Home » Nieuws » Groep 6 » Gestart in groep 6

Gestart in groep 6

We zijn in groep 6 fijn van start gegaan. Allerlei organisatorische dingetjes horen daar in de eerste twee weken bij: nieuwe werkboeken, nieuwe schriften, hoe werken we netjes en wat berg je waar op? Voor de weektaak rekenen gebruiken we nu de taakbriefjes uit de methode.

Daarnaast doen we activiteitjes uit de ‘startweek’ van de Kanjertraining, met als doel elkaar (nog beter) te leren kennen en af te spreken hoe we het allemaal prettig kunnen hebben in de klas. Veel is hierbij herhaling van vorig jaar.

Deze week zijn we ook begonnen met het zelfstandig werk. Alle kinderen hebben daarbij een inlog gekregen voor tafeldiploma.nl. Die kunnen ze ook thuis gebruiken, bijvoorbeeld om de tafelspelletjes te doen (op school doen we andere oefeningen).

De klas houdt van hard werken. Dat is fijn om te merken! En in het lokaal krijgen de muren langzamerhand meer kleur. Er hangen al veel gekleurde ballen met informatie over ieder kind. Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met een opdracht waarbij we (symmetrische) vliegers knippen.

Tot aanstaande maandag bij de informatieavond!