Home » Nieuws » Groep 6 » Na een periode van thuis werken

Na een periode van thuis werken

Op vrijdagmiddag 13 maart wensten we elkaar een fijn weekend en zeiden we nog: “Tot maandag!” Kort daarop werd duidelijk dat we de komende weken niet naar school zouden gaan en gingen we aan de slag met het voorbereiden van lesgeven op afstand, om te beginnen voor drie weken. 

Die eerste dagen was dat allemaal nieuw: iedereen een eigen e-mailadres, thuis inloggen bij Basispoort, schema’s met weekprogramma’s, groepschat en privéchat. En na een tijdje kwam de Google Classroom erbij, haalden jullie op school ook spullen op en gingen we op afstand instructie geven. Wij als leerkrachten spraken elkaar drie keer per week, ’s ochtends voordat we de kinderen online verwachtten. 

Ik moet zeggen dat ik in het begin precies wist hoeveel weken we nu op deze manier werkten, maar na een tijdje verdween dat. Gelukkig konden we contact met elkaar houden door middel van videobellen. Ook maakten we paasverrassingen voor elkaar en dachten kinderen aan elkaars verjaardag. Zo van een afstand kreeg ik mee dat veel kinderen thuis een routine ontwikkelden van schoolwerk, (gezamenlijke) pauzes en momenten van beweging. 

Nu is de meivakantie voorbij en mogen we weer met halve klassen naar school. Fijn! We gebruiken de tijd op school voor instructies, om met elkaar bij te praten en ook om lekker samen buiten te spelen, want we hebben elkaar behoorlijk gemist!