Tussendoortjes en lunch bij groep 6

Groep zes is een leuke groep! De kinderen zijn aardig tegen elkaar, behulpzaam en hebben ook altijd iets voor elkaar over. Dat is echt heel fijn om te zien.

Alleen‚Ķ‚Ķ Ze moeten de laatste tijd wat mij betreft iets te vaak iets voor elkaar over hebben. 

Het gebeurt namelijk steeds vaker dat een van de kinderen of geen eten mee heeft (Juf, pappa heeft mijn broodtrommel van gisteren weer in mijn tas gedaan en die was leeg) of te weinig (Juf, ik had maar een klein beetje mee en dat heb ik nu allemaal al op en ik heb nog steeds honger.) Of al het eten zit in √©√©n trommel en alles wordt gedachteloos in de eerste pauze verorberd tijdens het voorlezen zodat er niets meer over is voor de lunch. 

Als ik dan vraag wie er nog iets over heeft staan er gelukkig wel steeds verschillende kinderen op die wat fruit of een halve boterham willen geven. En zo wordt er dan toch een hele lunch bij elkaar gesprokkeld. Vorige week waren het echter drie kinderen tegelijk. Dan wordt de spoeling toch wel wat dun!

Leren delen is heel belangrijk, dat is waar.  Voldoende eten echter ook, een kind wat zich hongerig voelt doet namelijk minder goed mee in de klas. 

Mijn verzoek aan de ouders van groep zes is dan ook: informeer af en toe bij je kind of wat ze mee krijgen ook genoeg is. Ze zijn namelijk in de groei en hun behoeften kunnen veranderen. Hou in de gaten dat ze (goed voor hun zelfstandigheid, dus zelf!) de gevulde trommels in hun eigen tassen doen. En geef ze (als het nodig is) twee trommels mee, eentje voor de kleine pauze en eentje voor de grote. Dan hebben ze altijd genoeg!  

Juf Marlies en juf Dymph