De koorschoolreis naar Bonn

Wat was het een fantastische ervaring voor onze leerlingen van de groepen 7 en 8!

En….. ze hebben het geweldig gedaan: met elkaar in de groep, bij de voorbereidingen tijdens de workshops en ook gedurende het concert op vrijdagavond en de musical-uitvoering op zaterdagmiddag in een bloedhete concertzaal. Hieronder een greep uit de verslagjes, waarbij zoveel als mogelijk de chronologie van de reis gevolgd is.

Aline: ‚ÄúIk zal naast Marthe in de bus. Het was lang, maar toch wel leuk.‚Äù En verderop: ‚ÄúToen we aankwamen bij het hostel, waren de kamers nog niet klaar en dus gingen we een heel uur buitenspelen.‚Äù

Keemoen: “Het was half acht, ik was net gewekt door Filip toen de meester en juffen binnenkwamen met :’Lang zal hij leven.’ Ik kreeg een boek van mijn moeder. Dat had ze meegegeven. Daarna gingen we ontbijten en ik zat op een versierde stoel. Na het ontbijt mocht ik op een stoel staan en iedereen zong voor me.”

Lana:“Het was supergezellig en we hadden heel veel lol, maar we waren er wel om één bepaalde reden: Het festival Youth in Movement. Het was zwaar maar ook superleuk. Elke dag drie-en-een-half uur repeteren in de enorme hitte met veel zang en dans. Het repeteren had prachtige resultaten.”

Kato: “In het atelier hebben we veel musical-stukken ingestudeerd. We hadden twee dirigenten uit Rusland. Ik vond ze wel aardig. Bij alle liedjes maakten we leuke bewegingen. Ik vond die bij ‘Revolting Children’ het leukst.”

Marthe: “Eerst hadden we workshops, maar daarna gingen we snel terug naar het hostel om de zwemkleding te pakken. Ik heb verstoppertje gespeeld met een paar andere kinderen. Alles was super-gezellig.”

Leon: “Met Lahbib heb ik een watergevecht gehouden. Er was ook een groot bad en daar gingen we een wedstrijd doen. Het was leuk in het zwembad.”

Avelaine: “Na het zingen gingen we op vrijdagmiddag naar de stad. Daar ging ik met meester Daniël S. en Anneriek, Florian en Victor naar de Haribo XL-winkel. Daar heb ik een zak met dropveters en een halve zak schepsnoep gekocht.”

Morris: “Ik zet één stap in de Haribo-winkel en ik zie al zoveel snoep. Het is niet normaal hoeveel snoep daar is. Alle kinderen rennen naar binnen.”

Amélie: schrijft een gedicht:

We liepen door Bonn
We lachten in de zon
We gingen de hoek om
Daar, bakken vol kauwgom
Snoepjes met cola en snoepjes met fruit
Er zat zoveel in die bakken, het viel er haast uit!
Iedereen greep en graaide waar het kon
De juffen en meesters wachtten buiten in de zon
En het was een fijne reis naar Bonn!

Noëmi: “Na het shoppen gingen we terug naar de jeugdherberg, we aten en kleedden ons om en gingen daarna met de bus naar een klein kerkje voor ons Koorschoolconcert. (Dat was op vrijdagavond). We repeteerden eerst en kregen een nieuw Koorschoolshirtje. Toen was het concert, samen met twee andere jeugdkoren. Uiteindelijk hebben we samen met een ander koor ook nog iets gezongen.”

Lude: “Op zaterdagmiddag na de workshops, gingen we met de bus naar het concertgebouw. We kwamen daar binnen en legden onze tassen onder een grote trap.”

En verderop: “We waren als tweede aan de beurt, na wat kleinere kinderen. We zongen als eerste ‘Glorious Food’, gevolgd door ‘Consider Yourself’. Als derde ‘Whem I grow up’ en als laatste ‘Revolting Children’.

Lana: “We kregen een heel groot applaus. We mochten na afloop van ons eerste nummer de papieren bordjes in de zaal gooien. Het grappige daaraan was, dat het publiek de bordjes als waaiers ging gebruiken. Het was stikheet in de zaal en er gingen veel kinderen even naar buiten waar er een lekker windje stond.”

Karlijn: “We gingen met de bus naar een theater waar we ons laatste concert hadden. Daar zongen we de stukken die we in de workshops geoefend hadden. Daarna was er nog een borrel en gingen we met de bus terug naar Utrecht. Bonn was erg leuk en geslaagd.