Home » Nieuws » Groep 8 archief » Kangoeroe-wedstrijd op 21 maart

Kangoeroe-wedstrijd op 21 maart

Op 21 maart werd de Kangoeroe-rekenwedstrijd gehouden. Die vindt elk jaar plaats voor basis- en middelbare scholen op meerdere niveaus. Onze school doet al een aantal jaren mee en ook dit jaar waren we weer van de partij met verschillende leerlingen uit alle groepen. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 deden mee aan WizKID en die van 7 en 8 aan WizSMART. De weken voorafgaand aan de wedstrijd werd er al geoefend met opgaven uit eerdere jaren, 24 per toets. Voor alle duidelijkheid: het zijn pittige opdrachten die opklimmen in moeilijkheidsgraad. Per goed beantwoorde vraag kon je vijf punten verdienen. Als je een antwoord fout had kreeg je geen punt en als je invulde dat je het niet wist, dan kreeg je één punt. 

Er was ook een kleurwedstrijd voor liefhebbers; daar kon iedereen aan meedoen. Dit jaar moesten er allemaal cirkels die door elkaar getekend waren en elkaar overlapten, ingekleurd worden op een originele manier.

Afgelopen week kwam de uitslag binnen en kregen alle deelnemende leerlingen een certificaat en een kleine puzzel-kubus. Ook waren er cadeautjes voor elke groep. Trix Wildeboer bereikte de maximale score van 120 punten, een geweldig resultaat. Zij mag op 11 juni naar de landelijke finale die zal plaatsvinden in het NEMO-museum in Amsterdam. (Daarover in een volgend bericht meer). Trix maakte de toets foutloos. Dat verdient vermelding, want van alle 12.000 deelnemers in deze categorie, waren er slechts 20 leerlingen die geen fout hadden gemaakt. Markus de Paz Zimmermann kreeg een aparte vermelding, omdat hij het heel goed had gedaan bij de kleurwedstrijd. Markus en Trix kregen leuke prijzen, waaronder een medaille voor Trix.

De prijswinnaars