Nieuws uit groep 6

Het was al lange tijd aangekondigd en afgelopen donderdag was het dan echt zo ver: we gingen kaas maken met juf Dymph. Met de bakfiets had zij allerlei spullen meegenomen en ’s ochtends vroeg al verse melk gehaald bij de boerin. Ieder groepje mocht een eigen kaasje maken. Daar waren we de hele ochtend druk mee, want kaas maken gaat in vele stappen. De kinderen hebben geleerd over stremsel, wei, wrongel, kalfjes en koeien. Nu liggen de kaasjes bij juf Dymph in de koelkast te rijpen, tot we ze over een paar weken op gaan eten!

De linodrukken zijn afgemaakt en goed gelukt. Bij dit stukje een foto om een indruk te krijgen. Je kunt natuurlijk ook even in de klas komen kijken.

Deze week beginnen we met de citotoetsen. Ook gaan we verder met het aardrijkskundeproject over het waddengebied waarmee we afgelopen vrijdag zijn gestart.