Herfst in groep 8

Het regent veel, het wordt kouder buiten, sommige kinderen willen liever binnen blijven in de pauze dan naar buiten gaan – het is duidelijk herfst. Om in dat thema te blijven hebben we kubistische herfstbomen gemaakt: tekeningen van bomen (of in herfstthema) waarin je alleen rechte lijnen mocht gebruiken.

Herfstboom, Fien – groep 8

Verder wordt er nog steeds goed en hard gewerkt in groep 8. Veel kinderen plannen zelfstandig hun eigen deel van het zelfstandig werk en dit gaat al erg goed. Aandachtspunt voor een aantal blijft het huiswerk op tijd inleveren. Om het wat verzorgder eruit te laten zien, heeft iedereen nu een eigen huiswerkschrift gekregen. Hopelijk heeft iedereen het maandag allemaal ingeleverd – lukt dat – dan trakteert de meester.

Volgende week zijn de driehoeksgesprekken. Hiervoor heeft inmiddels iedereen het formulier ook ingevuld en weer ingeleverd (fijn!). In de klas heeft iedereen drie vragenlijsten ingevuld. Deze gingen over het reflecteren op het eigen gedrag in de klas, de mate waarin je kan samenwerken en vrienden bent met anderen in de klas, en over de sociale veiligheid. Ook heb is met iedereen een individueel gesprek gevoerd over de start van het jaar en over mogelijke voorkeur voor middelbare scholen.

Tot volgende week!