een passie hebben voor zingen en optreden. Ook starten we met een nieuwe mailing: ‘blijf op de hoogte’. Hierin delen we een kijkje achter de schermen, beantwoorden we veelgestelde vragen en geven we (oud)leerlingen, ouders en leerkrachten een podium. In totaal versturen we drie verschillende mailings: naar scholen/besturen, nieuwsbrief naar ouders (deze krijgen jullie al tweewekelijks) en ‘blijf op de hoogte’ voor geïnteresseerden
 • Testimonials Gedurende het jaar delen we verschillende ‘Koorschool Stories’. Op de website komen interviews te staan met (oud)leerlingen, ouders en leerkrachten. Daarnaast delen we hiervan snippets op sociale media en in de verschillende mails.
 • Website updates Bekijk de nieuwe pagina


  https://www.koorschoolutrecht.nl/compleet-onderwijs/
  Hier vertellen we wat leerlingen naast zingen en optreden doen. Ook zijn er blokken toegevoegd zodat mensen zich in kunnen schrijven voor de ‘blijf op de hoogte’ mailing.
Hoe help je mee?
Je vraagt je misschien af wat jij kan doen om ons te helpen, daarvoor zijn we dankbaar. We merken veel liefde, steun en enthousiasme om met z’n allen Koorschool Utrecht een toekomst te geven. Maar wat kan jij als ouders nu concreet doen:


 • Betrek de gemeenschap Like, deel en/of comment op onze social media berichten. Laat mensen in jouw omgeving weten waarom Koorschool Utrecht zo bijzonder is en hoe dit het leven van jou en jouw kind(eren) heeft verrijkt.
 • Spread the word Niets werkt beter dan mond-tot-mond reclame. Vertel vrienden, familie en kennissen over Koorschool Utrecht en waarom (en voor wie) onze school een meerwaarde is. Ga met geïnteresseerden in gesprek. Vraag naar hun twijfels, deel je eigen ervaring en connect met elkaar.
 • Blijf op de hoogte In de nieuwsbrief plaatsen we maandelijks een oproep. Hierin vragen we je om de nieuwsbrief te delen met geïnteresseerde ouders. Zij kunnen zich dan inschrijven voor de mailflow ‘blijf op de hoogte’. Zo ontvangen ze info over de school, krijgen ze een kijkje achter de schermen, lezen ze verhalen van (oud)leerlingen, ouders en leerkrachten. Ook komen potentiële vragen, twijfels, bezwaren en voordelen aan bod.
 • Samenwerken met scholen Heb je ook kinderen die niet naar Koorschool Utrecht gaan? Overweeg om in gesprek te gaan met de school van je zoon of dochter. Overleg met de leerkrachten en/of directie of er zangliefhebbers rondlopen.
We zijn je enorm dankbaar voor jouw steun en betrokkenheid. Laten we samen bouwen aan een toekomst voor onze prachtige school.

Herstel Margriet

Margriet is heel voorzichtig weer wat taken aan het oppakken in de school. Haar interesse in en liefde voor de school is onveranderd gebleven!
De opbouw gaat in kleine stappen (paar uurtjes per dag, niet elke dag). Het kan dus zijn dat u haar af en toe door de school ziet lopen. Tot nader orde blijft Lidwien het aanspreekpunt, na de leerkracht, voor alles wat u wilt bespreken of delen. Wanneer daar een verandering in komt zullen we dat laten weten.

Optreden Bartholomeus Gasthuis

Op woensdagmiddag 27 oktober hebben de kinderen van groep 7 en 8 prachtig gezongen in het Bartholomeus Gasthuis en echt hun best gedaan. We traden op in een sfeervolle zaal met erg mooie akoestiek. We hadden een aandachtig en dankbaar publiek bestaande uit bewoners en een aantal ouders. Het geheel was hartverwarmend en gaf ons veel voldoening. De samenwerking tussen Leander, Margareth en het koor was fantastisch!

Bezoek van de burgemeester dinsdag 14 november

Op dinsdagmiddag 14 november hebben we een bijzondere gast op school. Dan ontvangen we burgemeester Dijksma! We hebben haar uitgenodigd om kennis te maken met de Koorschool om haar een indruk te geven van het gebouw, onze leerlingen en het muziek- en zangonderwijs. We vinden het heel fijn dat ze heeft laten weten gebruik te willen maken van de uitnodiging.

Natuurlijk zullen de leerlingen een kort optreden geven. Daarna gaat burgemeester Dijksma in gesprek met de directeur en een aantal bestuursleden.

Aankomende activiteiten

Generale Kerstconcert

9 december 2023 van 09:45 tot 12:00
Sint-Catharinakathedraal

Generale Kerstconcert Generale Kerstconcert Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) OPAL Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerst in de Klaas

10 december 2023 van 12:10 tot 13:00
Wie: Groep 4/5/6

Waar: Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht

Hoe laat aanwezig: 12.10 uur om in te zingen 

Hoe laat is het optreden:  van12.30  tot 13.00 uur

Kleding: eigen feestelijke (warme) kerstkledingNa dit optreden zijn de kinderen van groep 4 klaar. De kinderen van groep 5 en 6 gaan na afloop eerst met hun ouders mee maar worden alweer om 15.00 uur verwacht in de Kathedraal, waar zij nog zullen meewerken aan het kerstconcert van het KKU! Zij zingen dan enkele liedjes die zij eerder al in de Nicolaïkerk hebben laten horen.

 

Inzingen Kerstconcert

10 december 2023 van 13:45 tot 15:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Kerstconcert Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Kerstconcert KKU

10 december 2023 van 15:00 tot 16:30
Wie: Groep 5, 6, 7, 8

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 15.00 uur voor de klankrepetitie

Aanvang concert: 15.30 uur

Kleding: eigen feestelijke (warme) kerstkleding

 

Kerst Concert:

10 december 2023 van 15:30 tot 17:00
Sint-Catharinakathedraal

OPAL Ouders van Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Repetitie:

14 december 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Saartje Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerstdiner

20 december 2023 van 17:30 tot 18:30

 

Rapport mee voor Groep 8

21 december 2023 Hele dag

 

Repetitie:

21 december 2023 van 18:50 tot 20:00
Koorschool

OPAL Frank Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 7&8

 

Kerstviering en leerlingconcert, 12:30 uit

22 december 2023 van 09:00 tot 12:30

 

Kerstvakantie

22 december 2023 Hele dag

 

Kerstvakantie

22 december 2023 Hele dag

 

Inzingen

24 december 2023 van 16:20 tot 16:55
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 5&6

 

Kinderkerstviering (groep 4/5/6)

24 december 2023 van 16:20 tot 17:45

De kinderen van groep vier, vijf en zes doen mee in de kinderviering en voeren het kerstspel op. Wie: Groep 4, 5 en 6

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 16.20 uur inzingen

Aanvang viering: 17:00

Kleding: Feestelijk, en kinderen krijgen kostuumpjes voor het kerstspel

 

Kinderkerstviering

24 december 2023 van 17:00 tot 17:45
Sint-Catharinakathedraal

Kinderkerstviering Kleding feestelijk Kleding: n.v.t. Samenstelling: Ks 5&6

 

Inzingen

24 december 2023 van 18:00 tot 19:25
Sint-Catharinakathedraal

Inzingen Ingang Nieuwegracht 61 (Bonifatiushuis) Zorg dat je op tijd bent. Te laat komen stoort. Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

Nachtmis

24 december 2023 van 18:00 tot 21:00

Wie: Groep 7 en 8 met het KKU

Waar: Catharina Kathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Hoe laat aanwezig: 18.00 uur inzingen/omkleden

Aanvang viering: 19.30

Kleding: rood/witte toga's

 

Kerstnachtmis

24 december 2023 van 19:30 tot 21:00
Sint-Catharinakathedraal

Kerstnachtmis 1260 Missa in G - Schubert, F. Na afloop Koorschool mappen inleveren Kleding: Rood Wit Samenstelling: Ks 7&8, Sen, CC, Heren 3, Heren 1

 

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet