Groep 6 ruimt zwerfafval op

Afgelopen vrijdagmiddag kregen we in groep 6 een gastles van Annemarie over plasticsoep. Eerst legde ze een aantal dingen uit over het probleem. Vervolgens werd de kinderen gevraagd om in hun groepje een uitvinding te bedenken die zou kunnen helpen bij de oplossing van het probleem. Enthousiast werd hieraan gewerkt en er werden vernieuwende idee√´n op papier gezet! 

We deden nog een quizje om te leren welke soorten verpakkingen er bij het PMD-afval mogen en vervolgens gingen we, gewapend met grijpers, naar buiten. We ruimden al het zwerfafval op dat er op de parkeerplaats aan de Van Asch van Wijckskade en bij de singel te vinden was. Daarvoor hadden we twee zakken bij ons: √©√©n voor het PMD-afval en √©√©n voor het restafval. Het gekke was: op het eerste gezicht leek er niet zoveel afval te liggen, maar tijdens het opruimen kwam er toch telkens nog wat tevoorschijn. 

Veel kinderen hebben de smaak te pakken gekregen en willen in hun buurt ook aan de slag met het opruimen van zwerfafval. De uitvindingen die de kinderen bedachten, zijn op het prikbord achterin de klas te bewonderen!