Home » Nieuws » Groep 6 » Gestart met Blink in groep 6

Gestart met Blink in groep 6

Groep zes is de afgelopen week begonnen met Blink.

Blink is een methode die de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) samengevoegd heeft. We zijn begonnen met het thema “Aardse extremen”, over vulkanen, stormen en aardbevingen. 

Bij de les “Woeste wolken” hebben de kinderen zelf regen gemaakt in de klas, met behulp van heet water en ijsblokjes. Kleine onderzoekjes zijn een onderdeel van deze methode, waarbij de kinderen ook moeten voorspellen, goed observeren en uiteindelijk verslag moeten doen. Het ging echt erg goed. 

De les van maandag was wel heel toepasselijk,“Waanzinnige wind”, terwijl we net dit weekend Ciara hebben zien passeren. De focus van de les lag op tornado’s, die komen niet heel erg veel voor in Nederland, wel in Amerika, maar laat Utrecht nou net de stad zijn waar we nog dagelijks de gevolgen van een zeldzame tornado zien! Op 1 augustus 1674 ontstond “Het Schrickelik Tempeest”, een zware onweersbui met een zeldzaam zware tornado. Dit noodweer zorgde ervoor dat het schip van de Domkerk instortte. En zo wordt natuur aan aardrijkskunde en aan  geschiedenis gekoppeld en gaat het onderwerp nog meer leven voor de kinderen.

Dit is goed te merken, allemaal doen ze goed mee en ze zijn ook allemaal erg enthousiast.