Sint Maarten met groep 6

Het is weer Sint Maarten-tijd en ook dit jaar hebben de kinderen weer liedjes ingestudeerd die horen bij de tijd van het jaar. Op woensdagavond zijn ze hiermee op tv te zien, maar vanochtend gaven zij een live-concert (op afstand) voor de ouders.

Het weer zat  mee, droog en bewolkt zodat de lampjes in de lampionnen toch nog wel een beetje te zien waren. Er werd weer mooi gezongen door de groepen zes en vier/vijf. En natuurlijk kregen ze na afloop van het zingen snoep, want dat hoort bij Sint Maarten!

De lampionnen zagen er allemaal mooi uit. 

De dag nadat de kinderen de lampionnen hadden gemaakt bleek dat sommige ingezakt waren en hier maakten ze zich wel zorgen over. ‚ÄúJuf, hij is helemaal plat, zo ziet ie er niet meer mooi uit!‚Äù Maar gelukkig bleek vandaag dat, omdat ze allemaal aan een haakje werden gehangen, de zwaartekracht ervoor zorgde dat alle lampionnen hun oorspronkelijke vorm weer terug kregen. 

Er zijn ouders die het concertje opgenomen hebben, mocht iemand het (helaas) gemist hebben om de een of andere reden, dan zijn er dus beelden van. Via de klassenapp zijn deze vast wel te verkrijgen. 

De kinderen zelf zijn alweer aan het oefenen voor het volgende grote feest, de kerstliedjes weerklinken alweer in de gangen. Hopelijk kunnen we deze kerst weer met zijn allen hier naar luisteren.