Home » Nieuws » Groep 6 archief » De laatste loodjes

De laatste loodjes

Het schooljaar zit er bijna op. We zijn de afgelopen weken dan ook veel bezig geweest met afrondende zaken: de kaarten voor groep 8 zijn afgemaakt en stukjes voor het afscheid ingestudeerd. De laatste les in het rekenboek is gemaakt. De boeken van de tweede helft van het schooljaar zijn al omgeruild voor de nieuwe boeken. Donderdag ruimen we de laatste spullen op. Het is fijn als alle kinderen daarvoor een (extra) tas bij zich hebben. Ook de kleipotjes gaan dan mee naar huis. Dat kan bijvoorbeeld in een lege broodtrommel. 

Tijdens het werken met Keynote hebben de kinderen alle mogelijkheden van het programma verkend. In de aardrijkskundepresentaties waren dan ook veel spectaculaire overgangen te bewonderen. Ook waren er zelfgemaakte filmpjes, foto’s en bijzondere lettertypes ingebouwd. Veel presentaties werden afgesloten met een quiz. We hebben alles bij elkaar aardig wat geleerd over het waddengebied! 

Sommige kinderen hebben hierna (individueel of in tweetallen) nog een presentatie gehouden over een verkeersregel. Nu de basis van het programma onder de knie is, kan er weer meer aandacht gaan naar de inhoud van de presentaties. De betrokkenheid van de klas is telkens groot! 

Ik kijk terug op een fijn jaar met groep 6. Nu wordt het tijd voor een lekker lange zomervakantie! Vergeet niet om uit te rusten en om af en toe een goed boek te lezen 😉