Dymph

Mijn naam is Dymph Kanne en ik ben dit jaar leerkracht van groep acht, samen met Marlies Edelbroek. Ik heb de afgelopen jaren al vaker en langere tijd op de Koorschool gewerkt als invalkracht en ik vond dit erg leuk om te doen. In 2020 ben ik hier als vaste leerkracht komen werken. Ik vind de Koorschool een fijne school om te werken, de leerlingen zijn leuk, het team is fijn en het gebouw heeft karakter.

Ik heb jarenlang natuur- en milieueducatie gegeven in Utrecht (ik ben (ook) bioloog) en ik vind het heel belangrijk dat de kinderen weten hoe de wereld in elkaar zit. Dat onze keuzes invloed hebben op de hele wereld om ons heen. (Een voorbeeld hiervan is de prijs van de koffie: hoe minder wij betalen hoe meer koffie de boeren moeten verbouwen voor een redelijk inkomen. Hiervoor is grond nodig. Dit zorgt ervoor dat er minder antilopen komen, waardoor de jachtluipaard minder te eten heeft en bedreigd wordt in zijn voortbestaan.)

Hiervoor is het nodig dat ze verbanden kunnen leggen tussen onze geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. Dat zijn dan ook de vakken die ik het liefst geef op school. In mijn vrije tijd beheer ik als vrijwilliger met mijn man de moestuin van Koppelsteede (stadsboerderij in Lunetten). En als ik daar niet te vinden ben, zit ik met slecht weer met een boek op de bank of ben ik met mooi weer aan het wandelen ergens in de omgeving van Utrecht.