Home » Nieuws » Groep 5 » Groep 4 en 5

Groep 4 en 5

Na de kerstvakantie was het tijd voor de CITO’s. Dat is inmiddels afgerond. Bij het rapport krijgt u hier een overzicht van. In het rapport komt vanaf nu ook een eigen bijdrage van de kinderen. Denkt u nog om het intekenen voor de gesprekken? De intekenlijst hangt op het prikbord in de gang.

We zijn met groep 4 en 5 bezig met de afronding van de thema’s bij rekenen, taal en spelling. In de loop van volgende week starten we met de nieuwe thema’s. Bij groep 4 wordt het thema voor taal en spelling: Dierenmanieren. Bij groep 5 wordt het thema voor taal en spelling: De Ruimte. We zijn bij dit thema op zoek naar een telescoop. Mocht u er een hebben en tijdelijk willen uitlenen, top!

Bij de kanjerlessen hebben we geoefend met NEE zeggen. Hoe doe je dat?We hebben hiervoor een drie-stappen-plan: Stap 1) zeg met een ik-boodschap dat je het niet wilt. Voorbeeld: “Ik wil dit niet, je blijft me achternalopen”. Stap 2) het stopt niet, negeer het gedrag en zoek je kanjermaatje op (dit is een vast maatje). Stap 3) je hebt er nog steeds last van, loop naar de leerkracht die pleinwacht heeft en vertel wat er is. Dit hebben we geoefend in de klas en nu proberen om het in de praktijk te brengen.