Groep 8 voortvarend van start

We zitten op het moment van schrijven midden in de Feestweek. Wat een toffe week is het nu al: bootjes maken en laten varen in het Griftpark, allerlei gave workshops van ouders en nog meer moois in het vooruitzicht. Een echt feestje!

Tussen het gefeest door wordt er hard gewerkt in groep 8. De eerste blokken taal, rekenen en spelling zijn bijna ten einde, wat betekent dat de eerste toetsen hiervan eraan komen. De toets Engelse woordjes is net geweest en heeft iedereen goed gemaakt, wat gaat helpen bij het goed kunnen volgen van de lessen.

Het huiswerk valt sommige kinderen zwaar en vooral het goed plannen en ook weer op tijd meenemen naar school. Elke week zal het huiswerk besproken worden op maandag en ook elke week krijgen ze weer nieuw werk mee. Ook met het agendagebruik gaan we de komende weken weer verder en zal dit ook meegenomen worden. Hoe plan je bijvoorbeeld je huiswerk als er een studieweekend aan zit te komen?

De flipperkasten worden volgende week afgerond, waarna we aan een nieuwe creatieve opdracht zullen beginnen. Wel zijn de kinderen begonnen aan hun eerste stelopdracht: schrijf een fantasieverhaal.