Kinderboekenweek in groep 6

Sinds vorige week woensdag besteden we aandacht aan de kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‚Äúreizen‚Äù, maar we besteden eigenlijk in het algemeen wat extra aandacht aan boeken en lezen. Tot nu toe zijn er zes boekendozen gepresenteerd. Met veel aandacht luisteren en kijken de kinderen naar de presentaties van hun klasgenoten. 

Tijdens het eten en drinken hebben we verschillende filmpjes over kinderboekenschrijvers bekeken. Daarnaast hebben we ‚ÄúGips‚Äù uitgelezen. Afgelopen vrijdag en maandag is er gewerkt aan een postzegelopdracht in verband met het reisthema en aan een boekenlegger. 

Komende vrijdag volgt een voorleeswedstrijd in de klas en ‚Äôs middags de schoolbrede afsluiting van de kinderboekenweek. De laatste boekendoospresentaties worden volgende week gehouden. Het is leuk om te merken dat er veel enthousiasme is van de kinderen voor al deze activiteiten!