De Kangoeroe-finale

Zoals al eerder vermeld, ging Trix uit groep 8 op 11 juni naar de landelijke finale van de Kangoeroe-wedstrijd. 

Trix vertelt daarover: 

“Mijn vader en ik namen de trein van Utrecht Centraal naar Amsterdam. Toen we daaruit kwamen wandelden we een klein stukje over een grote brug naar NEMO. We werden ontvangen en kregen bij de balie een tas en kaartjes en vervolgens gingen we naar een plek achter in het museum. Daar kregen we wat lekkers en een drankje. We kregen eerst uitleg (met de andere 59 deelnemers en hun ouders). Er werd drie kwartier gegeven voor de eerste ronde. De vragen waren pittig, maar ik was wel ruim op tijd klaar. Tijdens de pauze die volgde kregen we een lunchtas met van alles er in. De tweede ronde verliep op dezelfde manier. De ouders zaten ergens anders natuurlijk! Na afloop van deze ronde mochten we het museum in. We kregen een paar uur de tijd om proefjes te doen. Er was bijvoorbeeld een kettingreactie die heel lang duurde en eindigde met het in de lucht vliegen van een raket. De prijsuitreiking volgde en er waren prijzen voor groep 7, groep 8, VMBO 1 en 2. Ik won geen prijs, maar ik kreeg wel een tas met spulletjes mee en heb genoten van deze prachtige dag.