Groep 7 is creatief

Het eerst thema van Blink is inmiddels afgesloten. Tweetallen hebben over het eigen onderzoek naar een beroemde familie een lapbook gemaakt en een korte presentatie daarover gehouden. Het leuke van een lapbook is, dat alle informatieve stukjes tekst op een inventieve manier zijn verborgen in een vouw-werkje. Dat roept nieuwsgierigheid op, en nog steeds staan er kinderen bij lapbooks van andere groepjes, die aan de muur hangen, om deze te bekijken en de informatie te lezen. Erg leuk om te zien dat iedereen zo geïnteresseerd is in elkaars werk!
Vorige week woensdag heeft groep 7 deelgenomen aan een ‘Techlab’, dat plaatsvond in de bibliotheek. Kinderen werkten in groepjes van vier of vijf. Opdracht was om een schoolplein te ontwerpen met onderdelen of toestellen die kinderen z√©lf graag zouden zien. Zo verschenen er schoolpleinen met zwembad en glijbaan, een plek voor huisdieren, een kabelbaan, een bioscoop en ook een knuffelruimte (eens soort bal met allemaal knuffels waarin kinderen zich kunnen terugtrekken) Als het goed is hebben jullie daar al allemaal foto’s van gezien die Hanneke, moeder van Erica en mee als begeleidster, heeft gemaakt en op de groepsapp gezet.
Verder werken we elke vrijdagmiddag aan een beeldende opdracht. Afgelopen vrijdag hebben we een winternacht bij volle maan gemaakt met zwart papier en vetkrijt. Het lijkt wel of de manen licht geven!
In de bijlage zien jullie de foto’s.

Zie de maan schijnt….
De lapbooks, en aan het plafond de vogels!
Vogels en daarachter per kind een plaat met naam en sterrenbeeld