Home » Nieuws » Groep 7 » Blink in groep 7

Blink in groep 7

Vorige week zijn we begonnen met de eerste lessen uit onze nieuwe methode wereldoriëntatie, waarin de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur geïntegreerd worden aangeboden. Deze methode sloeg bij de kinderen heel goed aan, omdat er naast tekst sprake is van filmpjes, interactieve opdrachten en onderzoeksopdrachten.

Het eerste thema dat wij behandelen is: ‘Reis de wereld rond’ waarvoor de kinderen van thuis al verschillende voorwerpen hebben meegenomen en besproken met de klas. Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen als illustratie van een cultureel gebruik uit de Arabische wereld elkaars handen beschilderd met henna. (Natuurlijk hebben wij gekozen voor een geheel natuurlijk product zonder chemische toevoegingen). Dat was een enorm succes en nog steeds zijn de mooie schilderingen zichtbaar!

Margareth en Irene