Groep 8: creatief van start

Ik zou een heel verhaal kunnen vertellen over het feit dat groep 8 hard aan het werk is om de beste kant van zichzelf te laten zien tijdens de cito. Dat we hard met elkaar bezig zijn om de sfeer goed te houden en dat dit tot nu toe erg goed lukt. Dat de kinderen het stiekem wel weer fijn vinden om in de structuur van school te zitten. Echter laat ik dat voor nu even achterwege; dat mogen ze jullie zelf vertellen.

Waar ik wel graag over schrijf is de creatieve ontwikkeling van de groep 8. In bijna anderhalf jaar heb ik de kinderen zichzelf op het gebied van creativiteit grote stappen zien maken. Kinderen die dachten niet ‘creatief’ te zijn (wat is dat eigenlijk?) verbazen zichzelf met mooie werken. Kinderen die het moeilijk vinden om een begin te maken, want dat moet nu eenmaal perfect zijn, durven nu gewoon te proberen en merken dat dit eigenlijk veel fijner werkt. Kinderen die het moeilijk vonden om feedback te verwerken, pakken feedback nu aan doordat ze inzien dat we elkaar verder willen helpen naar een nog mooier werk. Kortom, er zijn mooie leerprocessen zichtbaar op heel veel verschillende vlakken.

De komende maanden zullen we deze creatieve opdrachten dan ook voortzetten: elke twee √° drie weken staat er een nieuwe opdracht op het programma met divers materiaal. Ik hoop dat de kinderen thuis hun creatie met verdiende trots komen tonen.

Vogelverschrikker met zacht pastelkrijt – Isabel