Weer naar school!

Eindelijk was het weer zover, na elkaar een hele tijd niet gezien te hebben (langer dan de zomervakantie!) konden de kinderen  elkaar weer in het echt zien. Natuurlijk is er de afgelopen tijd veel digitaal contact geweest, van ons met de kinderen en van de kinderen met elkaar, maar niets haalt het toch bij elkaar gewoon weer in het echt te kunnen zien. Ook al was het maar de helft van de klas, het was toch erg fijn. 

Meester Daniel zal de klas na de Hemelvaart weer zien, hij is net weer vader geworden, van een dochter, Jinte. Hij neemt de komende anderhalve week verlof op, ik vervang hem gedurende deze periode. Ik denk dat het voor hem wel een beetje dubbel voelt, hij heeft er een dochter bij maar kan zijn andere ‚Äúkinderen‚Äù nog niet zien terwijl hij hen ook gemist heeft. 

Zowel op maandag en dinsdag zijn we begonnen met bespreken hoe iedereen de afgelopen periode heeft ervaren en wat me opviel was dat veel kinderen lekker buiten gespeeld hebben en sommige kinderen heel erg veel gegamed hebben‚Ķ‚Ķ Zal weer een beetje afkicken zijn, niet meer iedere dag de hele dag achter het beeldscherm! 

We beginnen met de kernvakken, rekenen, taal en spelling. De uitleg wordt wat compacter, ook de dingen die thuis gemaakt worden worden kort besproken.  Verder is er natuurlijk ook tijd voor leuke dingen.


En we spelen extra buiten, gezellig kingen met zijn allen, ook hierbij letten ze zelf een beetje op de afstand………..