Home » Nieuws » Koningsspelen 2019

Koningsspelen 2019

Afgelopen vrijdag startte de jaarlijkse Koningsspelen met een lekker ontbijt; verse broodjes, croissantjes en diverse lekker beleg kwam voorbij. Geheel in het thema ‘Water’ werd ook vers gemaakt fruitwater geserveerd. 

Na het ontbijt hebben alle leerlingen zich weer van hun sportiefste kant laten tijdens de jaarlijkse Koningsspelen. Met een fris zonnetje werden in teamverband diverse onderdelen afgewerkt. Dit jaar waren er zowel fysieke activiteiten (bijv. basketbal en voetbal) als activiteiten waarbij mentale inspanning vereist was (bijv. een quiz en het letterpakkenspel). Speciaal dit jaar was dat deze activiteiten in samenwerking ging met de Happy Kids school, die zich aan de Ridderschapsstraat bevindt. 

Twee enerverende finales zorgden uiteindelijk onder luid gejuich van beide scholen voor een winnend team van de Koorschool bij de groepen 5 & 6 en een winnend team van Happy Kids bij de groepen 7 & 8. 

’s Middags werd alles klaargezet voor de sponsorloop. Dit jaar werd er gelopen voor Stichting Het Vergeten Kind. In de voorgaande weken hebben de kinderen zich ingezet om zoveel mogelijk sponsoren te regelen, nu was het tijd om dan zoveel mogelijk rondjes te lopen. Alle leerlingen hebben zich weer voor de volle 110% ingezet om zo hard mogelijk te lopen en daarmee zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Erg mooi om te zien!

Nu is het wachten tot het sponsorgeld ingeleverd wordt om zo hopelijk zo snel mogelijk het geld te kunnen overhandigen aan Het Vergeten Kind. Denken jullie eraan om het uiterlijk de vrijdag na de vakantie te hebben ingeleverd bij je eigen leerkracht?

Het was weer een zeer geslaagde dag! Vrolijke gezichten en een goede sportieve inzet maakten het tot een waar Koningsfeest. Dit alles natuurlijk ook met grote dank naar alle ouders die zich op welke manier dan ook hebben ingezet, zonder jullie had het niet gekund! Dank!

Het ontbijt
De sponsorloop, groep 5 & 6