Groep 4 en 5 hard aan het werk

Bij spelling worden er nieuwe afspraken geleerd. Bij taal komen er elke week nieuwe woorden bij. Bij taal verkennen kan groep 4 nu goed het bijvoeglijk naamwoord vinden in de zin. En groep 5 kan ook al het zelfstandig naamwoord, het werkwoord en de lidwoorden vinden in de zin. Bij rekenen oefenen we op de tafels. Voor groep 4 zijn dat de tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10. Voor groep 5 zijn dat de tafels van 1 t/m 10! We oefenen de tafels hardop, op papier en met de wisbordjes. Als de tafels beheerst worden, komt dat het rekenen ten goede (denkt u maar aan grote keersommen, delen, breuken etc).

Het zou fijn zijn als er thuis ook met de tafels geoefend wordt. Mocht u behoefte hebben aan oefenmateriaal, kom dan even langs.

Verder zijn we druk aan het knutselen voor Sinterklaas. Met de hulp van veel ouders kunnen we bijzondere opdrachten aan bieden, zoals: kleien, borduren en tekenen met kroontjespennen. Op vrijdag 29 november gaan we nog een keer knutselen voor Sint en op 13 december voor Kerst.