Met groep 6 naar Castellum Hoge Woerd

Op vrijdag 15 november zijn we met groep 6 naar Castellum Hoge Woerd in Vleuten geweest. Al om 8.30 uur stonden alle kinderen met jas, rugzak en ov-chipkaart klaar in de klas, zodat we, onder begeleiding van de moeders van Norah en Lieke, de bus van 8.50 uur bij de Jacobskerk konden halen. 

Bij het Castellum werden we opgewacht door Vera, de museumdocent. Zij nam ons mee naar het Romeinse schip dat daar is opgegraven en inmiddels volledig is uitgestald (na voor conservatie jarenlang in Almere te zijn geweest). Onder Vera‚Äôs deskundige begeleiding konden we van alles aan het schip ontdekken. De kinderen hadden veel vragen. 

Vervolgens mochten we zelf als archeologen aan de slag met vondstenonderzoek. Voor alle kinderen lag er een vondst klaar met daarbij een formulier om de waarnemingen en idee√´n op in te vullen. De voorwerpen konden uit alle tijdvakken komen. Sommige voorwerpen waren gauw duidelijk, bij andere voorwerpen was het gissen. Tot slot hoorden we wat echte archeologen over de voorwerpen konden zeggen. 

Het was een leerzame ochtend en bovendien gezellig om met de klas op stap te zijn!