Onderwatertekeningen groep 7

Na de herfstvakantie zijn we met groep 7 gericht met nieuw werk aan de slag gegaan, en in de afgelopen week is er alweer heel hard gewerkt.
Voor de vakantie hebben de kinderen meerdere tekenopdrachten gehad die prachtige resultaten hebben opgeleverd. In de combinatie van vetkrijt en ecoline hangen er in de klas ‚Äòonderwater‚Äô  tekeningen met afbeeldingen van waterdieren en zeewater in heldere kleuren, en is er een jaarrand verschenen. Een jaarrand is een rij van tekeningen van de kinderen, waarop ze hun eigen naam en geboortedag hebben getekend, en een toepasselijke afbeelding. Die tekeningen worden opgehangen in volgorde van de opeenvolgende verjaardagen. De opdracht voor de afbeelding op de jaarrand was: ontwerp je eigen wapen en probeer je te beperken tot √©√©n pakkend symbool.  Het is voor de kinderen een hele uitdaging om met vetkrijt, dat grove lijnen geeft, een duidelijk en helder symbool of teken, te tekenen. Dit omdat de meeste kinderen juist gewend zijn gedetailleerd en klein te tekenen. Uiteindelijk is het iedereen gelukt en hebben we een jaarrand die wat kleuren betreft van de muren afspat. 

Margareth Iping