Update uit groep 7

In groep 7 zijn we nog steeds druk met bezig met ons geschiedenisproject over de Tweede Wereldoorlog. De mooiste dingen worden nu gemaakt: een kookboek passend bij de hongerwinter, maquettes van het bomberdement op Rotterdam en Pearl Harbour, een alternatief dagboek van Anne Frank etc. 
De prentenboeken krijgen ook steeds meer vorm. De verhalen komen al erg mooi tot leven in de mooi getekende prenten. Binnen de groepjes zijn de taken goed verdeeld, waardoor alle groepjes elke week veel vorderingen maken. Beide projecten hopen we over 6 √° 7 weken te kunnen presenteren aan elkaar en mogelijk ook aan jullie.

Meester Tim zal de komende weken nog een aantal lessen ‘Maakkunde’ geven. Deze lessen zijn geïnspireerd op materiaal van Nemo (Amsterdam) en aangepast op onze groep. Zo hebben de kinderen afgelopen maandag meer kunnen leren over water- en luchtdruk.

Ook werken we richting het einde van het jaar in groep 7 toe. Dat betekent dat veel blokken al bijna zijn afgerond voor bij Rekenen en Taal, wat meer ruimte geeft om bepaalde onderwerpen weer eens te herhalen. Kinderen kunnen aangeven of ze ergens extra instructie in willen en daar wordt dan tijd voor vrijgemaakt. Ook worden onderdelen soms net op een wat ander manier herhaald. Bewegend leren heeft zichzelf bewezen als een effectieve manier van leren, waardoor we deze week een sportieve activiteit hebben gedaan om rekenen, taal en spelling te herhalen. Een groot succes volgens de kinderen en zeker voor herhaling vatbaar!

Vandaag hebben de kinderen hun praktisch verkeersexamen afgenomen. Het theoretisch verkeersexamen is door iedereen behaald, als vandaag het ook iedereen heeft gehaald zal dat gepast gevierd worden in de klas!