Home » Nieuws » Groep 7 archief » Groep 7: een jaar in vogelvlucht

Groep 7: een jaar in vogelvlucht

Op het moment dat u dit leest heeft groep 7 net afscheid genomen van groep 8, heb ik (meester Daniël) mijn laatste lesdag gehad met groep 7 en moeten de kinderen zelf nog één dag naar school. En zo is er alweer een jaar voorbij. We begonnen op maandag 27 augustus 2018 en inmiddels zijn we 46 weken en 324 dagen verder. Kunt u nagaan. We hebben elkaar goed (of in ieder geval weer beter) leren kennen dit jaar en ik ben dan ook erg blij dat ik met deze leuke groep kinderen nog een jaar door mag.

De groep heeft deze week niet alleen afscheid genomen van groep 8, ook van Amélie hebben we afscheid genomen. Zelf heeft ze de middag waarop haar afscheid centraal stond vormgegeven. We hebben onder andere gedebatteerd, optredens gegeven voor en met Amélie, ze heeft haar eigen lied voor ons gezongen en ze kreeg een persoonlijke afscheidspoort van groep 5 t/m 7. We zullen komend jaar zeker nog contact houden met Amélie, blijven haar zien bij het Kathedrale Koor en nodigen haar nog wel uit om af en toe langs te komen.

Afscheid Amélie

Waar Amélie zal gaan, zal komend jaar Irene nieuw in ‘groep 8’ te zien zijn. Zij komt samen met haar zusje Suzanne (groep 5) naar de Koorschool. We hebben al met haar kennisgemaakt en hebben er vertrouwen in dat zij haar plek wel gaat vinden in de groep.

In een jaar is heel veel gebeurd en hebben we heel veel gedaan. Een greep uit de activiteiten die de kinderen het leukste vonden:
– De Egg-Drop-Challenge
– Grej of the Day
– De verhalen van Meester Jaap
– Workshop Street-Art
– De Koorreis en de Bonn-te avond
– Stickbombs maken
– Prentenboeken maken
– Project over de Tweede Wereldoorlog
– De Kanjer van de Week-beker die elke week werd uitgereikt
– Groepsspellen, zoals Jongens tegen de Meisjes en Wie is de Mol
– Creatieve opdrachten: o.a. Keith Haring, Sugar Skulls en de Disney-ecoline opdracht

Op naar een mooie zomervakantie waarin iedereen lekker kan genieten van de vrijheid en mogelijke vakantiebestemmingen. Op naar groep 8, waarin de kinderen in hopelijk minstens net zo’n mooi jaar richting het einde van hun Koorschoolcarrière zullen gaan.

Tot volgend jaar,
Meester Daniël